懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有咗一直以嚟晚晚都有查lotion, 點知始終最近比我發現都有肚紋既出現...

複式洋房

我由5個月開始搽,直到昨天我先見到肚底開始爆紋,現在8個月啦,真係.....唉!

大宅

冇辦法架啦. 就算搽得好勤力都會出架.

大宅

請問要擦d乜野?? 我剛剛先有咗

原帖由 carrie0106 於 09-3-9 16:07 發表
有咗一直以嚟晚晚都有查lotion, 點知始終最近比我發現都有肚紋既出現...

複式洋房

回覆 # 的文章

我都係~今胎仲爆到上心口

大宅

係有既,搽乜都無用架。
醫生就話個肚唔好大得太快就會好啲。

大宅

我3個月開始搽,touchwood e+都仲未有....37週喇!!!!! 我係油+膏,早晚搽,得閒又搽,薄薄地搽,有時搽成4-5次的~~~

大宅

請問係乜野油?可唔可以俾油&膏的名我??
thanks~

原帖由 honeycali 於 09-3-9 17:11 發表
我3個月開始搽,touchwood e+都仲未有....37週喇!!!!! 我係油+膏,早晚搽,得閒又搽,薄薄地搽,有時搽成4-5次的~~~

大宅

原帖由 Piggyhui 於 09-3-9 17:46 發表
thanks~

油就係 = ALQVIMIA - BODY STRETCH STOPER 荷花買原價6百幾,VIP5百幾~~ 由3個月用到E+都未用晒~~ 我就覺得幾底囉!!

膏就搽 = PALMER'S - COCOA BTTER FORMULA好多地方都可以買到,都係幾十蚊~~ 但係哩個就2個月一用支.....

大宅

我亞媽話係有就有,無就無,佢生咗3個什麼都沒有搽都無事,我家姐第一胎有搽第二胎無搽都無事,我而家第一胎,記得就搽吾記得就嘻嘻........so far 暫時都ok,不過我係買甘油,貪佢平$25,好鬼扺.

原帖由 Piggyhui 於 09-3-9 17:46 發表
thanks~

大宅

thanksthanksthanks~~~

原帖由 honeycali 於 09-3-9 20:31 發表

油就係 = ALQVIMIA - BODY STRETCH STOPER 荷花買原價6百幾,VIP5百幾~~ 由3個月用到E+都未用晒~~ 我就覺得幾底囉!!

膏就搽 = PALMER'S - COCOA BTTER FORMULA好多地方都可以買到,都係幾十蚊~~ 但係哩個就2個月一 ...

大宅

除左查野,都可以試下用自製的BB 皂沖涼,都幾潤,同埋裡面的酪梨油可以幫助減退妊娠紋同黑斑

http://hk.myblog.yahoo.com/ladiesaroma/article?mid=40

首頁

尾頁

跳至