自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有無人幫襯過? 服務及產品好嗎?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我 03 時都買左佢地 D 地櫃, 衣櫃甘, SO FAR 真係
叫實木唔係豆腐渣板, 個價錢又唔叫太貴 !

用到而家都 OK .... 不過越用越深色架 , 仲有
佢同翡翠都成日差唔多款同價 , 你都可以比較
一下先買 !!!

原帖由 july25 於 09-3-10 10:32 發表

大宅

翡翠和特格差唔多款.

男爵府

我上年買幫襯佢買左張子母床, 都ok, 唔錯呀. 我記得到送貨日落好大雨. 到預約時間都唔見人, 咁我打電話問吓啦, d送貨哥哥話其實佢地一早已經到左, 不果避緊雨. 後來過左一陣雨細d, 佢地即刻送貨上黎. 仲搵d野幫我蓋好晒個床架tim .

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

yes ar
原帖由 hkee33 於 09-3-10 10:38 發表
翡翠和特格差唔多款.
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

子爵府

我差唔多成屋既傢具都係用佢架

男爵府

我個女果張床是翡翠嘅, 用在2年半倒, 個仔果張就特格嘅2年倒, 果時買價錢差唔多, 但牀辱就唔同两張1樣款, E+翡果張d櫃拉出時有d kick住咁, 前果星期去體同一加左价成千蚊, 但特格加左600蚊咋!

男爵府

畀面勳章

特格的品質唔錯,但服務態度就大有問題。

我04年入伙買了2個衣櫃、電視櫃、餐檯同書檯。定貨個時係個分店經理同我D接洽,話明所有野的樣式、仲有優惠價。

但送貨時、書檯檯面很明顯有幾處明顯的刮花(好似有野椗傷左),我唔收貨,個送貨佬就係O個邊講"自己整返個色就得啦",過幾日,送返個書檯來,居然就係咁易油上顏色就算數,我梗係唔收貨啦!講好耐,終於收左其他貨,退左書檯,跟住又話要扣優惠的$100......

摺得埋的餐檯用唔夠一個月就有一邊的螺絲有問題,頂唔到原先的位,CALL去問,佢話件貨係泰國做,有問題佢D都冇辦法....

衣櫃櫃筒3個月到就成日會離開個軌道,拉出來、要好辛苦先可以推返。

雖然佢個野品質OK,但收貨時真係要CHECK清楚,如果傢俬有D咩要求一定要係訂單上寫明

別墅

好喎!我2年前買左個7格的衣櫃,兩旁可申出木棒掛衣,到依家仲好好用。美觀實用。

禁止訪問

男爵府

d櫃桶d位有時吾係好fit,其他就無大問題。

佢平個jade furn.,我開頭揀jade furn., 但係款少,特格d款多d。

首頁

尾頁

跳至