跳至

首頁

尾頁

大宅

因為我今胎係決定開刀的, 所以醫生建議我半身麻醉, 但我聽人講過, 半身麻醉係於背部打針, 遲d仲可能會有"負作用", 請問媽媽們知唔知, 可以比到意見我.

大宅

其實手術前醫生會再同你講做呢個手術既風險; 所謂既負作用都係有少數人會頭痛幾日, 22萬份之1既人會下半身麻痺之類;

生孖女時, 打完支針就係咁震, 震左成晚, 震完之後就好似比人打完一身咁, 呢個都係一般麻醉藥既負作用; 比起順產陣痛痛十幾個鐘, 呢D真係好少野啦!

只要打針時放鬆晒就OK!

洋房

原帖由 李露媚 於 09-3-7 14:15 發表
其實手術前醫生會再同你講做呢個手術既風險; 所謂既負作用都係有少數人會頭痛幾日, 22萬份之1既人會下半身麻痺之類;

生孖女時, 打完支針就係咁震, 震左成晚, 震完之後就好似比人打完一身咁, 呢個都係一般麻醉藥既 ...

孖b媽,我想問下半麻可唔可以叫老公陪產架?
我見你可以陪產,你係響c+定政府架?

公爵府

畀面勳章

我係東區醫院半身麻醉生BB,老公都可以陪產,仲唔駛上堂.

大宅

我仲考慮緊呀, 因為我是第2胎, 如無意外, 也會是取後一胎, 所以好想親眼睇住BB出世. 但我媽咪又話叫我最好全身麻醉, 點算好呢~~~

大宅

原帖由 irisleung7 於 09-3-7 09:42 PM 發表
我仲考慮緊呀, 因為我是第2胎, 如無意外, 也會是取後一胎, 所以好想親眼睇住BB出世. 但我媽咪又話叫我最好全身麻醉, 點算好呢~~~

想睇住BB出世就順產呢, 半身麻醉都係蓋住晒既…
無咩事最好唔好做全身麻醉啦, 好傷架!

大宅

原帖由 nakai 於 09-3-7 04:10 PM 發表

孖b媽,我想問下半麻可唔可以叫老公陪產架?
我見你可以陪產,你係響c+定政府架?

哈!我又O係第二個POST度覆左你咯!
我O係東區尤德開刀生, 有得陪產架!
但間間醫院都同, 最好問清楚.

洋房

原帖由 李露媚 於 09-3-7 22:24 發表

哈!我又O係第二個POST度覆左你咯!
我O係東區尤德開刀生, 有得陪產架!
但間間醫院都同, 最好問清楚.

好的﹗謝謝你﹗
哈哈﹗因為我星期二就要入院啦﹗所以驚你睇你唔到,再響果邊打多次囉﹗

首頁

尾頁

跳至