懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我同好多mami一樣, 係政府同c+兩邊都有做產前檢查. 依家37wk+2days, 想唔去政府睇lu, 因為一心諗住係c+生. 決定係c+生嘅mami, 你地馱到幾多週唔再返政府檢查呀 ?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 jjlau 於 09-3-9 21:55 發表
我同好多mami一樣, 係政府同c+兩邊都有做產前檢查. 依家37wk+2days, 想唔去政府睇lu, 因為一心諗住係c+生. 決定係c+生嘅mami, 你地馱到幾多週唔再返政府檢查呀 ? ...

我喺07年生bb, 由於一開始就決定喺私家生, 所以我從來都無去過政府做產前檢查.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我上胎真係去到最後個次 37 weeks 幾都
有番, 因我有血糖高 .... 咩都 check 好安心 d !

今次而家 30 weeks , 5 月頭開刀 .... 而家約
到 4 月頭 , 打算都仲番架 ..... 怕有高血壓個 d
麻煩野呀 mouth: mouth: mouth: mouth:

我同好多mami一樣, 係政府同c+兩邊都有做產前檢查. 依家37wk+2days, 想唔去政府睇lu, 因為一心諗住係c+生. 決定係c+生嘅mami, 你地馱到幾多週唔再返政府檢查呀 ? ...

侯爵府

好媽媽勳章

自從上次佢唔肯幫我照oscar 我就冇再返去govt la 又晒時間 又次次見e生都唔同 講多句都冇 費時等 so已經好耐冇返去lu
原帖由 chickenwing2006 於 09-3-9 23:43 發表
我上胎真係去到最後個次 37 weeks 幾都
有番, 因我有血糖高 .... 咩都 check 好安心 d !

今次而家 30 weeks , 5 月頭開刀 .... 而家約
到 4 月頭 , 打算都仲番架 ..... 怕有高血壓個 d
麻煩野呀 mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" /> ...

別墅

我到E家35wk都有去,橫掂唔駛$$,加上又成日有講座聽,又有人help你check下,同埋假如到時早產,有D私家DR.唔接早產case ar有風險,佢會叫你去政府生,so都係去下,有個File都好D la!!我個人認為如果離屋企唔太遠既都去la!!

大宅

我就係照完結構後唔打算再去政府醫院check,因為我唔想浪費時間等幾個鐘,9/2照結構個次等左差唔多3個鐘,等都變"化石"。而且我個私家醫生都好細心,所以唔會再去政府!

複式洋房

I didn't go to Govt after did the Glucose test, I think it was around 28 weeks!

If we do not continue to have check-up at govt hospital, anyone knows should we ask govt to pass our profile to 健康院 so that our bb can follow up at 健康院 after we gave birth?!

洋房

我依家37wk 3d 喇...一路都係政府醫院同私家醫院兩邊check (<<因為政府個血糖test 我唔小心擲左界=_=)

前幾日先決定去返私家生, 今日去完政府產檢之後我更加唔想再去政府檢查喇! 我想問各位媽咪, 係咪要打電話返去政府度cancel 之後既產檢架...定係預約左唔去就OK?

大宅

我果陣到 36weeks就冇再返去睇啦 !之前我都係諗住照完結構就唔返去睇, 但檢到我有妊娠糖尿,路 keep住返去 check..36 weeks幾再檢埋血糖冇問題我就冇再返去 lu !

複式洋房

今個星期初我去完健康院檢查, 姑娘就比左我個正本check up file叫我下星期帶埋返醫院做下一次check up (我係高齡產婦, 所以有時去健康院, 有時去醫院做產檢). 我諗住唔再返政府做產檢lu, 咁我個check up file 應該點處理呀 ?

子爵府

原帖由 ChristinaSo 於 09-3-9 23:34 發表

我喺07年生bb, 由於一開始就決定喺私家生, 所以我從來都無去過政府做產前檢查.

我兩胎都係睇私家醫生... 無去過政府醫院做任何產前檢查!!

別墅

我都係諗住私家生, 但一路keep住政府個file
其實去政府產檢都係想keep個file做後備, 萬一有咩事都返政府生
如果係我, 到37週足月, 又無咩特別野, 就唔再去政府啦

複式洋房

我而家28week,唔打算再去政府了,本來我都係打算做完結構就唔返,點知c+話要份驗血報告,惟有再去多次政府,順便抽血驗糖尿。次次去政府都要等成兩小時,以後都唔去了!

首頁

尾頁

跳至