跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人個bb 成日都唔肯自己係bb 床訓覺呀??
請問有咩好方法令到bb 可以自己訓床仔呢??
同埋呀bb 好形易醒, 點解會訓唔"林" 既??
請問有咩好辨法??:-(

公爵府

我BB都係唔肯訓BB床, 夜晚我會同BB一齊訓, 不過要好小心, 所以我都訓得麻麻~
日頭BB就肯自己訓成床, 我一餵完佢食奶就放低佢訓, 就算BB醒左都唔會喊, 但係夜晚就唔得, 一醒就喊, 我會用奶咀同拍拍, 咁佢又好怏會訓返~

子爵府

點解而家個個b都咁架....我女又係..唔肯訓床仔..我買左個床兜仔放係我大人床..佢又肯訓喎....但個兜仔好快就唔0岩佢訓...點算好..我又唔想同佢一齊訓..驚有意外..
原帖由 幸福黃太太 於 09-3-10 01:32 發表
我BB都係唔肯訓BB床, 夜晚我會同BB一齊訓, 不過要好小心, 所以我都訓得麻麻~
日頭BB就肯自己訓成床, 我一餵完佢食奶就放低佢訓, 就算BB醒左都唔會喊, 但係夜晚就唔得, 一醒就喊, 我會用奶咀同拍拍, 咁佢又好怏會訓返 ...

公爵府

係啦~ 我張床又唔係大, 重要我老公好懶訓, 我都怕有意外呀~

複式洋房

原帖由 幸福黃太太 於 09-3-11 18:46 發表
係啦~ 我張床又唔係大, 重要我老公好懶訓, 我都怕有意外呀~

初頭我BB(未滿月)又係一樣唔多願意瞓BB床, 一放底好易醒但同我地瞓就瞓得好"林", 試吓旁邊放多d野圍住佢及著夠衫等佢暖d有安全感..

大宅

我無同老公一齊訓(老公不在港)
所以我阿b夜晚一嘈就同我訓(單人床....)

我唔懶訓但都怕唔少心打中佢
所以我將自己變成L型
然後佢就訓響個L位果度
變成好似"叵"字0甘

日頭佢又訓番床或兜....0甘就梗係唔駛理佢了

公爵府

我bb都係日頭訓自己床仔, 夜晚先跟我訓
不過訓左一星期之後, 我發覺佢宜家日頭唔係好想訓床仔, 有時重會成個日頭都冇訓~

首頁

尾頁

跳至