論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

多謝各BK媽咪,我家印印已找到新僱主了,希望她能珍惜。另外,感謝曾給予面試機會的各位BK媽咪,期間亦能感受到妳們的誠意,抱歉印印最後只可撰擇其一。最後,希望各位都能找到合心意的傭人。Thanks!!

佢6月頭完4年約,表現尚算OK啦,當然個個僱主有唔同要求啦!
今年26歲,來HK前係新加坡做咗2年,一般的中文和英文都溝通到,暫未見過有黑面,仲自動自覺將本passport交我存放。佢要照顧我2個10歲和5歲的仔女,啲仔女都幾喜歡佢,但無奈係長期服務金的問題,老公話要請過第二個喎。唉!啲小朋友重新適應一個新工人,我都覺好煩,我都唔知點同啲仔女講,因為我好肯定佢地會喊。
今日同印印傾開,知道佢仲想係HK搵錢,所以睇吓有冇人有興趣,我知佢聽日都會番agent到幫佢搵新僱主,不過唔知機會大唔大。
有興趣可pm我,因我都唔太清楚要做甚麼手續。
Thanks!!

子爵府

環保接龍勳章

如果你覺得呢個工人都ok既話,而問題又只不過係喺長期服務金果度,不如你用你先生個名繼續請佢啦.揾個新既,又要重新敎過,仲要唔一定請返個咁好既,係咪?

洋房

回覆 # 的文章

唉!因為合約under同一個地址,好似都係要計服務年資咖,C6話係都要請過新,仲話啲小朋友好快適應喎,佢都唔明白嘅。而且我地早幾日已入紙申請新海外印印啦!
我上一個印傭做咗>5年,後尾佢太掛住個女,自已resigned,我成家送佢機時,我直情喊咗出黎,相處幾年,點都有感情嘅。

大宅

原帖由 panda/mama 於 09-3-8 03:20 發表
唉!因為合約under同一個地址,好似都係要計服務年資咖,C6話係都要請過新,仲話啲小朋友好快適應喎,佢都唔明白嘅。而且我地早幾日已入紙申請新海外印印啦!
我上一個印傭做咗>5年,後尾佢太掛住個女,自已resigned,我成家送佢機時,我 ...

Can your maid take care 1 year old bb? If so, I have interested on help... can you please PM me her information? thanks

大宅

can you PM me her information?

Mine is 2 years old girl, PM nursery, but she may need to supervise by my 99 (not live with us).

複式洋房

Can you pm the information? Actually, my baby will give birth in Aug. So, is she willing to take care of a NB?

複式洋房

can you pm me the information? Where is your location? I live in Kowloon, any chance to meet up with your maid?

子爵府

原帖由 panda/mama 於 09-3-8 03:20 發表
我上一個印傭做咗>5年,後尾佢太掛住個女,自已resigned,我成家送佢機時,我 ...

I also have interest, can you PM me some details.
I have 2 kids. Thanks!!

洋房

Hi,
please check pm!
Thanks!!

原帖由 BBIvan 於 09-3-8 10:30 發表

Can your maid take care 1 year old bb? If so, I have interested on help... can you please PM me her information? thanks

別墅

原帖由 panda/mama 於 09-3-8 03:05 發表
佢6月頭完4年約,表現尚算OK啦,當然個個僱主有唔同要求啦!
今年26歲,來HK前係新加坡做咗2年,一般的中文和英文都溝通到,暫未見過有黑面,仲自動自覺將本passport交我存放。佢要照顧我2個10歲和5歲的仔女,啲仔女都幾喜歡佢,但無奈 ...

DEAR PANDA MAMA

PLS KINDLY PM TO US.
MIHO

洋房

Hi,
please check pm.
Thanks!!

原帖由 EmilyBo 於 09-3-8 16:59 發表
can you pm me the information? Where is your location? I live in Kowloon, any chance to meet up with your maid?

洋房

Hi,
Thanks!!

原帖由 musnis 於 09-3-8 17:00 發表

I also have interest, can you PM me some details.
I have 2 kids. Thanks!!

洋房

Hi,
Thanks!!

原帖由 CYK 於 09-3-8 11:09 發表
can you PM me her information?

Mine is 2 years old girl, PM nursery, but she may need to supervise by my 99 (not live with us).

洋房

各位媽咪,剛剛和工人傾開,雖然佢4年前到HK前係星加坡有照顧new born baby,不過因為相隔時間太耐,所以她希望可以照顧1歲或以上之小朋友。我個女由~1.5歲比佢照顧到依家~5.5歲啦!
我已回覆了各媽咪,亦留了聯絡電話了。
Thanks!!

洋房

Hi,
Thanks!!

原帖由 pamababy 於 09-3-8 16:36 發表
Can you pm the information? Actually, my baby will give birth in Aug. So, is she willing to take care of a NB?

民房

I have interest and I can wait, can I get in touch with you?

原帖由 panda/mama 於 09-3-8 03:05 發表
今年26歲,來HK前係新加坡做咗2年,一般的中文和英文都溝通到,暫未見過有黑面,仲自動自覺將本passport交我存放。佢要照顧我2個10歲和5歲的仔女,啲仔女都幾喜歡佢,但無奈 ...

等待驗證會員

原帖由 bonbonliu 於 09-3-8 23:14 發表
I have interest and I can wait, can I get in touch with you?

我賓姐6月中完約,想轉印傭, 我對你工人有興趣, 可否pm 我. 謝謝.

複式洋房

hi, plesae check pm, thanks!

大宅

DEAR PANDA MAMA

PLS KINDLY PM TO US.

複式洋房

Hi Panda/mama,

Pls check your PM la, thx.

首頁

尾頁

跳至