親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

租車去大板郊區值得嗎?
定係坐車/買 pass 仲方便 + 抵 D?

大宅

妳想去南部既 和歌山? 定係西部既 神戶?只去京都,Nana 就可免則免.難泊車啊.

大宅

It's very expensive to cross the bridge back to Osaka airport. Recommend to return car at city and take train back to airport.

原帖由 bbqueen 於 09-3-9 12:37 發表
租車去大板郊區值得嗎?
定係坐車/買 pass 仲方便 + 抵 D?

子爵府

原帖由 rossikwan 於 09-3-9 13:59 發表
妳想去南部既 和歌山? 定係西部既 神戶?只去京都,Nana 就可免則免.難泊車啊.

和歌山果边, 会唔会方便 D ? 再 stay 一晚温泉酒店, 揸車返大板市! 定係買 d pass 仲方便! 唔打算去 奈良 la!

子爵府

原帖由 littlebb.ng 於 09-3-9 15:50 發表
It's very expensive to cross the bridge back to Osaka airport. Recommend to return car at city and take train back to airport.

Can you share your iternary? How many days did you rent the car?

琥珀宮

畀面勳章

原帖由 bbqueen 於 09-3-9 19:37 發表

和歌山果边, 会唔会方便 D ? 再 stay 一晚温泉酒店, 揸車返大板市! 定係買 d pass 仲方便! 唔打算去 奈良 la!

去和歌山當然揸車方便喇, 因為一家人搭車都唔平架, 不過和歌山近關西機場, 建議首站或尾站遊覽比較適合

另外, 行收費道路由大阪去白浜 ~39xx yen, 在機場還車橋費要1500yen(weekend 1000yen).

子爵府

原帖由 littlesister 於 09-3-10 12:03 發表

去和歌山當然揸車方便喇, 因為一家人搭車都唔平架, 不過和歌山近關西機場, 建議首站或尾站遊覽比較適合

另外, 行收費道路由大阪去白浜 ~39xx yen, 在機場還車橋費要1500yen(weekend 1000yen). ...

行車時間要幾耐呢?

琥珀宮

畀面勳章

原帖由 bbqueen 於 09-3-10 18:40 發表

行車時間要幾耐呢?

由關西港去白浜, 行highway ~ 1.5hr, 如果要去勝浦要2.5 hr, 從白浜返大阪就2hr多d睇下大阪有冇塞車

子爵府

原帖由 littlesister 於 09-3-10 19:28 發表

由關西港去白浜, 行highway ~ 1.5hr, 如果要去勝浦要2.5 hr, 從白浜返大阪就2hr多d睇下大阪有冇塞車

Thanks! 勝浦有咩睇 ga? 值得去嗎?
打算去白浜 stay 1 晚 夠嗎? 有冇 hotel 介紹?

大宅

Last year, I went to Osaka for 4 days. Since the trip is very short, I just went to Kobe, 六甲山牧場, 海游館 & the outlet near the airport. I took and returned the car at aiport and rented for all 4 days.

原帖由 bbqueen 於 09-3-10 10:56 發表

Can you share your iternary? How many days did you rent the car?

子爵府

原帖由 littlebb.ng 於 09-3-11 09:39 發表
Last year, I went to Osaka for 4 days. Since the trip is very short, I just went to Kobe, 六甲山牧場, 海游館 & the outlet near the airport. I took and returned the car at aiport and rented for all 4 ...

Osaka 多唔多塞車?

琥珀宮

畀面勳章

原帖由 bbqueen 於 09-3-10 23:05 發表

Thanks! 勝浦有咩睇 ga? 值得去嗎?
打算去白浜 stay 1 晚 夠嗎? 有冇 hotel 介紹?

你幾時去? 如果夏天就好多野玩, 我係冬天(11月)去, 主要睇風景, 浸下溫泉咁, 白浜我住過呢間, 好得

http://www.seamore.co.jp/

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我中意白浜 & 勝浦

大宅

我無入去大阪市, 只在神戶市入面揸車.
郊區或highway, 都無塞車. town入面,都係番工,放工時車多啦,我覺得好過香港..

原帖由 bbqueen 於 09-3-11 10:38 發表

Osaka 多唔多塞車?

複式洋房

請問"六甲山牧場"值得去嗎?一天時間足夠嗎?車程需要多少時間(由大阪難波坐JR)?

原帖由 littlebb.ng 於 09-3-11 09:39 發表
Last year, I went to Osaka for 4 days. Since the trip is very short, I just went to Kobe, 六甲山牧場, 海游館 & the outlet near the airport. I took and returned the car at aiport and rented for all 4 ...

子爵府

原帖由 1928mickey 於 09-3-11 11:57 發表
我中意白浜 & 勝浦

If only stay 白浜, 2 日 1 夜夠嗎?

子爵府

原帖由 littlesister 於 09-3-11 11:18 發表

你幾時去? 如果夏天就好多野玩, 我係冬天(11月)去, 主要睇風景, 浸下溫泉咁, 白浜我住過呢間, 好得

http://www.seamore.co.jp/

你係 through agent or 自己上網 book? 小朋友要另外收費嗎?

大宅

都幾好玩, 值得去, suitable for children. 不過佢好似冬天唔開, 最好上佢website check check http://www.rokkosan.net/

上次揸車去, 由神戶約需2小時, JR就不清楚...

原帖由 pangpangkar 於 09-3-11 12:20 發表
請問"六甲山牧場"值得去嗎?一天時間足夠嗎?車程需要多少時間(由大阪難波坐JR)?

複式洋房

thanks for yr. information!
will bring my daughter (2.5yrs old) to there on 3.25

原帖由 littlebb.ng 於 09-3-11 14:12 發表
都幾好玩, 值得去, suitable for children. 不過佢好似冬天唔開, 最好上佢website check check http://www.rokkosan.net/

上次揸車去, 由神戶約需2小時, JR就不清楚...

...

琥珀宮

畀面勳章

原帖由 bbqueen 於 09-3-11 13:25 發表

你係 through agent or 自己上網 book? 小朋友要另外收費嗎?

我係自己上網book既, 小朋友>3yr都要收錢, 唔同年齡唔同charge

首頁

尾頁

跳至