跳至

首頁

尾頁

複式洋房

日頭媽咪幫手睇bb,成日都話佢手仔凍就係唔夠暖。請問係咪?
依家既天氣(16至18度,但無太陽),bb應該著幾多件衫? 我驚bb習慣著太多衫,第日會好怕凍!
媽咪幫他著1底衫, 1羊毛底衫, 1件棉夾衣,訓在床仔or搖籃上當然還會蓋被,謝謝!

伯爵府

好媽媽勳章

今日1底衫, 1羊毛底衫, 1件薄棉夾衣

原帖由 evelinesze 於 09-3-9 16:24 發表
依家既天氣(16至18度,但無太陽),bb應該著幾多件衫? 我驚bb習慣著太多衫,第日會好怕凍!
媽咪幫他著1底衫, 1羊毛底衫, 1件棉夾衣,訓在床仔or搖籃上當然還會蓋被,謝 ...

禁止訪問

複式洋房

原帖由 小幸子 於 09-3-9 21:48 發表
我奶奶幫阿b著超多,驚c佢冷親

1件底衫+1件厚夾衣+1件夾棉背心+肚圍+大毛巾(打雙包住心口到腳)十幾廿度都著咁多,得幾度都唔知著乜咯 ...

真係好多,老人家都好驚bb凍親。

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 小幸子 於 09-3-9 21:48 發表
我奶奶幫阿b著超多,驚c佢冷親

1件底衫+1件厚夾衣+1件夾棉背心+肚圍+大毛巾(打雙包住心口到腳)十幾廿度都著咁多,得幾度都唔知著乜咯 ...

唔係化, 著咁多...
著得太多, 焗到bb 成身汗, 反而仲易冷親架...
我99 又係好興比好多衫bb 著, 熱到我個囡好似焗桑拿咁..
呢幾日我個女都係一底一面+背心, 訓覺時加多張被仔

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 evelinesze 於 09-3-9 16:24 發表
媽咪幫他著1底衫, 1羊毛底衫, 1件棉夾衣,訓在床仔or搖籃上當然還會蓋被,謝 ...

係呀係呀, 摸到隻手仔凍又話佢唔夠暖, 但醫生話摸手仔係唔準, 著幾多衫但突隻手仔出黎都凍架啦, 摸頸後面, 如果暖既=bb 係夠暖囉

禁止訪問

複式洋房

我話佢聽醫生係甘講佢都唔多接受,話自己湊3個有經驗喎!其實我記得自己細個都係著好多衫,冬天成個機械人甘,慣左,所以大左都怕凍!我唔想BB第日都怕凍呀,好麻煩!

原帖由 sakesakee 於 09-3-10 13:25 發表

係呀係呀, 摸到隻手仔凍又話佢唔夠暖, 但醫生話摸手仔係唔準, 著幾多衫但突隻手仔出黎都凍架啦, 摸頸後面, 如果暖既=bb 係夠暖囉

複式洋房

我99就由bb出世開始都給她著好少衫,佢話甘樣bb第日先會唔怕凍 都唔知信唔信好?bb依家4個月幾了,看來都仲係好細粒.

洋房

my bb only wear 3 layer clothes, including 底衫,和尚袍 & 夾衣 which is enough

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

尋日同今日都係俾一件短袖連身衫咋...我阿B好大汗架...

大宅

我囡囡都係著1件咋BOR, 仲要係短袖添, 不過日頭我無開冷氣, 夜晚開冷氣訓, 就會著番件長袖和尚袍訓攪~

男爵府

原帖由 JWCBB 於 09-4-18 02:39 發表
我囡囡都係著1件咋BOR, 仲要係短袖添, 不過日頭我無開冷氣, 夜晚開冷氣訓, 就會著番件長袖和尚袍訓攪~

咁快開冷氣 ?

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

我而家都係同阿B著一件短嘅,仲要開著風扇呀!

禁止發言

複式洋房

怕唔怕會凍到氣管呀?

原帖由 a9602066 於 09-4-21 17:05 發表
我而家都係同阿B著一件短嘅,仲要開著風扇呀!

首頁

尾頁

跳至