婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

明明應該教個小朋友唔好入廚房...
偏偏我99就係廚房餵奶...
唔係餵奶都成日帶佢入去睇62煮飯切菜....
佢重覺得自己好威..可以餵到我個女食晒一支奶...
(我個女係有d厭奶...所以多數佢係食唔晒一支奶)

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 wendyaupooh 於 09-3-9 18:18 發表
明明應該教個小朋友唔好入廚房...
偏偏我99就係廚房餵奶...
唔係餵奶都成日帶佢入去睇62煮飯切菜....
佢重覺得自己好威..可以餵到我個女食晒一支奶...
(我個女係有d厭奶...所以多數佢係食唔晒一支奶) ...

咁你99都幾搞野喎, 廚房咁大油煙,,

珍珠宮

廚房好大0架??
餵奶唔係應該要坐0係度餵咩???

伯爵府

佢可能避開你呀!!!!

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

原帖由 cherrielovely 於 09-3-10 02:44 發表

咁你99都幾搞野喎, 廚房咁大油煙,,

係la..我姑9都講左呢個問題...不過佢一於少理....當聽唔到..

伯爵府

原帖由 咖央 於 09-3-10 09:50 發表
廚房好大0架??
餵奶唔係應該要坐0係度餵咩???

係超細...細到唔可以兩個人同時入廚房既...
佢先會行黎行去餵...去到一個位呀b食奶la...之後會叫我地拎張chair比佢坐lor...

伯爵府

原帖由 123!@# 於 09-3-10 10:12 發表
佢可能避開你呀!!!!

咁我以後咪要自閉......

男爵府

你99係一個白痴
吸埋吸埋d油煙, 仍死佢事, 唔好害人個女先得架

珍珠宮

原帖由 wendyaupooh 於 09-3-10 11:38 發表

係超細...細到唔可以兩個人同時入廚房既...
佢先會行黎行去餵...去到一個位呀b食奶la...之後會叫我地拎張chair比佢坐lor...

咁細咋,我仲以為係有飯檯果d既開放式廚房.
到個b十七八磅睇下佢仲可唔可以單手抱住餵!
問99, 廚房咁多危險野,bb又活潑,隻手撥到d 刀刀叉叉同熱水壺咁點算

伯爵府

原帖由 咖央 於 09-3-10 12:46 發表

咁細咋,我仲以為係有飯檯果d既開放式廚房.
到個b十七八磅睇下佢仲可唔可以單手抱住餵!
問99, 廚房咁多危險野,bb又活潑,隻手撥到d 刀刀叉叉同熱水壺咁點算 ...

其實我姑9同我c6都有講過e個問題比佢聽...
佢咪又係個句lor...."都係想你個女食多d野者"....
唔通真係要有血案發生佢知有問題....

男爵府

發生事果時, 食幾多都補唔返啦

伯爵府

原帖由 chaklongma 於 09-3-10 15:59 發表
發生事果時, 食幾多都補唔返啦

同意..所以好多時我老公都會話...佢唔食咪由佢LOR~~
反正佢肚餓自然會再食....
不過我99都係一於小理....

珍珠宮

原帖由 wendyaupooh 於 09-3-10 15:44 發表

其實我姑9同我c6都有講過e個問題比佢聽...
佢咪又係個句lor...."都係想你個女食多d野者"....
唔通真係要有血案發生佢知有問題....

又問佢, 咁係咪到bb大個都係坐0係廚房食, 我地個個0係飯廳食.

大宅

d99個腦有問題

男爵府

仲有, 如果第日亞b like 去 toilet
咁唔通又去呀
bb 大少少就走圍"摩", 如易整親
一定要你屋企人同佢嚴肅d講明

大宅

D 99 最鍾意係廚房,
我只係煲粥比BB食, 佢都要係廚房睇住,
成日問得未, 可以熄火未....

公爵府

如果我99好似你個99咁, 我一定唔俾佢掂我個BB, 之前佢試過冇帶MASK抱我BB (99有D咳) 我即刻罰佢一 個星期冇得見BB (我哋同住一間屋, 不過我唔俾佢冇啦啦入我房, 佢哋想睇BB要等我食完飯先帶出去客廳睇)

伯爵府

原帖由 幸福黃太太 於 09-3-11 16:18 發表
如果我99好似你個99咁, 我一定唔俾佢掂我個BB, 之前佢試過冇帶MASK抱我BB (99有D咳) 我即刻罰佢一 個星期冇得見BB (我哋同住一間屋, 不過我唔俾佢冇啦啦入我房, 佢哋想睇BB要等我食完飯先帶出去客廳睇) ...

好絕呀..我地都係同一間屋....如果我好似你咁..我諗我已經人頭落左地好多年la~~~
我99好衰架...even放佢係房..佢都會冇啦啦衝入黎...係唔敲門個隻woo~~

男爵府

係我就lock 左佢, 睇吓佢點入

伯爵府

原帖由 chaklongma 於 09-3-11 16:38 發表
係我就lock 左佢, 睇吓佢點入

試過la~~佢係咁拍門..明明呀囡訓緊都比佢整醒晒...
好似個囡係佢咁架....
反而佢試過lock門我拍門佢係都唔開...之後我問佢點解..佢話佢聽唔到有人拍門....

首頁

尾頁

跳至