跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb 8 個月大,,你地會每星期煲幾多次bb 8 個月大,,你地會每星期煲幾多次開奶茶俾bb飲呀俾bb飲呀

大宅

I never feed my bb this tea. Why you need to feed him? I guess it's not a must.

大宅

我會視乎BB果排係咪唔想飲奶, 係就會煲一次, 一般佢飲完第二日會多些便便, 之後會開胃些, 咁就唔洗再飲。不過我媽咪話一個星期可以飲一次都唔怕, 因為開奶茶只係幫BB去「奶漬」喎。

原帖由 yikcarol 於 09-3-9 00:57 發表
bb 8 個月大,,你地會每星期煲幾多次bb 8 個月大,,你地會每星期煲幾多次開奶茶俾bb飲呀俾bb飲呀

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

Yes,我keep住大約1星期比1次佢飲,不過我既份量比佢既建議細,我買位元堂既,佢話1包煲次,我就比半包煲咁.

複式洋房

我都有俾我囡飲架......... 亞囡一個月大時, 就開始飲到依家......... 我會隔10日就煲一次, 佢飲咗無咁熱氣架...... 我覺得好好架...... 所以有 keep 住飲..... 但係到咗近排.... 亞囡開始唔肯飲喇.... 每次俾佢飲... 佢都喊得好利害.... 都頭痛....

首頁

尾頁

跳至