懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb出世至今都有五日喇~~但係食奶越黎越差喇~~成日食食下就訓著覺,唔肯食>.<

尋日去健康院檢查,醫生話佢比正常瘦左~~要我強迫佢食2oz~~~點算好呀~~好擔心~~~

大宅

你餵人奶定奶粉? 會唔會因佢開始黃? 因為有黃ga bb係比較懶,佢地會好倦.
你試下餵密d,佢訓左你要攪醒佢食

複式洋房

939A,

我餵奶粉架!!!
係呀,健康院醫生話bb有面黃~~
我有試過攪醒佢架,不過佢真係好貪睡...好難叫醒佢
不過佢食左20ml就會訓,隔左一陣又叫肚餓....唉...真係唔知點好~~

原帖由 939A 於 09-3-10 13:26 發表
你餵人奶定奶粉? 會唔會因佢開始黃? 因為有黃ga bb係比較懶,佢地會好倦.
你試下餵密d,佢訓左你要攪醒佢食

侯爵府

醫生同護士都叫我除左佢d衫先餵, 唔洗驚佢冷親o架, 因為食奶係佢最大o既運動, 我個仔食奶食到出晒汗..

複式洋房

pyjess,

咁樣可以令佢醒d?
咁我下餐試下先~~~

原帖由 pyjess 於 09-3-10 15:59 發表
醫生同護士都叫我除左佢d衫先餵, 唔洗驚佢冷親o架, 因為食奶係佢最大o既運動, 我個仔食奶食到出晒汗..

大宅

如果食左少少就瞓著,咁你"座"熱住枝奶先,佢醒左喊就即刻餵返佢食. 只要唔好擺超過兩個鐘頭,係冇問題架. 唔駛緊張,bb啱啱去到一個新的世界,同埋吸吮的意慾個個唔同, 係冇咁快適應. 加油呀!

複式洋房

sylvianyiuchun,

第一次做媽媽,所以比較緊張~~~
我會努力架~~

原帖由 sylvianyiuchun 於 09-3-10 16:12 發表
如果食左少少就瞓著,咁你"座"熱住枝奶先,佢醒左喊就即刻餵返佢食. 只要唔好擺超過兩個鐘頭,係冇問題架. 唔駛緊張,bb啱啱去到一個新的世界,同埋吸吮的意慾個個唔同, 係冇咁快適應. 加油呀! ...

首頁

尾頁

跳至