自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

want to buy some books on 淘宝net, but they have to use 支付宝 as payment method, so, do I have to have a CHINA bank account to use支付宝? or I can open a bank account in hong kong, let's say 建设银行,then I can pay that 支付宝 online?

thanks!!

要BB沖上雲霄, 努力中!我呢個仔呀玩就最叻!

男爵府

anyone can teach me please?

超級版主

超級版主

建議你去<淘一站>代充值支付寶

大宅

建議你可以選擇用Visa付款或透過淘1站充值

男爵府

原帖由 bktcc 於 09-3-10 22:29 發表
建議你去代充值支付寶

great, thank you so much!

男爵府

thank you, but not sure they will accept visa?
原帖由 lancome115 於 09-3-10 23:56 發表
建議你可以選擇用Visa付款或透過淘1站充值

大宅

可以用visa付款,但記得貨品要設有運費,如果個賣家係包郵的,你可以叫佢將少部份貨款做運費

男爵府

aiya.... don't understand.
why 貨品要設有運費?? if not, what will happen?

原帖由 lancome115 於 09-3-11 02:41 發表
可以用visa付款,但記得貨品要設有運費,如果個賣家係包郵的,你可以叫佢將少部份貨款做運費

大宅

如果無設運費,去到支付寶付款頁面係唔會有Visa付款的圖示,所以先話你知要將貨品要設有運費。如果件貨無運費,咪用唔到visa比錢。

男爵府

OH...... ic.
THANKS A LOT!!!!!!

原帖由 lancome115 於 09-3-11 16:23 發表
如果無設運費,去到支付寶付款頁面係唔會有Visa付款的圖示,所以先話你知要將貨品要設有運費。如果件貨無運費,咪用唔到visa比錢。

首頁

尾頁

跳至