想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我都好想生牛b,上個月m來時去睇中醫調理,但由此我成日都不覺有排卵的感覺,(睇過西醫都2公婆一切正常)但都會在m之後就開始dodo啦,但2月m來個月的體溫表如下:
36.40 -1
36.40 -2
36.30 -3
36.30 -4
36.30 -5
36.30 -6
36.30 -7
36.40 -8 dodo
36.40 -9
36.10 -10
36.20 -11 dodo
36.10 -12
36.70 -13 dodo
36.30 -14
36.70 -15
36.70 -16
36.70 -17
36.80 -18
36.70 -19 dodo
36.70 -20
我個周期係28日,如果係中的體溫係吾係一路都會高,唔會再低番架,我而家係度焦急等緊住中﹗我都試左接近一年啦﹗同埋我不想生多隻虎哦,一山不能藏2虎,快d俾我中啦﹗

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 汝汝 於 09-3-6 20:42 發表
我都好想生牛b,上個月m來時去睇中醫調理,但由此我成日都不覺有排卵的感覺,(睇過西醫都2公婆一切正常)但都會在m之後就開始dodo啦,但2月m來個月的體溫表如下:
36.40 -1
36.40 -2
36.30 -3
36.30 -4
36.30 -5
36.30 -6
3 ...

你 cycle幾多日 ? 其後既溫度 算唔錯丫 ~~

36.70 -15
36.70 -16
36.70 -17
36.80 -18
36.70 -19 dodo
36.70 -20

複式洋房

回覆 # 的文章

我個cycle係28日架,今日的體溫又跌至36.70,係唔係唔中的機會好大呢﹗

男爵府

點解你 day 15 and 17 唔開工呀 ??

咁睇 唔下跌即仲有希望 ~~~~~~~~
原帖由 汝汝 於 09-3-9 11:32 發表
我個cycle係28日架,今日的體溫又跌至36.70,係唔係唔中的機會好大呢﹗

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 汝汝 於 09-3-9 11:32 發表

睇溫度似 day 14 排卵, 睇 多 1,2日先啦~

公爵府

有機會架!你而家都連續6日高溫,只要個體溫keep住高多過21日咁就幾乎可以肯定你bingo咗囉!等多十幾日就知架喇!relax!

男爵府

Day 1 36.22
Day 2 36.25
Day 3 36.36
Day 4 36.48
Day 5 36.76
Day 6 36.18
Day 7 36.15
Day 8 36.08
Day 9 36.02
Day 10 36.05
Day 11 36.41
Day 12 36.1 do do
Day 13 36.26 do do
Day 14 36.61
Day 15 36.39
Day 16 36.18 do do
Day 17 36.33 do do
Day 18 36.37
Day 19 36.95 dodo
Day 20 36.54 dodo
Day 21 36.57
Day 22 36.26 dodo
Day 23 36.51
Day 24 36.75
Day 25 36.71
Day 26 36.79
Day 27 36.79
miffy miffy, o甘我呢 ?

瑪瑙宮

原帖由 rabbit.melody 於 09-3-9 12:14 發表
Day 1 36.22
Day 2 36.25
Day 3 36.36
Day 4 36.48
Day 5 36.76
Day 6 36.18
Day 7 36.15
Day 8 ...

你DAY 19係咪 寫錯 ? 36.95?

睇溫度似 暫似 DAY 22 係排卵, 你CYCLE幾多日?

男爵府

原帖由 miffymiffy 於 09-3-9 12:20 發表

你DAY 19係咪 寫錯 ? 36.95?

睇溫度似 暫似 DAY 22 係排卵, 你CYCLE幾多日?

Day 22 36.26 dodo ...

寫錯 ? 我諗唔會掛 ......
day 22 先排卵 , cycle 咪成 36 ? 我個 cycle 28-32 日

瑪瑙宮

原帖由 rabbit.melody 於 09-3-9 12:25 發表

寫錯 ? 我諗唔會掛 ......
day 22 先排卵 , cycle 咪成 36 ? 我個 cycle 28-32 日

因見你溫度又上又落:

除非你day 19 同 22 溫度唔岩, 如果係 day 16 就算似排卵. 如果唔係, 就似 day 22 .

複式洋房

乜我唔係day1及12至係排卵,點解會係day14呢?
原帖由 miffymiffy 於 09-3-9 11:48 發表

睇溫度似 day 14 排卵, 睇 多 1,2日先啦~

男爵府

原帖由 miffymiffy 於 09-3-9 12:46 發表

因見你溫度又上又落:

除非你day 19 同 22 溫度唔岩, 如果係 day 16 就算似排卵. 如果唔係, 就似 day 22 .

Day 19 ...

我都覺得我的溫度又上又落
有時都 sure 的時候, 惟有大包圍

瑪瑙宮

原帖由 汝汝 於 09-3-9 13:04 發表
乜我唔係day1及12至係排卵,點解會係day14呢?

因為你 day 10, 12 低溫完, 第2日升番, 之後又再跌. 係day 14 跌完 , 第2日開始溫度逐日上.

36.10 -10
36.20 -11 dodo
36.10 -12
36.70 -13 dodo
36.30 -14
36.70 -15
36.70 -16

首頁

尾頁

跳至