親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我plan左5月中會去,而家book左4晚民宿
package 仲睇緊邊間,
暫定會去環球片場,海遊館,日清等等
最緊要係去買麵包超人嘅嘢同3仔

子爵府

我都打算過幾個月後去,你去幾多日呢?我只去過東京未去過大板,所以冇咩頭緒

子爵府

原帖由 JMFAMILY 於 09-3-6 19:36 發表
我plan左5月中會去,而家book左4晚民宿
package 仲睇緊邊間,
暫定會去環球片場,海遊館,日清等等
最緊要係去買麵包超人嘅嘢同3仔

有邊 D 民宿, 可唔可以介紹吓 ar?

別墅

我計劃8月去, 也想去白濱浸温泉.有沒有好介紹?
我都想知住民宿的資料. 是經Agent 訂或是自己上網訂,
價錢貴嗎?

大宅

原帖由 berry?????? 於 09-3-6 22:50 發表
我都打算過幾個月後去,你去幾多日呢?我只去過東京未去過大板,所以冇咩頭緒

我去7日ja,我同你一樣只去過東京未去過大阪嫁,所以好勤力咁睇書,上網搵資料,睇下人地d blog,c6話我仲勤力過考試wo,你唸住幾時去呀,多d嚟傾下,交換下意見la

大宅

原帖由 bbqueen 於 09-3-7 01:11 發表

有邊 D 民宿, 可唔可以介紹吓 ar?

我而家book左南州民宿,都係上網,d人話ok,我又試下ja,佢你一個台灣人打理嫁,至少溝通到先啦,你都唸住去大阪呀,幾時出發呀??

大宅

原帖由 BrianaMa 於 09-3-7 12:10 發表
我計劃8月去, 也想去白濱浸温泉.有沒有好介紹?
我都想知住民宿的資料. 是經Agent 訂或是自己上網訂,
價錢貴嗎?

我唔去白濱呀,所以比唔到意見你呀!!不過我都係上網搵,之後自己上網訂嫁ja,咁你仲會去邊呀??

子爵府

原帖由 JMFAMILY 於 09-3-7 18:15 發表

我而家book左南州民宿,都係上網,d人話ok,我又試下ja,佢你一個台灣人打理嫁,至少溝通到先啦,你都唸住去大阪呀,幾時出發呀??

Easter holidays ar! Pls share more la!

大宅

原帖由 bbqueen 於 09-3-7 18:33 發表

Easter holidays ar! Pls share more la!

你book左package未呀??我仲睇緊5月都未有價錢出
你plan好曬未呀,我仲好努力咁,日睇夜睇

子爵府

原帖由 JMFAMILY 於 09-3-7 19:04 發表

你book左package未呀??我仲睇緊5月都未有價錢出
你plan好曬未呀,我仲好努力咁,日睇夜睇

仲有邊 shu 可以揾多 d info ar? 行程都係參考人哋 ge itenary? package 都係幾日前 confirm 咋! e + 想揾 D 平平哋 ge 住宿!

大宅

原帖由 bbqueen 於 09-3-8 00:39 發表

仲有邊 shu 可以揾多 d info ar? 行程都係參考人哋 ge itenary? package 都係幾日前 confirm 咋! e + 想揾 D 平平哋 ge 住宿!

你同埋小朋友去??我個人比較鍾意住民宿,一嚟平,二嚟warm d,你有冇去d討論區呀,都有好多資料嫁,你有冇睇過呢個,幾有用嫁,我都咪緊,希望你有用啦
http://www.ec2japan.com/phpBB2/viewtopic.php?f=11&t=1955

係wo 你有冇唸住去邊到shopping呀,我想幫亞仔入貨,我暫時plan左去西松屋,akachan,你有冇提意呀??

子爵府

原帖由 JMFAMILY 於 09-3-8 01:12 發表

你同埋小朋友去??我個人比較鍾意住民宿,一嚟平,二嚟warm d,你有冇去d討論區呀,都有好多資料嫁,你有冇睇過呢個,幾有用嫁,我都咪緊,希望你有用啦
http://www.ec2japan.com/phpBB2/viewtopic.php?f=11&t=1955

係wo ...

我個囡 7 yrs la, so 唔会 去 akachan, 睇吓 outlet 有冇 d 衫/jeans 啱佢 lor! 你知唔知邊個 outlet 最值得去 ar?

別墅

我唔去白濱呀,所以比唔到意見你呀!!不過我都係上網搵,之後自己上網訂嫁ja,咁你仲會去邊呀??
JMFAMILY 發表於 09-3-7 18:15

我個仔14歲,個女9歲.所以想一家四口浸溫泉.住吓温泉旅館,現計劃會去:

浸溫泉
日清
環球片場
Shopping
神戶

住民宿安全嗎?另想請教有關稅金問題, 平時買嘢和食嘢
是否要另付稅金?

男爵府

3歲小童去環球片場, 可以玩 :侏羅紀公園, 未來戰士和3D 蜘蛛俠嗎? 是不是有高度限制?
請問有人知嗎? thanks.
[

子爵府

原帖由 Win0501 於 09-3-9 14:06 發表
3歲小童去環球片場, 可以玩 :侏羅紀公園, 未來戰士和3D 蜘蛛俠嗎? 是不是有高度限制?
請問有人知嗎? thanks.

e + 環球片場 fast pass 仲要比錢買嗎?

男爵府

yes, u need to buy fast pass! not cheap too!

男爵府

我啱啱同亞囡(兩歲)去大阪玩完返黎~~
機場附近個outlet隔離, 有個mall成層都係買小朋友野, 有bitz, 西松屋等~
去左本町間五層既akachan, 但有d失望~~
如果買麵包超人玩具, 梅田間Yodobashi個玩具部好多選擇~~ 而且價錢比akachan, sogo, 大丸同"依勢單"都平~
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

複式洋房

我都會同兩歲囡囡咗20/3去大阪(共8天),打算去
大阪 - shopping + 海遊館 + 動物園
京都 - 睇花
奈良 - 睇鹿
神戶 - 六甲山牧場

請問
1) 天氣如何?凍嗎??
2) 花開情況?
可否提供妳的行程作參考,謝!!

原帖由 cy_cheung 於 09-3-16 14:15 發表
我啱啱同亞囡(兩歲)去大阪玩完返黎~~
機場附近個outlet隔離, 有個mall成層都係買小朋友野, 有bitz, 西松屋等~
去左本町間五層既akachan, 但有d失望~~
如果買麵包超人玩具, 梅田間Yodobashi個玩具部好多選擇~~ ...

男爵府

原帖由 pangpangkar 於 09-3-16 15:06 發表
我都會同兩歲囡囡咗20/3去大阪(共8天),打算去
大阪 - shopping + 海遊館 + 動物園
京都 - 睇花
奈良 - 睇鹿
神戶 - 六甲山牧場

請問
1) 天氣如何?凍嗎??
2) 花開情況?
可否提供妳的行程作參考,謝!!

...

HIHI,
因為c6冇假, 我去左5日only, 我搭cx, 住梅田
Day1 酒店check-in完都成5點, 所以only o係梅田行吓
Day2 奈良-本町一路shopping行到落難波
Day3 京都 (金閣寺, 清水寺, 京都站)
Day4 海遊館 - 黑門市場 - 心齊橋-梅田
Day5 outlet同隔離個mall

我上個星期去d花未開, 奈良京都日間8度左右
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

複式洋房

i c, 行程都係差不多
有無咩食店介紹吓.....thanks!
原帖由 cy_cheung 於 09-3-16 16:39 發表

HIHI,
因為c6冇假, 我去左5日only, 我搭cx, 住梅田
Day1 酒店check-in完都成5點, 所以only o係梅田行吓
Day2 奈良-本町一路shopping行到落難波
Day3 京都 (金閣寺, 清水寺, 京都站)
Day4 海遊館 - 黑門市場 - 心齊 ...

首頁

尾頁

跳至