懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想手問問剛剛在屯門醫院生完,丈夫有陪產的媽媽,姑娘有無俾爸爸在產房內抱下初生bb呢? 又有無幫你地影全家幅? 媽媽生完bb後可否抱一陣bb,定只係望幾眼就會俾人抱走?

大宅

畀面勳章

原帖由 cadencetse 於 09-3-6 16:02 發表
想手問問剛剛在屯門醫院生完,丈夫有陪產的媽媽,姑娘有無俾爸爸在產房內抱下初生bb呢? 又有無幫你地影全家幅? 媽媽生完bb後可否抱一陣bb,定只係望幾眼就會俾人抱走? ...

陪產還陪產, 影相要再另外申請~~
唔會比抱bb, 但姑娘會抱住叫你哋kiss佢頭仔~~
始終bb剛剛出世, 抵抗力差, 比妳都唔敢抱啦~~

但媽咪會快啲抱到BB, 因為姑娘會問妳餵唔餵人奶, 想快啲抱咪餵LOR~~ 爸爸就起碼要12小時之後先抱到喇~~ (順產的話, 12小時之後就會交返BB比妳GAR喇~~

男爵府

影相我有申請,但無得抱咪無得影全家幅law?
連媽媽都無得抱真係有d失望啊!不過我老公就好驚到時要佢抱,因為佢怕初生bb軟棉棉的感覺。連抱都唔敢抱,真頭痛!

原帖由 TobyChung 於 09-3-6 16:23 發表

但媽咪會快啲抱到BB, 因為姑娘會問妳餵唔餵人奶, 想快啲抱咪餵LOR~~ 爸爸就起碼要12 ...

子爵府

原帖由 TobyChung 於 09-3-6 16:23 發表

但媽咪會快啲抱到BB, 因為姑娘會問妳餵唔餵人奶, 想快啲抱咪餵LOR~~ 爸爸就起碼要12 ...

我果時生完出黎0係產房姑娘幫BB抹完身包左被之後就即刻抱黎俾我抱住影相喇喎,佢仲幫我同老公&BB一齊影全家幅TIM,影完相之後老公出左去後姑娘都即時問我餵唔餵人奶,如果餵就即刻抱BB黎我度俾我試餵,,,好可惜我B一出世係甘訓,姑娘整佢唔醒佢又唔肯開口啜,所以之後姑娘就抱返走BB入暖箱,話等遲D上房先再試餵喇

複式洋房

想請問屯門醫院會唔會生完半小時內抱bb比你餵人奶ga? 瑪麗會ga, 唔知屯門係唔咁ga 呢, 我唔想12個鐘之后先餵喎...

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

起初生完我和老公都沒有問可唔可以和bb影相,後來老公拿相機出來的時候,姑娘就立刻抱bb給我,幫我和bb影咗2張相;之後叫埋我老公一齊影全家福(都係影咗2張相)。姑娘仲問我影得好唔好看!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 bloody_jackie 於 09-3-7 01:26 發表
想請問屯門醫院會唔會生完半小時內抱bb比你餵人奶ga? 瑪麗會ga, 唔知屯門係唔咁ga 呢, 我唔想12個鐘之后先餵喎...

當時我生完沒有姑娘問我餵唔餵人奶的。
我是返回產後病房後,才餵人奶的!

但我另外一個朋友在屯門醫院生bb後,姑娘問她餵唔餵人奶,如果餵人奶就俾5分鐘她餵bb!

男爵府

會唔會係遇著唔同姑娘有唔同做法呢?
又或者會係產房太滿/太忙的話就無得即時餵人奶呢?
你果時返到產後房,等左幾耐先可以餵人奶呀?

原帖由 Auathena 於 09-3-7 12:27 發表

但我另外一個朋友在屯門醫院生bb後,姑娘問她餵唔餵人奶,如果餵人奶就俾5分鐘她餵bb! ...

子爵府

我第1胎果時姑娘都冇問我餵唔餵人奶,,,,係第2胎生完0係產房就有姑娘問我,又俾我試餵喇

男爵府

你第二胎係幾耐前生呢?

原帖由 phoebe^^ 於 09-3-8 01:43 發表
我第1胎果時姑娘都冇問我餵唔餵人奶,,,,係第2胎生完0係產房就有姑娘問我,又俾我試餵喇

珍珠宮

原帖由 cadencetse 於 09-3-7 23:50 發表
會唔會係遇著唔同姑娘有唔同做法呢?
又或者會係產房太滿/太忙的話就無得即時餵人奶呢?
你果時返到產後房,等左幾耐先可以餵人奶呀?

可能我生完的時間,剛巧是姑娘下班時間(已經過了她的下班時間),所以我就返咗產後房才餵人奶,
又剛巧我返到產後房的時間是探病時間的開始,我又要等到探病時間完結後才可以餵人奶,
我生bb時間是17:25,餵人奶時間是20:30。
所以bb一埋身,就啜啜啜!之後有個姑娘經過見到bb的口型就話bb咁叻啊,啜得好好喎!
(可能她等咗好耐啊!)

男爵府

阿b想話我都就來餓死啦,唔識都要識囉!

原帖由 Auathena 於 09-3-9 11:01 發表

可能我生完的時間,剛巧是姑娘下班時間(已經過了她的下班時間),所以我就返咗產後房才餵人奶,
又剛巧我返到產後房的時間是探病時間的開始,我又要等到探病時間完結後才可以餵人奶,
我生bb時間是17:25,餵人奶時間是20: ...

複式洋房

吓... 5分鐘咁少邊夠呀...?
原帖由 Auathena 於 09-3-7 12:27 發表

但我另外一個朋友在屯門醫院生bb後,姑娘問她餵唔餵人奶,如果餵人奶就俾5分鐘她餵bb! ...

首頁

尾頁

跳至