自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我屋企用地櫃擺牛龜電視 牛龜電視仲要37吋..
我仔識企開始就成日係個地櫃到睇電視
地櫃同電視係同一直線 我好驚對佢隻眼唔好!!

尋日同奶奶講話買電視..怕bb壞眼
點知佢話部電視好好地做乜要換
又話bb又唔係成日係個度玩
我真係吹脤 佢要番工又唔係成日係屋企 又話bb唔係成日係個度玩..
但我仔企係地櫃到睇電視 連我屋企人 係電腦眼仔都成日見到..連我fd成日黎都話我仔好鐘意企個度

唉..好唔開心 錢已經唔洗佢俾 點解唔俾人換wo

大家有咩方法可以整壞電視呢???(我心目中既唯一方法黎 為左個仔好)

我已經試過用磁石 磁架la..部電視會自己好番ga

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

同99講4年後數碼電視正式啟播時, 牛龜電視就會睇唔到俾淘汰, 到時先買LCD電視就會好貴

子爵府

原帖由 kylie_mom 於 09-3-10 15:43 發表
同99講4年後數碼電視正式啟播時, 牛龜電視就會睇唔到俾淘汰, 到時先買LCD電視就會好貴

咁我奶奶就會話 3年後先買,,
我地已經乜都講過晒 唯一方法就係部電視壞左 先可以買

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章

整下條天線等佢鬆鬆地就會出雪花..
話比佢知壞左整唔到..

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 beemabeeba 於 09-3-10 15:51 發表
整下條天線等佢鬆鬆地就會出雪花..
話比佢知壞左整唔到..

子爵府

你話現在係金融低谷, 現在唔買遲 d 數碼廣播時, 個市好番要焗買貴電視

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 彤b^^ 於 09-3-10 03:45 PM 發表
我以前既做法係....
唔好開TV

一係就放一大堆野E.G網床頂住唔比佢成日望到咁近

同埋我訂做左個木櫃,將個電視機LONG高左,

但所有方法都係會令到大人好辛苦,不過不計
一係夠氣既就成日同佢提住咁近睇對眼仔唔好:f ...

agree, 咁未壞換又好似好浪費.... 用物件頂住試下先.

大宅

倒d水落去一定壞

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

先斬後奏, 換左跟住話抽獎抽到, 唔使錢!

大宅

唔倒水都得. 趁你99不在家, 叫收買佬嚟搬走佢, 話部電視壞左, 明天有人送新機嚟.

侯爵府

原帖由 beagledog 於 09-3-10 16:11 發表
唔倒水都得. 趁你99不在家, 叫收買佬嚟搬走佢, 話部電視壞左, 明天有人送新機嚟.

俾個下台"街"老人家, 日日睇都冇事, 話壞機唔係咁好!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

唔開電視得唔得?

其實就算換左LCD,你BB都係咁睇電視既話,會對眼仔無害嗎?

我屋企都係用LCD,我個女都係好鍾意係電視前睇電視,我地都會第一時間拉開佢...

子爵府

原帖由 catjeffcat 於 09-3-10 16:02 發表

agree, 咁未壞換又好似好浪費.... 用物件頂住試下先.

我已經用將HIGHCHAIR頂住架LA
BB仲細就話唔夠力JA..
而家識行識走 已經夠力推開行前睇電視LA....

子爵府

原帖由 lyhv 於 09-3-10 16:15 發表

俾個下台"街"老人家, 日日睇都冇事, 話壞機唔係咁好!

我都係咁諗..日日都冇事
係我話想買就有事...唉 都唔知點
其實我奶奶都唔算係老人家..都唔知點解諗野都咁
"文失"

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 gucci_ha 於 09-3-10 04:16 PM 發表

我已經用將HIGHCHAIR頂住架LA
BB仲細就話唔夠力JA..
而家識行識走 已經夠力推開行前睇電視LA....

一埋去就熄電視, 就算佢發狂喊都唔好理佢, 等仍收聲之後再同佢講唔可以企咁埋, 或者係地下整條線話佢知超過左就會熄電視, 慢慢佢慣左就無事....

侯爵府

原帖由 gucci_ha 於 09-3-10 16:18 發表

我都係咁諗..日日都冇事
係我話想買就有事...唉 都唔知點
其實我奶奶都唔算係老人家..都唔知點解諗野都咁
"文失"

講到尾老人家係唔想妳哂錢買, 妳話佢知部新機唔使錢佢地會舒服d!

珍珠宮

買個部電視唔係辦法, 唔開唔得咩, 出街咪拔插頭囉....

換咩電視都無辦法架啦, 最好就係個廳無電視, 咁就一定無得睇!
好好過每一天......

侯爵府

原帖由 jacquesau 於 09-3-10 16:38 發表
買個部電視唔係辦法, 唔開唔得咩, 出街咪拔插頭囉....

換咩電視都無辦法架啦, 最好就係個廳無電視, 咁就一定無得睇!

如果班老人家成日流流長可以唔睇電視都係一個方法!

珍珠宮

原帖由 lyhv 於 09-3-10 16:54 發表

如果班老人家成日流流長可以唔睇電視都係一個方法!

老人家房裡加部電視, 咪可以係房睇囉!
好好過每一天......

首頁

尾頁

跳至