自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

最近金兔搵到份全職來做(第一份全職)

做老公的我...

分擔家務是不足夠支持!!

家務(接兔仔返學...洗衫...洗碗....買(食送)...etc...)

其實作為女人的你們認為

老公可以做什麼來支持....

不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

大宅

如果係我,老公肯分擔家務已經夠喇!...

男爵府

已經做得好好...得閒做份小禮物多謝佢咁辛苦為左頭家, 我就夠架啦!

原帖由 sonic04 於 09-3-9 23:20 發表

做老公的我...

分擔家務是不足夠支持??

家務(接兔仔返學...洗衫...洗碗....買(食送)...etc...)

其實作為女人的你們認為

老公可以做什麼來支持.... ...

禁止訪問

禁止發言

好媽媽勳章

伯爵府

咁搵食緊要嘛
其實做老公有時煮餐飯, 或者送小禮物, 做一個好聆聽者已經好足夠喇

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

做晒d家務>>>已經感激

男爵府

醒目開學勳章

兔先生..
你要多d感染下我c6先得..

水晶宮

做老公的我...

其實作為女人的你們認為

我覺得家務要做得適當合時....(雖然我都係女性, 但我唔會一味講: 最好個老公咩都做晒啦...) 因為如果你咩都做晒, 人(任何人) 都會慢慢生出依賴性....覺得你老馮要幫手做囉.....

不過我都覺得言語上關懷都很重要....聽多d老婆心底話...(如果佢想講..)

侯爵府

好媽媽勳章

分擔家務同言語上支持我

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

做老公的我...

其實作為女人的你們認為

將你個心放晒比佢地, 唔好計較, 已經係最大支持.

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原帖由 j0 於 09-3-9 11:23 PM 發表
如果係我,老公肯分擔家務已經夠喇!...

之前金兔做 past time 都有做了

原帖由 keroroee 於 09-3-9 11:23 PM 發表
已經做得好好...得閒做份小禮物多謝佢咁辛苦為左頭家, 我就夠架啦!

都唔止啦

買咗部spa機比佢...佢都唔用

原帖由 00adafan 於 09-3-9 11:24 PM 發表
言語上支持!

就算佢無做工

之前我都有做啦

原帖由 roccomami 於 09-3-9 11:24 PM 發表
全力支持我出外工作、添新裝、化粧、set頭你比錢。

賣咗啲美容用品比佢....好像唔係太鍾意

原帖由 wkchoy 於 09-3-9 11:25 PM 發表
咁搵食緊要嘛
其實做老公有時煮餐飯, 或者送小禮物, 做一個好聆聽者已經好足夠喇

正在學習中....

聆聽者都有做過

原帖由 baby_happy 於 09-3-9 11:27 PM 發表
做晒d家務>>>已經感激

始終覺得未足夠....
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

水晶宮

原帖由 kc_01k 於 09-3-9 11:32 PM 發表

將你個心放晒比佢地, 唔好計較, 已經係最大支持.

咁一定會啦

原帖由 一仔媽咪520 於 09-3-9 11:31 PM 發表
分擔家務同言語上支持我

平時都會做的

原帖由 tammy2008 於 09-3-9 11:31 PM 發表

我覺得家務要做得適當合時....(雖然我都係女性, 但我唔會一味講: 最好個老公咩都做晒啦...) 因為如果你咩都做晒, 人(任何人) 都會慢慢生出依賴性....覺得你老馮要幫手做囉.....

不過我都覺得言語上關懷都很重要.. ...

得閒我會用 sms問候和關心的

原帖由 beemabeeba 於 09-3-9 11:28 PM 發表
兔先生..
你要多d感染下我c6先得..

叫你先生上多啲b.k啦

男爵府

你買野, 緊記唔好買你鍾意或認為佢鍾意既野送比佢, 而係你平時留意佢鍾意D咩而靜靜買比佢, 呢D就係你既心意... 你都唔好咁緊張啦, 金兔個人比較實際, 唔需要咁多物質, 你攪掂屋企同阿仔已經好好, 夫妻相處感覺舒服同關心已經足夠...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唉.....我老公有時都會上bk架,你都幫下手感染下佢啦!其實我只要佢氹下我,已經好足夠喇,唔好講話幫手做家務吖,揼下骨,安慰下都好啦!!!mouth: mouth: mouth: mouth: mouth:
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

禁止發言

好媽媽勳章

大宅

原帖由 keroroee 於 09-3-9 23:23 發表

係呀,除左分擔家務外,間中買小禮物比個驚喜太太已好開心.
最憎男人食左郁都唔郁...我哥哥就係人板人地懶老公

珍珠宮

好媽媽勳章

你做咁多野咁你唔駛返工架咩?

水晶宮

原帖由 roccomami 於 09-3-9 11:55 PM 發表
入得廚房
出得廳堂
上得大床
出得大show
上得大行
出得雙糧
上得天堂
出得西天......................幾大都要得

咁我又做唔到.....

原帖由 手提電腦 於 09-3-10 12:14 AM 發表

係呀,除左分擔家務外,間中買小禮物比個驚喜太太已好開心.
最憎男人食左郁都唔郁...我哥哥就係人板人地懶老公

要準備母親節點攪先

原帖由 echoo 於 09-3-10 12:16 AM 發表
你做咁多野咁你唔駛返工架咩?

你應該上得某個討論區太多

誤信某君中傷本人的無聊嘢

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2082451

我覺得做家務係不必花太多時間

唔係無嘢做才可分擔

我都要訓啦

明天才睇

首頁

尾頁

跳至