懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

1)我上一次係2/2日M到, 我應該幾時去驗查? 係唔係要打去醫院先架?
2) 我要擦d乜野架(肚皮), 幾時開始擦?
3) 有乜野唔食得, 有乜要食呢?

多謝各位, 麻煩幫一幫我, 我完成無頭緒, 屋企人又唔係幾識

複式洋房

你應該去book c+婦科確認你有左bb先~同埋做一次產檢~跟住佢應該會寫張野証明你有左~然後你就坎book埋政府~2邊睇會好d
肚皮膏到4個月先好搽
e+甘早期最緊要吾好食涼野~木瓜,mango,羊肉,都吾好食~
食多d蛋,花膠,牛肉,飲多d奶,少食多餐就最好~
比心機~希望你有個肥肥白白既bb

大宅

我已經去咗私家醫生睇啦~~佢俾咁張紙我,我唔知幾時先開始去醫院排

原帖由 kawing210 於 09-3-9 13:09 發表
你應該去book c+婦科確認你有左bb先~同埋做一次產檢~跟住佢應該會寫張野証明你有左~然後你就坎book埋政府~2邊睇會好d
肚皮膏到4個月先好搽
e+甘早期最緊要吾好食涼野~木瓜,mango,羊肉,都吾好食~
食多d蛋,花膠,牛肉, ...

複式洋房

下~好快d去排喇~

大宅

我係打電話去排就得啦??

原帖由 kawing210 於 09-3-9 13:19 發表
下~好快d去排喇~

複式洋房

我之前都系打電話去排~你試左先

大宅

你已經去醫院睇過啦?

原帖由 kawing210 於 09-3-9 13:32 發表
我之前都系打電話去排~你試左先

大宅

醫院叫我fax野去排期, 會先電話通知安排抽血果d, 再約見醫生
原帖由 Piggyhui 於 09-3-9 13:43 發表
你已經去醫院睇過啦?

複式洋房

請問如果剛剛才知道自己有咗兩個月,但兩星期前因為生病,所以食咗一D藥(孕婦不可以服用),現在應該怎麼辦?因為好擔心影響個BB

等待驗證會員

唔吃都吃咗啦, 唔好捻咁多, 下次見醫生同佢講話你吃咗就得啦

總之唔好亂咁食成藥, 有乜事就去看醫生, 記得話佢知你有咗, 佢會就住開藥比你
歡迎瀏覽
http://hk.myblog.yahoo.com/charmg.melody

複式洋房

咁我需要搵個好D既醫生CHECK一CHECK嗎?

首頁

尾頁

跳至