想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

計過排卵期為 3/3~3/12..
我由3/5開始用D 仔CHECK..到今日都冇排卵顯示線..
好擔心唔知乜事..決定O左做私家 IVF..如果我唔排卵..咪晒O左D 錢....

男爵府

如果計過係3/3`3/12, 會唔會在3月3號或4號嗰2日排咗?
或check到3月12號睇下有無~
原帖由 barkey 於 9-3-2009 01:09 發表
我由3/5開始用D 仔CHECK..到今日都冇排卵顯示線..
好擔心唔知乜事..決定O左做私家 IVF..如果我唔排卵..咪晒O左D 錢....

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 barkey 於 09-3-9 01:09 發表

你CYCLE 幾多日呀? M係幾時?

有無測前2小時減少飲野, 浸 3-5秒, 等 10-20分鐘睇結果?

如果做IVF 的話, 會打針谷卵的.

大宅

好媽媽勳章

Miffymiffy,

cycle由day32-38日不等,今個cycle由day15開始check紅d, 昨晚才見有水印, 今日day22, 剛check 紅d 有40%深粗(尿不是十分濃), 下午至傍晚會再check, 如果有50%以上深粗是否今晚還是明晚要開工呢? (之前day20才dodo過)

雞精是否飲到排卵後就停呢?

08年7月第一次吃排卵藥中咗, 但6週x產了, 今個cycle又有吃排卵藥, 希望中及健康長大啦!

Yuhangmum

複式洋房

2/15 DAY1, 32~33日週期, 計過 3/4~3/10排卵.
我由 3/4 OR 3/6 開始用紅D, 3/7 只係有小小色, 其餘都係得一條.
早上第一泡尿, 換完衫先睇.
我只擔心輸卵管有問題..才沒有排卵..
thanks miffymiffy..

原帖由 miffymiffy 於 09-3-9 09:16 發表

你CYCLE 幾多日呀? M係幾時?

有無測前2小時減少飲野, 浸 3-5秒, 等 10-20分鐘睇結果?

如果做IVF 的話, 會打針谷卵的.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 barkey 於 09-3-9 13:35 發表
2/15 DAY1, 32~33日週期, 計過 3/4~3/10排卵.
我由 3/4 OR 3/6 開始用紅D, 3/7 只係有小小色, 其餘都係得一條.
早上第一泡尿, 換完衫先睇.
我只擔心輸卵管有問題..才沒有排卵..
thanks miffymiffy..

...

你 32日, 應該由第15日 (1/3)開始用. 有可能你 MISS 左LH高峰值者~

瑪瑙宮

原帖由 YuHangMum 於 09-3-9 13:18 發表
Miffymiffy,

cycle由day32-38日不等,今個cycle由day15開始check紅d, 昨晚才見有水印, 今日day22, 剛check 紅d 有40%深粗(尿不是十分濃), 下午至傍晚會再check, 如果有50%以上深粗是否今晚還是明晚要開工呢? (之前da ...

可以 dodo 定. 你 day 20 開者, 今日隔日都唔怕.

大宅

好媽媽勳章

Thank you miffy

複式洋房

thank you..唯有下個月再check LU

原帖由 miffymiffy 於 09-3-9 13:47 發表

你 32日, 應該由第15日 (1/3)開始用. 有可能你 MISS 左LH高峰值者~

首頁

尾頁

跳至