自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我囡囡六歲呢排成日話肚痛, 隔一陣就冇事, 有時去了便便就好D, 係學校食完飯又肚痛, 睇醫生就比了些肚痛藥佢 叫佢食多D生果和疏菜, 我應該怎做好?

伯爵府

大廚勳章 醒目開學勳章

飲多d水,鮮菜汁,西梅汁

珊瑚宮

好媽媽勳章

其實可能係腸胃敏感 , 我每日都會肚痛 , 由其食完正餐之後大約牛個鐘左右就會痛 , 一痾完就冇事 , 就連朝早起身飲一杯水都好 la , 隔一陣都會肚 ga , 睇過好多 e 生都話冇事 , 只係話我腸胃敏感 mouth:

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

嘩, 咁咪好唔方便囉, 好慘喎
原帖由 manicheung 於 09-3-9 09:15 發表
其實可能係腸胃敏感 , 我每日都會肚痛 , 由其食完正餐之後大約牛個鐘左右就會痛 , 一痾完就冇事 , 就連朝早起身飲一杯水都好 la , 隔一陣都會肚 ga , 睇過好多 e 生都話冇事 , 只係話我腸胃敏感 mouth:mouth:" /> ...

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

別墅

我個仔之前都係咁,其後到佢而家P.1大個先識表達其實係個胃有胃氣,所以每次食完野都頂實個肚lor,咁有一次佢病想嘔,我俾D雙飛人佢加water飲,佢好左好多,到佢下次話胃痛我又俾佢飲,佢又好左,同埋注意吓佢食野唔好太快,會增加胃氣的
原帖由 chy 於 9-3-2009 09:10 發表
我囡囡六歲呢排成日話肚痛, 隔一陣就冇事, 有時去了便便就好D, 係學校食完飯又肚痛, 睇醫生就比了些肚痛藥佢 叫佢食多D生果和疏菜, 我應該怎做好?

首頁

尾頁

跳至