論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題. 俾人放鴿子..... too bad....

有無好介紹呢??? 7月預產, very 急

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 chu_muimui 於 09-3-10 00:11 發表
如題. 俾人放鴿子..... too bad....

有無好介紹呢??? 7月預產, very 急
真係聽聞美亞好。但唔知イ巨現在新地址(我朋友識イ巨老板十几年,我多年前响イ巨樹揀過人,不過d女唔ロ岩,無請到。)記住咪去百X,我比イ巨昆過。美亞以前响3期商場,宜家唔知。

禁止訪問

大宅

原帖由 pollyw 於 09-3-10 00:21 發表
真係聽聞美亞好。但唔知イ巨現在新地址(我朋友識イ巨老板十几年,我多年前响イ巨樹揀過人,不過d女唔ロ岩,無請到。)記住咪去百X,我比イ巨昆過。美亞以前响3期商場,宜家唔知。 ...

全名叫美亞咩啊? 試下用gxxgle search.

侯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

hi!全名是叫美亞,係百佳斜對面!

原帖由 chu_muimui 於 09-3-10 00:25 發表

全名叫美亞咩啊? 試下用gxxgle search.

別墅

Don't go to "X景" near 仁Fu

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 apin 於 09-3-10 09:04 發表
Have heard several time that this is not good.

Also don't go to "X囍" cuz I've had fxxking bad experience with it as well.:;pppp:

別墅

[quote]原帖由 pollyw 於 09-3-10 09:23 發表
Have heard several time that this is not good.

Oh!! what did you heard about them

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 apin 於 09-3-10 10:09 發表
[quote]原帖由 pollyw 於 09-3-10 09:23 發表

Oh!! what did you heard about them
I can’t remember it but certainly have the impression from this forum that she’s got most of the the negatives.

大宅

which parkn shop? the one opposite the yanfu carpark?
原帖由 loloyen 於 09-3-10 02:13 發表
hi!全名是叫美亞,係百佳斜對面!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我個工人係x景到請呀......
我好少搵佢地
請問佢地衰咩呀?

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 flyingmom 於 09-3-10 10:31 發表
which parkn shop? the one opposite the yanfu carpark?
Yes...I suppose it is.

別墅

原帖由 crystalpui 於 09-3-10 10:58 發表
我個工人係x景到請呀......
我好少搵佢地
請問佢地衰咩呀?

Then your maid good or not?

大宅

I am also looking for a maid at x景 Grand Vxxx, they have recommended one maid which looks good. I am thinking to hire the maid.

Can you please let me know what's wrong with x景 before I decide to sign the contact. Thanks a lot.

At the same time, I am also looking for maid at
x / x, any mama has comment on this agency?

複式洋房

回覆 # 的文章

我工人都係喺美亞請的, 這裏的老辦非常好同細心, 如果你有問題她一定會幚你, 上次我個衰賓去領事館投訴我, 她帶我去揾領事解釋就擺平咗, 佢好有Power, 如果唔係我就請唔到賓賓啦, 這間agent值得推薦, 位罝在黃埔一期商場地下, 百佳超市對面.

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 Jacqueline310 於 09-3-10 15:27 發表
我工人都係喺美亞請的, 這裏的老辦非常好同細心, 如果你有問題她一定會幚你, 上次我個衰賓去領事館投訴我, 她帶我去揾領事解釋就擺平咗, 佢好有Power, 如果唔係我就請唔到賓賓啦, 這間agent值得推薦, 位罝在黃埔一期 ...
Ha...Good to hear some positives of this agent from Moms here!

大宅

原帖由 Jacqueline310 於 09-3-10 15:27 發表
我工人都係喺美亞請的, 這裏的老辦非常好同細心, 如果你有問題她一定會幚你, 上次我個衰賓去領事館投訴我, 她帶我去揾領事解釋就擺平咗, 佢好有Power, 如果唔係我就請唔到賓賓啦, 這間agent值得推薦, 位罝在黃埔一期 ...

我今日去左美亞啦,
佢地Dilys(老板娘?)好似唔錯, 答問題都好pro,
多謝大家意見!
雖然佢地比起"富美"貴, 但係規模好似好d咁.....
今日佢問我邊個介紹, 我講唔出添....
我應該話邊個介紹呀?Jacqueline?

話時話, 富美點呢?有無人用過?
(係美心餅店/工商銀行入面個商場中間o個間....)

大宅

原帖由 apin 於 09-3-10 09:04 發表

我上次去過呢間"顥x"問野,
個女士俾我既印象真係好差,
講野好鬼祟, 對眼一路look來look去,
十足十唸緊大話呃人咁,
問佢乜, 佢都話"你信我啦".....
一d都唔pro!
我仲係第2個topics見過有bkmama話,
佢試過教唆賓賓 呃僱主寫reference letter俾工人,
等工人申請去加拿大!(係明呃!)
所以我地都唔會考慮呢間,
幾平都好啦!

大宅

係wor~
得成呢?
佢好貴呀, 不過好似真係有好多人揀wor~
有無bkmama試過?

公爵府

本人在紅磡未遇過好的僱傭公司 (包括你們之前所講那幾间,親身經驗,詳情不能儘錄), 反而貓姐 介紹嗰间老實( 在旺角), D 妹唔適合個客/個底唔好都唔會做左你生意先算.

首頁

尾頁

跳至