自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

時晨未到mouth:

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 grand2005 於 09-3-9 16:42 發表
時晨未到mouth:mouth:" />

禁止訪問

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我都唔明點解喎
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 小楷 於 09-3-9 16:32 發表
買賣和租金都企到好硬, 點解架~
hi..小楷..我地好掛住你呀..得閒入黎吹水啦..

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

之前已經跌左廿幾個 %, 樓市始終有支持, 很多都見跌價而轉樓, 始終仲有很多真正用家會買黎住.....

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

買賣租金都企到好硬, 點解架~

跟最高峰時期比較.....下跌近二成....
無需心急....不會一吓間下跌太多.....會慢慢向下..

http://www.centadata.com/cci/cci.htm

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 catjeffcat 於 09-3-9 16:49 發表
之前已經跌左廿幾個 %, 樓市始終有支持, 很多都見跌價而轉樓, 始終仲有很多真正用家會買黎住.....

cat..其實得股票趺咋,所有野都狂加價呀....我朋友係元朗租個舖賣下童鞋都已經唔多好生意,得果8呎x10呎舖仔今日業主比信來加2萬蚊租喎,成3萬幾租點做,我朋友即時打比業主話唔租啦....個業主話:我都係靠間舖仔生活咋,我d股票死哂,咁唔加租我唔夠錢洗呀....mouth:
<br><br>

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

買賣和租金都企到好硬, 點解架~

租金已經趺左好多囉喎.....

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 chinatea 於 09-3-9 04:56 PM 發表

cat..其實得股票趺咋,所有野都狂加價呀....我朋友係元朗租個舖賣下童鞋都已經唔多好生意,得果8呎x10呎舖仔今日業主比信來加2萬蚊租喎,成3萬幾租點做,我朋友即時打比業主話唔租啦....個業主話:我都係靠間舖仔生活咋, ...

係咁架.... 我之前成日去開個間迴轉壽司都係咁.... 業主無嗱嗱勁加租, 如果掉空半年都無人租.... 都唔明 d 人自己係股票度損人就加番人租黎作補償, 一加唔係幾千, 係幾萬你叫點做呀?? 唔通人地又將的貨加價一倍咁賣咩你叫人地點做生意呀??

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

原帖由 小楷 於 09-3-9 17:04 發表

邊區有跌呢? 我一直睇緊 cwb, tin hau & 北角果 d, 無點減過價咋

我最近搬左去麗港成,669呎$6,500,高峰期要$8,xxx!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

咁嘅藉口都得 呢個業主獅子開大口加咁多, 我唔信呢個時世佢會搵到新租客囉, 睇佢仲點靠間舖仔生活喇, 都傻傻地

原帖由 chinatea 於 09-3-9 16:56 發表
cat..其實得股票趺咋,所有野都狂加價呀....我朋友係元朗租個舖賣下童鞋都已經唔多好生意,得果8呎x10呎舖仔今日業主比信來加2萬蚊租喎,成3萬幾租點做,我朋友即時打比業主話唔租啦....個業主話:我都係靠間舖仔生活咋,我d股票死哂,咁唔加租我唔夠錢洗呀....mouth:
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至