嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

你地比咩果汁BB飲O架?係買定係自己整??

侯爵府

有冇人可以幫幫忙???

禁止訪問

大宅

我都係自己整, 因為怕出面買既會有防腐劑之類既野.

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章

自己整啦緊係...又fresh~又無防腐劑,tim加劑~

侯爵府

咁8個月大既BB適合飲咩果汁呀?同埋可以教我點整嗎?thanks

別墅

我係買有機的果汁, 貪佢營養高同健康d. 自己整我覺得較煩, 同埋香港好少有機水果. 8個月大可以飲, 蘋果汁, 梨汁. 橙汁最好1歲先飲.
:-) :-D ;-) :-P :lol: :-P ;-) :pint: :hammer: :idea:

侯爵府

回覆 # 的文章

咁你D有機果汁邊到有得買O架??

別墅

我PM 你了. 你看看啦. 通常一樽果汁, 我會再加水溝淡d 給阿B飲. 咁又省錢, 又可以令佢習慣飲淡d.

原帖由 christyheihei 於 09-3-9 18:01 發表
咁你D有機果汁邊到有得買O架??
:-) :-D ;-) :-P :lol: :-P ;-) :pint: :hammer: :idea:

大宅

原帖由 0530 於 09-3-9 17:40 發表
我係買有機的果汁, 貪佢營養高同健康d. 自己整我覺得較煩, 同埋香港好少有機水果. 8個月大可以飲, 蘋果汁, 梨汁. 橙汁最好1歲先飲.

請問點解蘋果汁同梨汁可以細個D飲, 但係橙汁就要大個D至飲得呢?

男爵府

有機的果汁wont have higher營養!!! It is bascially free from unnecessary pesticides!

I strongly recommend home made. 出面買既 lost most of the fibers and vitamins cos they need to produce it in very high temperature so that the product is free from bacteria.

just buy a philips blender, it is very easy to make juice/bb food!

大宅

回覆 # 的文章

橙汁有輕"些"作用, not fit for every baby

侯爵府

回覆 # 的文章

你用邊隻形號呀??

別墅

有機的是營養高d 同無農藥. 點解營養高d 係因為有機種植係要係沒有被污染同化學物破壞的土地種植, 由於土地養份高, 生長出來的食品營養係高d 的. 當然亦係無用化學農藥啦. 而且一定要有認証的. 我做左功課先給我阿B吃的.

原帖由 Kim08 於 09-3-11 09:37 發表
有機的果汁wont have higher營養!!! It is bascially free from unnecessary pesticides!

I strongly recommend home made. 出面買既 lost most of the fibers and vitamins cos they need to produce it in very ...

首頁

尾頁

跳至