自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章

你仲提?

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 海味軒_SG 於 09-3-10 15:34 發表
股神話恐慌時要買入嘛...

就算有貨都唔使愁啦, 遲早升返。我自己d 國企股一樣做哂蟹...

恐慌時買入, 股檀必勝法! 有買貴, 冇買錯! 但凡事記得一句, 唔好去太盡!

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 海味軒_SG 於 09-3-10 15:42 發表
資本壹週今期有人講目標價去到$15 好似有d危言聳聽... 不過我諗去到供股價都差唔多可以去馬勒..

$15蚊????
唔係下化???

禁止訪問

大宅

美國 citi bank 都由百幾元美金, 得番幾毫子美金la, 穿供股価有嘜出奇........

侯爵府

原帖由 海味軒_SG 於 09-3-10 15:42 發表
資本壹週今期有人講目標價去到$15 好似有d危言聳聽... 不過我諗去到供股價都差唔多可以去馬勒..

$15係唔係話假設班人喺四十幾蚊果陣沽空, 咁個市到而家三十幾蚊, 咁佢地已經賺左十幾, 扣番供股價到十幾蚊的說法? 就算真係有沽空, 作為一間發鈔銀行, 如果匯豐到十幾蚊, 香港就會玩完! 我點都唔信中央會俾匯豐到十幾蚊依個價位!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 # 的文章

15蚊就會入lor.

侯爵府

原帖由 duckykong 於 09-3-10 15:51 發表
美國 citi bank 都由百幾元美金, 得番幾毫子美金la, 穿供股価有嘜出奇........

唔好睇少北大人嘅威力!

男爵府

早幾日d人都話跌到$20........
跌到咁... 真係好慘
我C6仲話跌到$20..就入貨.......
(我心諗.."跌到$20,香港唔知咩環境")

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

侯爵府

原帖由 海味軒_SG 於 09-3-10 16:08 發表

中央都未必一定出手救市喎~ 而且呢d時候都係好短暫啫.. 熊三過左香港人又會開始瘋狂入市。升跌週期越來越短,其實都唔使點理...

中央當然唔會出聲話你知佢出手救市啦...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

跌得勁都唔奇呀...

我係愛爾蘭,D銀行股都跌到亞媽都唔認得,RBS(皇家蘇格蘭銀行),由15英鎊跌到20PENNYS..有其他銀行由22 EURO跌到得返幾個CENTS...

不過我SET左$30入HSBC,買少少唔怕既...

男爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

大家上披露易睇下啦
http://www.hkexnews.hk/sdw/search/search_sdw_c.asp
昨日是誰親手插匯控到33元, 已水落石出了.
3月7日匯控持5仔股數及百分比
1,204,698,1339.91%

3月9日匯控持5仔股數及百分比
1,198,379,3019.86%

係佢自插到33元的, 相反, 高盛大摩渣打花旗都有增持5仔...
明月幾時有,把酒問青天。
不知天上宮闕,今夕是何年。
我欲乘風歸去,又恐瓊樓玉宇,高處不勝寒。
起舞弄清影,何似在人間。
轉朱閣,低綺戶,照無眠。
不應有恨,何事長向別時圓。
人有悲歡離合,月有陰晴圓缺,此事古難全。
但願人長久,千里共嬋娟。

侯爵府

原帖由 木子 於 09-3-10 16:33 發表
大家上披露易睇下啦
http://www.hkexnews.hk/sdw/search/search_sdw_c.asp
昨日是誰親手插匯控到33元, 已水落石出了.
3月7日匯控持5仔股數及百分比
1,204,698,1339.91%
3月9日匯控持5仔股數及百分比
1,198,379,3019. ...

只有股份數目, 冇價錢, 而且匯豐swiss同匯豐證券都有增持, 我覺得睇埋證監點講會好d, 如果你依段野流出去, 引起恐慌, 而你亦只是係靠估, 冇實則證據, 可以被人告!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至