婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

我太太剛剛生完bb, 腰骨比產前更痛, 有次重痛到哭. 我每天同佢按摩5-10分鐘, 想問重有無其他好方式令佢既痛楚會小d呢?

禁止訪問

伯爵府

醒目開學勳章

你太太要休息多d, 唔可以抱住bb太耐, 就算抱都要搵枕頭墊一墊, 盡量瞓低.
我坐月都冇得點瞓, 而家個仔13個月大, 個個月都月腰骨痛 補返d鈣, 我覺冇咁痛架
原帖由 smpotato 於 09-3-8 18:47 發表
我太太剛剛生完bb, 腰骨比產前更痛, 有次重痛到哭. 我每天同佢按摩5-10分鐘, 想問重有無其他好方式令佢既痛楚會小d呢?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 smpotato 於 09-3-8 18:47 發表

我都岩岩生完, 條腰痛到想c咁, 訓底后起唔返身,條腰好似唔係自己既咁,轉身時好辛苦,仲聽到各各聲,唉,我得30幾歲咋,都唔知點算~!

複式洋房

我想問下你地生的時候有冇做無痛分娩,個朋友話做無痛分娩後產生会腰痛,唔知真唔真?

男爵府

BK Milk勳章

yup...我打左無痛分娩針,BB兩個月,我條腰晚晚都痛.好惨!有冇好辦法呀?
Charmmy is DADA, MAMA's Darling.
Charmmy is 18 months aged.
Charmmy Likes To Play With DADA & MAMA.
Charmmy Has 2 Bowls Of Rice Everyday.
Charmmy Likes To Eat Bananas And Bread.
Charmmy, DADA, MAMA Love You All The Time.
Charmmy Starts To Said "MA" November 27.
Charmmy Starts To Stand On The Bed In December.
Charmmy Travels To Singarpore In March 2010.
Charmmy Walks By Herself In April 2010.

大宅

MRSCHAN923

你sure 唔sure 係因為無痛而令到你有backpain, 我睇d research 又話冇證據話有關, 所以我先咁問

你有BB時係唔係已經有backpain? or 一直都冇事, 去到用完無痛先有事呀?

首頁

尾頁

跳至