想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位你地好!我想问下各位做过IVF的姐妹,你地多生孖吗?生仔定女定龙凤呢?有无姐妹做IVF生一个呢,你地又生仔定女呢?

我准备做IVF,心情好矛盾,又想生孖一次搞掂,但又好怕自己第日生出来好辛苦。另外,陀的时候又怕两个bb出生体重比较小,身子较弱。

请指教

大宅

醒目開學勳章

ivf係唔可以選擇生仔or生女,想生孖就更加唔係你話事。係睇你個e生放幾多個胚胎同時個胚胎可唔石以著床。ivf只不過給你多d受孕機會。

原帖由 babyfat8 於 09-3-5 23:50 發表
各位你地好!我想问下各位做过IVF的姐妹,你地多生孖吗?生仔定女定龙凤呢?有无姐妹做IVF生一个呢,你地又生仔定女呢?

我准备做IVF,心情好矛盾,又想生孖一次搞掂,但又好怕自己第日生出来好辛苦。另外,陀的时候又怕两个bb出生体重 ...

大宅

我都明白既,所以只想问下各位姐妹,做下统计咋!

原帖由 fattypiggy 於 6-3-2009 03:26 PM 發表
ivf係唔可以選擇生仔or生女,想生孖就更加唔係你話事。係睇你個e生放幾多個胚胎同時個胚胎可唔石以著床。ivf只不過給你多d受孕機會。

民房

傻啦!不是一定会成功的呀!能成功已经谢天谢地了!你竟然还想那么多.

大宅

原帖由 babyfat8 於 09-3-5 23:50 發表

我准备做IVF,心情好矛盾,又想生孖一次搞掂,但又好怕自己第日生出来好辛苦。另外,陀的时候又怕两个bb出生体重 ...

你諗得太多啦.
行到ivf呢步.生得出都偷笑啦,你仲諗咁多?
我諗你對ivf e 樣野有d誤會. ivf 只係增加你既受孕机會,唔係变魔術呀....
好多人做左好多次,放左好多胚胎,都得 1 個bb架ja,好多sister 什至做左好耐都係一個都冇架.....

大宅

畀面勳章

IVF 成功率為 XX % (根據不同年齡)
而當中生孖O既又好似有 10-20 %
不過, 都係O個句, 要BINGO 都幾難O架.
平常心啦 !

大宅

醒目開學勳章

踏上要做ivf呢條路既sis,通常佢哋想法是,只要有一個bb已經好好。包括我都係咁。而唔係想要幾多個bb。要仔定要女or要孖仔孖女。ivf只不過俾不孕婦女有一個增加懷孕的機會。俾佢哋唔使"死刑"。唔好想到ivf好似好神奇。

大宅

原帖由 fattypiggy 於 09-3-7 16:16 發表
踏上要做ivf呢條路既sis,通常佢哋想法是,只要有一個bb已經好好。包括我都係咁。而唔係想要幾多個bb。要仔定要女or要孖仔孖女。ivf只不過俾不孕婦女有一個增加懷孕的機會。俾佢哋唔使"死刑"。唔好想到ivf好似好神奇。 ...

Yes. No matter boys, girls or twins. I don't care. I just want 1 healthy bb. that's enough.

It's better to have 2. He He!

大宅

don't worry too much. relax and see dr. for ivf lah.

大宅

其實我已經有個女就來10歲,但自從生完個女之後小產左一個BB之後就怕左. 但近三年就好想快些生多一個,有仔始終後生生好,多些精力湊嘛,點知又生唔出.現在醫生話如果想生就要做IVF. 其實我都唔係幾想生,但奶奶成日煩住,老公屋企又傳統,無個仔真係唔係幾好,我就想做一次IVF, 如果唔得都可以大條道理話試左無都無辦法. 但又怕真係做IVF有對孖,我都唔知自己頂唔頂得順,都有一個女囉,我都知我諗得太多,但真係好大壓力..唉..真係生又唔係,唔生又唔係,好似匯豐供股一樣,供又死,唔供又死..唉...

原帖由 Ruby06 於 7-3-2009 09:46 AM 發表

你諗得太多啦.
行到ivf呢步.生得出都偷笑啦,你仲諗咁多?
我諗你對ivf e 樣野有d誤會. ivf 只係增加你既受孕机會,唔係变魔術呀....
好多人做左好多次,放左好多胚胎,都得 1 個bb架ja,好多sister 什至做左好耐都係一 ...

男爵府

孖胎雖然好辛苦及大壓力, 但我想感覺會唔會好似中六合彩一樣咁開心呢? 捱吓捱吓又大個了, 到時乜都值啦
原帖由 babyfat8 於 7-3-2009 21:28 發表
其實我已經有個女就來10歲,但自從生完個女之後小產左一個BB之後就怕左. 但近三年就好想快些生多一個,有仔始終後生生好,多些精力湊嘛,點知又生唔出.現在醫生話如果想生就要做IVF. 其實我都唔係幾想生,但奶奶成日煩住, ...

首頁

尾頁

跳至