興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

例如上面寫詩...,我見別人造出效果很美好..請問如何來造法?
你要身體好、記得時時要飲水、不一定等到等到口渴嘅!

侯爵府

畀面勳章

原帖由 sfiawong 於 09-3-7 18:03 發表
例如上面寫詩...,我見別人造出效果很美好..請問如何來造法?

簡單如M$ Paint刀可以做到你要求喎...
只係睇你花幾多心機落去......畫到識飛刀得架!
下例就係一個鬼斧神功喇...

男爵府

原帖由 sfiawong 於 09-3-7 18:03 發表

Hi,

好耐冇見喎, 你幾好嗎?

男爵府

畀面勳章

原來電腦可畫畫如此靈活,一如在紙上,的不是要畫畫,只求寫字在畫上,畫可找尋到後再寫字.是否把圖畫放入word's欄內再加上字句,把它copy出來上去外間的文內?

即在美術圖上加文字呀,明白味?

我不是想畫圖畫,圖片可以綱中找,只是想在圖片內加文字咋.找到圖片後加入文字可以嗎?

你要身體好、記得時時要飲水、不一定等到等到口渴嘅!

侯爵府

畀面勳章

原帖由 sfiawong 於 09-3-8 07:31 發表
原來電腦可畫畫如此靈活,一如在紙上,的不是要畫畫,只求寫字在畫上,畫可找尋到後再寫字.是否把圖畫放入word's欄內再加上字句,把它copy出來上去外間的文內?

很久沒來了 ,因去寫中美文詩,和黃惠文章. ...

唔多明你想講乜...
刀話簡單如ms paint刀可以+文字落圖畫度;用word就梗係無問題啦;想靚有動態玩效果既用powerpoint刀得...
~_~"

大宅

chunchun_daddy

唔多明佢(你)想講乜...

緊係啦...你次次答佢時都用把(刀)同佢講野...
佢驚都都唔知自己講麥咪打出黎都唔知自己想講麥野羅..

原帖由 ChunChun_Daddy 於 09-3-9 00:45 發表

唔多明你想講乜...
刀話簡單如ms paint刀可以+文字落圖畫度;用word就梗係無問題啦;想靚有動態玩效果既用powerpoint刀得...
~_~"

侯爵府

畀面勳章

原帖由 aria 於 09-3-9 07:14 發表
緊係啦...你次次答佢時都用把(刀)同佢講野...
佢驚都都唔知自己講麥咪打出黎都唔知自己想講麥野羅.. ...

係喎...又真係幾多刀喎...
呢排...玩得劈友game多..."鼯灝懿弒"...
>><<

首頁

尾頁

跳至