嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

我見佢前面無圍欄, 會唔會唔安全呢?

別墅

原帖由 babynicnic 於 09-3-8 22:37 發表
我見佢前面無圍欄, 會唔會唔安全呢?

前面無圍欄, 你怕佢跌, 都唔係靠個圍欄啦, 最緊要係條安全帶姐, 前面有圍欄咪令佢仲有樣野俾佢借力傾向前?唯一唔好處,係前面冇得放玩具佢玩, 不過行街咁多野睇, 等佢睇下野好過啦.

男爵府

佢幾好架,條安全帶bb係無可能開到。
我之前架有,bb成日用力推,躺臥時用腳踢,最後幾乎斷。如果真係好想前面有圍欄,要用d有一個大盤就好d.

我幫你抄左過黎,睇你自己點睇:
The front bumper bars on buggys are not designed to keep a child in their buggy, nor are they effective at keeping a child in their buggy. The 5-point safety harness that is standard on all Maclaren buggys is designed to safely keep your child in his seat. Additionally, the seat of the Maclaren is angled down at the back (not parallel to the ground) so your child’s weight is naturally in the back and down, adding further difficulty to a child’s desire to pull himself forward or lean out.

大宅

好媽媽勳章

我覺得OK 喎, 條安全帶又好安全的, 仲好啦, 唔係好似有D細路, 我見佢地架車有圍欄, 大DD 阿媽就無同佢用安全帶, 等個仔成日可以借圍欄企係身, 仲危險
我而家有買左個放係車度扮圍欄咁的款的玩具, 等佢可以係車度有得玩, 因為軟身又無借力起身

別墅

我8個月大才比bb坐, 所以冇圍欄都唔合係問題.

買左 maclaren之後, 就唔會再諗其他車. 好好用. 一個女人仔推bb出街都好易handle, 因為就算冇lift, 都可以推架車上落樓梯. 夠實淨才做得到.

水晶宮

好媽媽勳章

我都係咁話

原帖由 miffylai 於 09-3-9 13:58 發表
我8個月大才比bb坐, 所以冇圍欄都唔合係問題.

買左 maclaren之後, 就唔會再諗其他車. 好好用. 一個女人仔推bb出街都好易handle, 因為就算冇lift, 都可以推架車上落樓梯. 夠實淨才做得到. ...
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

複式洋房

大家都系边间买maclaren?

伯爵府

非常好用, 我都買左兩架比我兩個寶貝, 佢唯一缺點係收車後唔能夠自己站, 但我覺得不是太大問題

大宅

其實我諗緊P3 or Maclaren, p3又好似幾好.比啲意見呀, 各位!

複式洋房

原帖由 babynicnic 於 09-3-10 20:30 發表
其實我諗緊P3 or Maclaren, p3又好似幾好.比啲意見呀, 各位!

其實好睇你要乜。我之前用P3,貪佢够稳又高。BB細時未試行就perfect。但到佢鐘意行時,我就冇辨法要轉maclaren因為P3單手好難控制。Maclaren就易D。果時自己一個帶佢出街真係好麻煩。

複式洋房

好少見出面有Maclaren既車車賣,唔知邊度有得賣?同邊度多款賣d呢?

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

好用,我都用緊,我重係臺灣果邊訂埋個前扶手,超好用

禁止訪問

大宅

I like Maclaren very much, simple, light and trendy. You can go to Mothercare to see.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

請問邊度有得訂呀 ?? 有無 LINK 可以睇下 ??

唔該哂 !!

原帖由 cherrie421 於 09-3-11 02:44 發表
好用,我都用緊,我重係臺灣果邊訂埋個前扶手,超好用

禁止訪問

子爵府

呢款

http://tw.page.mall.yahoo.com/item/p051692202

原帖由 chickenwing2006 於 09-3-11 10:39 發表
請問邊度有得訂呀 ?? 有無 LINK 可以睇下 ??

唔該哂 !!

禁止訪問

好媽媽勳章

瑪瑙宮

好媽媽勳章

唔該哂你呀 !!

原帖由 技安 於 09-3-11 11:15 發表
呢款

http://tw.page.mall.yahoo.com/item/p051692202

大宅

like Maclaren very much, simple, light

首頁

尾頁

跳至