跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

歲半喇~ 仲有冇bb 食緊母乳?
我想要9999呀...

複式洋房

有呀 , 我b仲食緊~ 唉.... 我諗暫時都好難介 , 因為佢成日都"冤"住要食~

大宅

我阿b 都係呀 ! 夜晚唔食唔肯瞓....唉 !!!

子爵府

好媽媽勳章

我呀b淨係早晚食, 其他時間又唔會叫我比佢食...

佢平時都冇啜住瞓, 試過佢飽得滯唔比佢食, 佢都照瞓...

原帖由 shering 於 09-3-9 16:42 發表
我阿b 都係呀 ! 夜晚唔食唔肯瞓....唉 !!!

我想要9999呀...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章

me too ~~ 佢有試過3日noon-nap時無食奶就自己訓著, 我仲以為可以從此skip左變成食早 & 晚, 點知3日後又回 復返, 到而家都係成日食...食 ... 食...

原帖由 colahobi 於 09-3-9 14:08 發表
有呀 , 我b仲食緊~ 唉.... 我諗暫時都好難介 , 因為佢成日都"冤"住要食~

大宅

我而家晏就果餐...食奶粉(老爺奶奶湊)
到夜晚就啜啜啜...訓....
有時夜晚醒左就識...''歇''起我件衫..
或者用個頭搵搵搵....搵唔到就喊..要啜啜先訓番....

大宅

同我個仔一樣, 但健康院姑娘叫最好連下午茶個餐都改為固體食物(面包/生菓都可以), 咁樣會好D

大宅

都係食緊人奶

生病的時候 整天都想黏在我身上
晚上一咳醒就要喝nene

沒生病的時候好一點, 白天大概還是要喝兩次
午覺一次,傍晚一次 不過他喝水很的很少呀
就讓他喝囉

侯爵府

大廚勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我同個女都介咗4個月喇!但係仲有少少奶,點算?

男爵府

我囡仲食緊

子爵府

好媽媽勳章

我呀b一歲已經將下午茶o個餐轉做生果... 如果唔係, 我都搵唔到其他時間比佢食生果...

原帖由 FloraJeft 於 09-3-11 12:40 發表
同我個仔一樣, 但健康院姑娘叫最好連下午茶個餐都改為固體食物(面包/生菓都可以), 咁樣會好D
我想要9999呀...

子爵府

好媽媽勳章

我大女o個時戒o左年幾都仲有奶... 後尾仲搞到乳腺炎... 好慘... 乳腺炎之後就冇奶lu...

原帖由 細BB 於 09-3-12 23:07 發表
我想要9999呀...

侯爵府

大廚勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 靖嵐 於 09-3-13 19:14 發表
我大女o個時戒o左年幾都仲有奶... 後尾仲搞到乳腺炎... 好慘... 乳腺炎之後就冇奶lu...
咁點收奶呀?

複式洋房

原帖由 細BB 於 09-3-12 16:07 發表

Better check with your gynecologist because it isn't normal! After you really stop breast-feed your baby and have taken the medicine (I took Chinese medicine), the milk'll ususally stop completely within 1.5 months' time.

大宅

好媽媽勳章

我都仲餵緊人奶!!

男爵府

畀面勳章

我個囡仲食緊...........

大宅

想問你地而家仲有冇泵奶架(在職媽媽), 我有去泵, 但好少, 唔夠佢一餐, 但想刺激下造奶, 但早晚餵佢又食唔少, 而且夜間仲有時起身食二啖先訓翻

大宅

回覆 # 的文章

有沒有人奶媽咪的寶貝長的比較嬌小
6299給壓力要寶貝喝奶粉呀?

我家高妹不高也不重,又不愛吃飯, 99常常都想要給他喝奶粉......
其實我都試過給他喝,但是他就是不喝.

子爵府

好媽媽勳章

我呀b係細碼b, 歲半返健康院都係得9.3kg...
不過家姐係奶粉b, 細個一樣都係咁細粒(1歲18磅, 歲半21磅)... 所以食奶粉唔一定大隻, 其實老公細個都係一樣... 我大女都係返學後先標高增重, 依家8歲高度全班排尾3, 重就中碼之上...

不過我都有比呀b食奶粉, 因為有時要一早返大女學校活動, 我媽幫我湊, 就會比呀b食奶粉... 佢好鍾意食, 次次一見到我媽就叫我媽開奶... 不過佢平時好為食, 仲食好多o野...

除o左奶粉, 我b都有間唔中飲鮮奶, 維他奶咁... 基本上我乜都會有比佢試...

原帖由 Narumi00 於 09-4-2 14:51 發表
有沒有人奶媽咪的寶貝長的比較嬌小
6299給壓力要寶貝喝奶粉呀?

我家高妹不高也不重,又不愛吃飯, 99常常都想要給他喝奶粉......
其實我都試過給他喝,但是他就是不喝. ...
我想要9999呀...

首頁

尾頁

跳至