自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

delete

男爵府

通利琴行有呢 D 課程架, 我都學過, 主要教彈簡譜, 上堂係用數碼琴, 導師會因應學生程度去教, 如有鋼琴底子, 可以要求學琴譜!

我覺得幾好, 因為好有彈性, 又學到歌.

複式洋房

見過有一間速成鋼琴,好貴 1-5級 $400/30分鐘,標榜1年內學5級或8級。
老師係中央音樂學院的。

用最高級的yamaha

別墅

我 完全無學過! 咪好貴囉! 長時間囉!
有無成人速成學鋼琴班, 請介紹, thank you! [/quote]

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

幾錢學費 是單對單形式定係小組教授

原帖由 annexli 於 09-3-10 10:02 發表
通利琴行有呢 D 課程架, 我都學過, 主要教彈簡譜, 上堂係用電子琴, 導師會因應學生程度去教, 如有鋼琴底子, 可以要求學琴譜!

我覺得幾好, 因為好有彈性, 又學到歌. ...

大宅

通利係數碼琴速成班係單對單架...如果你淨係想學彈歌仔既...咁通利呢個岩你....我以前學初班好似都8xx幾元,而家唔知...你可以去問下.

男爵府

係呀! 係單對單, 雖然係用數碼琴, 但我覺得唔差!
(我之前都有學過鋼琴, 屋企都有鋼琴)

睇你自己想要咩羅, 我好耐冇學琴, 但又唔想考grade,
呢D Course 都幾好架, 可以重點學自己想學彈既歌,
一期10堂, 30 分鐘, 約$1000.

如要學鋼琴怕且$1000只能玩4堂.

原帖由 kitbebe 於 09-3-10 10:54 發表
幾錢學費 是單對單形式定係小組教授

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Thanks

原帖由 annexli 於 09-3-10 12:02 發表
係呀! 係單對單, 雖然係用數碼琴, 但我覺得唔差!
(我之前都有學過鋼琴, 屋企都有鋼琴)

睇你自己想要咩羅, 我好耐冇學琴, 但又唔想考grade,
呢D Course 都幾好架, 可以重點學自己想學彈既歌,
一期10堂, 30 分鐘, ...

首頁

尾頁

跳至