親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

想Summer holiday一家大細跟團去沖繩島. 我99因為少出門, 唔可以行程咁rush, 而我又想一家人悠閒D去玩. 如果跟團, 會唔會好趕?

(同埋, 我prefer遊覽多過shopping)

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

原帖由 happy168 於 09-3-8 12:44 發表
絕對啱老人家去, 嗰度買野地方唔多, 而且感覺係好鄉郊地方, 我覺得好 relax 架
你當佢好似係西貢/長洲咁, 沿途有好多攤檔賣野
去沖繩住要就係 relax 及游水, 沙灘超正

...

係呀, 果度真係好悠閒架, 我上年都係跟團去, 車程又唔會太長, 又唔駛太早morning call, 而且通常都係去參觀, 冇機動遊戲玩, 真係好relax.

伯爵府

舊年我都帶左老媽一齊去, 唔駛座長途車,
最遠車程都祇係 1個半小時, 通常傍晚 5:00左右就返酒店, 非常之舒適寫意, 對老人家嚟講一點都唔辛苦.

男爵府

我舊年10月去沖繩, 好悠閑, 市中心黎黎去去都係果幾條街, 去左間渡假酒店游下水, 都唔錯架, 不過真係4日就夠喇.

珍珠宮

畀面勳章

唔該哂! 我仲諗住玩5日tim, 你地覺得係咪真係4日夠?

伯爵府

原帖由 Teresa 於 09-3-8 23:55 發表
唔該哂! 我仲諗住玩5日tim, 你地覺得係咪真係4日夠?

5日就可以玩晒成個沖繩島由南至北, 4日就可能趕少少, 唔知你係想自由行定係跟團玩.

大宅

我都plan咁5月頭兩家人共帶兩個老人家同兩個兩歲以下小朋友,唔知可否自由行呢?有無家庭試過呀?

男爵府

好媽媽勳章

回覆 # 的文章

我復活節會自由行去,第一日上午11時左右到繩,第五日晚7時左右飛台北,有無行程可以介紹給我?自己坐車去玩,怎樣走會方便及便宜些?

大宅

剛剛參加左星晨沖繩5天團,一晚住台北,15/4出發,一行6人,最老67歲即99,最細兩歲半,睇下好唔好玩先,到時話你地知!

珍珠宮

醒目開學勳章

Have a nice holiday. Awaiting for your report!
Thanks.

原帖由 ailsontung 於 09-3-19 08:28 發表
剛剛參加左星晨沖繩5天團,一晚住台北,15/4出發,一行6人,最老67歲即99,最細兩歲半,睇下好唔好玩先,到時話你地知!

首頁

尾頁

跳至