想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

我cycle30-33day. 13/2 day 1. 28/2 day16紅d有深粗線. 之後幾日,肚右下邊抽住抽住痛. 5/3 day21小便流啡,去睇e生,e生話係排卵痛同有少少血,係正常. 因為我未夠期佢唔同我驗孕. 尋日6/3 day22個肚已經唔痛亦都冇啡. 但今日7/3 day23又有啡, 仲幾多. 好似黎m咁. 但仲有成個星期先係m期. 所以有d擔心, 又未用得紅綠d chk住, 我依家都唔知點好.
有冇sis解答到我呢?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 aaroncheung 於 09-3-7 11:25 發表
我cycle30-33day. 13/2 day 1. 28/2 day16紅d有深粗線. 之後幾日,肚右下邊抽住抽住痛. 5/3 day21小便流啡,去睇e生,e生話係排卵痛同有少少血,係正常. 因為我未夠期佢唔同我驗孕. 尋日6/3 day22個肚已經唔痛亦都冇啡. ...

你不如再睇多次醫生, 另外用綠D 同紅D 驗下.

另外, 你會唔會係內分泌失調, 所以搞到而家 M 到?

男爵府

會唔會bingo咗嘅著床血, 今日day23, 用綠d太早, 不如用紅dcheck有無反應
原帖由 aaroncheung 於 7-3-2009 11:25 發表
我cycle30-33day. 13/2 day 1. 28/2 day16紅d有深粗線. 之後幾日,肚右下邊抽住抽住痛. 5/3 day21小便流啡,去睇e生,e生話係排卵痛同有少少血,係正常. 因為我未夠期佢唔同我驗孕. 尋日6/3 day22個肚已經唔痛亦都冇啡. ...

別墅

著床血不會有這麼多吧!
多留意身體,看看流血情況,如有不舒服,就盡快看醫生

別墅

好媽媽勳章

頭先用紅d chk咗,有條好淺好淺o既紅線. 咁即係點呢, 會m到定bingo呢?
剛剛的小便又沒有啡喎. 真令人又擔心又緊張..........

大宅

好媽媽勳章

你依家最緊要放鬆心情, 休息多d. 如果真係bingo, 而bb又健康的話, 唔會因為流啡或流血而無左的; 相反, 如果唔健康的話, 留住bb, 會令大人同bb都痛苦的嘛... 所以, 要放鬆心情喔~!

原帖由 aaroncheung 於 09-3-7 12:37 發表
頭先用紅d chk咗,有條好淺好淺o既紅線. 咁即係點呢, 會m到定bingo呢?
剛剛的小便又沒有啡喎. 真令人又擔心又緊張..........

洋房

其實我都想知,
1) 著床是有血的嗎 ???
2) 還有,點解會在 近period 的日了流啡 ??

我都在估估下...我的體溫無乜大變動,after 排卵就保持36.6-36.9..今日已是 day 32, period 就未見,但有流啡程況…,下邊有D "立次次" feel.
所以,我都幾迷惘!

我呢個月無買棒仔,因為個個月呢頭 check 完都係得個 "吉"..,所以點都忍多2 days ,唔係又哂多 $60.00 買棒仔...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 i.phone 於 09-3-8 14:56 發表
其實我都想知,
1) 著床是有血的嗎 ???
2) 還有,點解會在 近period 的日了流啡 ??

我都在估估下...我的體溫無乜大變動,after 排卵就保持36.6-36.9..今日已是 day 32, period 就未見,但有流啡程況…,下邊有D "立次次" fe ...

1. 唔一定有血, 有 D 人係無既.
2. 你係講黎 M 前 定係 己BINGO 左 ?
黎 m 前 流啡, 係中醫角度一般係 血氣弱唔夠運行, 經血唔能夠直接就黎紅色.

而 bingo 左早期流啡的話, 就可能係d 舊有經血, 或者係胚胎 "食"入 子宮壁擦損既微絲血跡.

瑪瑙宮

原帖由 aaroncheung 於 09-3-7 12:37 發表

你今日先至係 day 24 , 你 cycle 30 - 33. 就算中都未咁快驗到啦~~~ relax

洋房

原帖由 miffymiffy 於 09-3-8 15:09 發表

1. 唔一定有血, 有 D 人係無既.
2. 你係講黎 M 前 定係 己BINGO 左 ?
黎 m 前 流啡, 係中醫角度一般係 血氣弱唔夠運行, 經血唔能夠直接就黎紅色.

而 bingo 左早期流啡的話, 就可能係d 舊有經血, 或者係 ...

Hi miffy..
我今日day 32, 未見period, 但呢幾日都有1條的啡在護墊上。成日都以為M到 !!! 有小小立次次感覺哦 !!
體溫 from 排卵 (from day 19-今日 day 32),keep 住36.6-36.9 !! Period 都是 30-32日,好準的!!
但個人有成日有"渾一渾",就是一下的感覺。
我不是講大話,我成日都會呢頭 check 完,個頭就黎M…我又試左足3 years!都係得個吉!
所以我就迷惘羅…

有無D web site 有講在 pregrancy 後的身體變化,但我呢2日都有"渾一渾",我找了好幾個 forum都 still 搵緊 !!!

洋房

又係我 I.Phone...
除左成日渾一渾之外,還有心跳好快!

你們有無web提供""疑似懷孕""的身體變化嗎 ??

謝謝

男爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

我都係成日都會呢頭 check 完,個頭就黎M.....

原帖由 i.phone 於 09-3-8 15:50 發表

Hi miffy..
我今日day 32, 未見period, 但呢幾日都有1條的啡在護墊上。成日都以為M到 !!! 有小小立次次感覺哦 !!
體溫 from 排卵 (from day 19-今日 day 32),keep 住36.6-36.9 !! Period 都是 30-32日,好準的!!
...

複式洋房

原帖由 xeniayuen 於 09-3-8 16:07 發表
我都係成日都會呢頭 check 完,個頭就黎M.....

首先要多d休息同唔好咁緊張先, 如果明天唔對路既話就see doctor la.

me 2 呢頭check 完, 個頭就黎m...真係激死!!!

男爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

我打算聽日用捧捧CHECK..如果仲未黎M...今日無啦啦又頭痛,又肚痛..痾2次都仲痛...唔知會唔會作感冒添 D天氣真係玩C人

原帖由 poohpooh1231 於 09-3-8 17:27 發表

首先要多d休息同唔好咁緊張先, 如果明天唔對路既話就see doctor la.

me 2 呢頭check 完, 個頭就黎m...真係激死!!!

別墅

好媽媽勳章

回覆 # 的文章

就係咁我先覺得更加奇怪, day24之麻,點會咁快黎m喎. 上星期先排卵痛, 隔兩日就黎m, 咁好似唔係好合情理咁.
呢兩日我都仍有啡, 但m仲未黎齊, 間唔時會粉紅色, 但大多數都係啡.
我想知有冇可能未chk到bingo就作小x架?

瑪瑙宮

原帖由 i.phone 於 09-3-8 15:50 發表

Hi miffy..
...

你不如買支驗孕棒驗下.

你有無感覺個胸好脹?

瑪瑙宮

原帖由 aaroncheung 於 09-3-9 10:20 發表
就係咁我先覺得更加奇怪, day24之麻,點會咁快黎m喎. 上星期先排卵痛, 隔兩日就黎m, 咁好似唔係好合情理咁.
呢兩日我都仍有啡, 但m仲未黎齊, 間唔時會粉紅色, 但大多數都係啡.
我想知有冇可能未chk到bingo就作小x架? ...

你會唔會係荷爾蒙失調呀? 所以間中有粉紅色? 你不如睇醫生檢查一下啦

別墅

好媽媽勳章

唉~~我上星期5/3一有啡就即刻去睇e生喇. 但e生話我未夠期唔同我驗孕, 佢話有可能係排卵出血亦有可能係荷爾蒙失調所以想黎m. 但係咩佢都唔肯定, 但chk過我唔係損咗所以流血. e生叫我等到13號如果都係未黎m就再搵佢. 仲有幾日, 心情都好幾放鬆.
如果係唔bingo就快d m到,等我可以再部署過, 依家真係好忐忑不安..........

首頁

尾頁

跳至