論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

我想請教大家, 我的印印d牙爛得很厲害 (she only come to my home for few months), 有幾隻大牙要除去, 最少要成2千蚊, 我睇番份insurance cover 2/3 的牙醫費用, 唔知大家有無試過claim?
係唔係只要有receipt就好容易claiminsurance?

Thank you.

大宅

你要負責佢的費用,我都試過第一個印印,黎到冇耐佢就牙痛,結果要開刀拎走隻牙,仲有,因為佢剛到冇耐,保險話隻牙係佢一早已經有,所以冇得賠......

大宅

yan yan always hv this problem, just tell her to queue up at gov't clinic (not all) on her day off n get the extraction done. dun worry u dun hv to pay at all for this kind of non-emergency dental treatment.

複式洋房

我工人都係. 佢地啲工人無保護牙齒意識. 我幫佢去牙醫,好多私家都唔同佢地搞. 因為我工人隻智慧齒蛀得好厲害,要開刀做手術.況且佢地東南亞人啲牙根好深.佢地都唔想接.
你知牙痛真係慘過大病,幫佢排政府都要等好耐.食唔到.瞓唔著.好影響啲工作表現. 加上.佢會覺得你見死不救,無心機做嘢... 好無奈..但係都要幫佢俾錢搞掂佢(1隻智慧加1隻大牙)... 勁肉痛.

原帖由 flyingmom 於 09-3-9 12:35 發表
yan yan always hv this problem, just tell her to queue up at gov't clinic (not all) on her day off n get the extraction done. dun worry u dun hv to pay at all for this kind of non-emergency dental tre ...

禁止訪問

珍珠宮

原帖由 PCTwins 於 09-3-9 13:29 發表
我工人都係. 佢地啲工人無保護牙齒意識. 我幫佢去牙醫,好多私家都唔同佢地搞. 因為我工人隻智慧齒蛀得好厲害,要開刀做手術.況且佢地東南亞人啲牙根好深.佢地都唔想接.
你知牙痛真係慘過大病,幫佢排政府都要等好耐. ...

政府夠對我地見死不救拉! 我地米一樣唔死得, 一樣食自己~ 係政府教識我地咁做架~

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至