跳至

首頁

尾頁

別墅

唔知點解bb一日嘔2-3餐, 通常係會食完好耐, 會嘔痰連豆腐渣; 一係一聲咳就嘔番剛剛飲下的奶! 最慘係佢嘔親都會喺個nose噴奶, 攪到佢又辛苦, 我又怕餵奶, 都唔知點好? 幾時先至唔嘔? 見到真係心痛喇...

複式洋房

SAME PROBLEM!!!!
My BB got the same problem ar!! Anyone can help??
CS Baby, how much milk did your BB drink???

原帖由 CSbaby 於 09-3-7 23:33 發表
唔知點解bb一日嘔2-3餐, 通常係會食完好耐, 會嘔痰連豆腐渣; 一係一聲咳就嘔番剛剛飲下的奶! 最慘係佢嘔親都會喺個nose噴奶, 攪到佢又辛苦, 我又怕餵奶, 都唔知點好? 幾時先至唔嘔? 見到真係心痛喇... ...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

別墅

阿囝3.5-4個鐘食180-190ML.

原帖由 audrisleung 於 09-3-8 11:03 發表
SAME PROBLEM!!!!
My BB got the same problem ar!! Anyone can help??
CS Baby, how much milk did your BB drink???

子爵府

原帖由 CSbaby 於 09-3-8 13:02 發表
阿囝3.5-4個鐘食180-190ML.

180-190ml 會唔會食得太多呀. 我個囝都係食緊140-160ml咋.

我都問過醫生. 醫生話食得太多都會嘔奶. 醫生教我佢幾時攞食先比佢食. 食唔晒有得佢.

跟住嘔奶情況真係有改善.

你試下比小d佢食, 同唔好食得禁密. bb消化不好先會嘔奶.

別墅

佢一次過可以食得哂, 但唔比佢飲, 佢就即喊!

原帖由 bestwish 於 09-3-9 13:03 發表

180-190ml 會唔會食得太多呀. 我個囝都係食緊140-160ml咋.

我都問過醫生. 醫生話食得太多都會嘔奶. 醫生教我佢幾時攞食先比佢食. 食唔晒有得佢.

跟住嘔奶情況真係有改善.

你試下比小d佢食, ...

禁止訪問

民房

My baby always vomit too.., I help her to burp for long time and let her take rest. No allow her to finish the milk in once.

首頁

尾頁

跳至