自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想問下大家覺唔覺得大多數會俾成份人工個老婆既男士都唔係甘高收入的(三萬以下)?? no offense, 只係想證實一下, 我指係大多數喎!唔係全部! (不喜勿插)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

我吾識人會成份糧奉獻出黎,個個一人一份,財政獨立。

複式洋房

我識個d,都係財政獨立.

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

因為唔多所以要全部上繳,
如果搵好多既肯定會自己收埋D喇.:lol

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我身邊冇一個朋友要老公比晒份糧佢. 包括我自己.

男爵府

原帖由 為食熊 於 09-3-8 11:50 AM 發表
我想問下大家覺唔覺得大多數會俾成份人工個老婆既男士都唔係甘高收入的(三萬以下)?? no offense, 只係想證實一下, 我指係大多數喎!唔係全部! (不喜勿插) ...

現實生活裡面我冇認識比哂成份糧老婆管既男人~ 更莫講話知道佢地有幾多收入......

不過個人覺得,成份糧全部上繳比老婆,再由老婆分配比"零用"老公...個老公唔係好似男人,突然用多個錢都要開口問老婆,好肉酸非常之唔man! 所以我都好enjoy 做伸手派~~~~~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我個朋友(男)都係咁,
佢好enjoy, 佢同我講每個月用幾多,碌卡幾多都無問題,
因為佢老婆會幫佢找晒d咭數/電話費.....

可惜我c6唔肯, 攪到成日洗多左.

伯爵府

醒目開學勳章

我識朋友之中都冇喎, 個個都係一人一半

禁止訪問

男爵府

我老公都係成份糧比哂我分配, 佢碌卡, 保險果D都係我幫佢找數, 所以佢無咩問題, 因為佢唔係好善於理財, 以前搵幾多使幾多, 有時又比D兄弟借埋, 宜家大條道理話比老婆揸哂D錢, 唔駛煩.

水晶宮

好媽媽勳章

我老公出幾多都係比晒我,
就算2,3萬上都係比晒我,
我每月只係比最多$1500佢返工

複式洋房

原帖由 G-Ma 於 09-3-8 20:57 發表
我老公都係成份糧比哂我分配, 佢碌卡, 保險果D都係我幫佢找數, 所以佢無咩問題, 因為佢唔係好善於理財, 以前搵幾多使幾多, 有時又比D兄弟借埋, 宜家大條道理話比老婆揸哂D錢, 唔駛煩. ...

我有個fd, 她老公也是給她成分糧, 她老公比她搵少一半~~~
我個人覺得沒所謂, 當然俾晒成分糧我, 就最好啦~~~

有時又比D兄弟借埋, 宜家大條道理話比老婆揸哂D錢, 唔駛煩~~~~呢個藉口不錯~~~

公爵府

你要我男人切佢都唔會咁做

男爵府

我係財政大臣, 一個唔喜歡理財, 一個喜歡理財, 簡直係天作之合.....

大宅

原帖由 Vca 於 09-3-8 20:20 發表

現實生活裡面我冇認識比哂成份糧老婆管既男人~ 更莫講話知道佢地有幾多收入......

不過個人覺得,成份糧全部上繳比老婆,再由老婆分配比"零用"老公...個老公唔係好似男人,突然用多個錢都要開口問老婆,好肉酸非常之唔man ...

我都覺得甘樣唔係幾man,同埋個老公想買野俾驚喜我都唔得,如果問我拿錢又俾我知個驚喜用左幾多錢,甘樣會無左好多情趣!

大宅

原帖由 kitty0502 於 09-3-8 21:03 發表
我老公出幾多都係比晒我,
就算2,3萬上都係比晒我,
我每月只係比最多$1500佢返工

你老公個個月人工都唔同?

水晶宮

好媽媽勳章

係呀,開夜會多錢d
原帖由 為食熊 於 09-3-8 21:13 發表

你老公個個月人工都唔同?

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 kitty0502 於 09-3-8 21:24 發表
係呀,開夜會多錢d
打劫

水晶宮

好媽媽勳章

無錢
原帖由 揚莉煒媽咪 於 09-3-8 21:27 發表
打劫

首頁

尾頁

跳至