跳至
[屯門區] 張怡雲醫生

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

請問有無人最近睇過 ne

因為我對上睇已經係幾年前,
想問下佢 e+ 還 ok ma

大宅

原帖由 keroppipooh 於 09-3-10 15:25 發表
請問有無人最近睇過 ne

因為我對上睇已經係幾年前,
想問下佢 e+ 還 ok ma

我朋友搵佢07年12月開刀生, ok喎.

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 catmame 於 09-3-10 15:28 發表

我朋友搵佢07年12月開刀生, ok喎.

thx
其實我陀b 果時都係睇開佢,
不過驚幾年之後 ng g 仲得 ng 得

男爵府

我覺得唔ok喎, 啱啱有咗未知去邊度睇, 咪試下囉...點知連我預產期都計早咗一個月, 你話攪唔攪笑.

琥珀宮

原帖由 sasa612 於 09-3-11 09:37 發表
我覺得唔ok喎, 啱啱有咗未知去邊度睇, 咪試下囉...點知連我預產期都計早咗一個月, 你話攪唔攪笑.

預差期係由你比佢 last period 黎果日計,
果時張醫生計 ge 同醫院計 ge 只係差2日,
無理由會早成個月 wor

男爵府

係喎..我都覺得好奇怪,我b係2月頭,佢張懷孕証明係1月頭.
我初初都以為自己1月頭,後來再睇第2個e生先知錯
原帖由 keroppipooh 於 09-3-11 11:31 發表

預差期係由你比佢 last period 黎果日計,
果時張醫生計 ge 同醫院計 ge 只係差2日,
無理由會早成個月 wor

琥珀宮

原帖由 sasa612 於 09-3-11 13:12 發表
係喎..我都覺得好奇怪,我b係2月頭,佢張懷孕証明係1月頭.
我初初都以為自己1月頭,後來再睇第2個e生先知錯

如果我無記錯, 應該係用你 last period ge 月份
減 3個月 = bb 出世 ge 月份.
再用你 last period ge 日子 + 7日 = bb 出世 ge 日子
如果咁計應該係邊個啱你 ar

或者係用你 last period 直接數落 40 wks

男爵府

我相信佢都用咁嘅方法所以計錯...因為我係4/30 last.
咁月份減3個月咁變咗1月份囉
咁+7days就變咗7號.
所以佢都係計比我1月頭(唔記得佢寫幾號).

但可能因為我啱啱30號, 所以有少少麻煩.
試諗下, 如果我last period遲一日 (即5月1), 咁減3個月係2月份, +7days係8號 = 2月8號

咁試間差一日period又點會差成個月預產期....咁咪証明佢唔小心囉 !!

但我再睇第2個e生, 計我預產期係2月7, 同2月8差一日, 合情合理 ~~

其實我唔可以comment太多, 我只係睇過呢一次咁大把....但對我黎講, 咁小事都錯, 我仲點會有信心再睇佢.

原帖由 keroppipooh 於 09-3-11 14:22 發表

如果我無記錯, 應該係用你 last period ge 月份
減 3個月 = bb 出世 ge 月份.
再用你 last period ge 日子 + 7日 = bb 出世 ge 日子
如果咁計應該係邊個啱你 ar

或者係用你 last period 直接數落 40 w ...

琥珀宮

原帖由 sasa612 於 09-3-11 15:49 發表
我相信佢都用咁嘅方法所以計錯...因為我係4/30 last.
咁月份減3個月咁變咗1月份囉
咁+7days就變咗7號.
所以佢都係計比我1月頭(唔記得佢寫幾號).

但可能因為我啱啱30號, 所以有少少麻煩.
試諗下, 如果我last period ...

oic :idea: :idea: :idea:

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

睇過一次,覺得佢好有問題,之後唔再幫襯。

複式洋房

我都唔會再睇佢,又貴態度又唔好.

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我都睇過,超唔好

複式洋房

我之前第一胎是睇她的, 其實覺得一般, 有時問她嘢, 她會說這些小事, 好像這些問題你都問, 態度一般, 但因當時我在屯門區找不到女婦科醫生, 所以睇她, 她的價錢都不平(五年前的事).

到我第二胎時, 我就問朋友边個婦科醫生, 她說在屯門就沒有, 她介紹我睇荃灣的婦科醫生, 不過是男的, 都幾好, 睇你介不介意是男的, 其實如果你會睇男醫生, 選擇比較多.

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

你係咪睇胡廣森呢?

原帖由 POLLY^LAU 於 09-3-15 12:40 發表
我之前第一胎是睇她的, 其實覺得一般, 有時問她嘢, 她會說這些小事, 好像這些問題你都問, 態度一般, 但因當時我在屯門區找不到女婦科醫生, 所以睇她, 她的價錢都不平(五年前的事).

到我第二胎時, 我就 ...

複式洋房

我都有睇過,好貴,冇再睇.我出旺角睇都係$3xx

複式洋房

唔係, 我睇鄧錫英, 但我亦聽很多人睇胡廣森.

原帖由 emily22 於 09-3-16 07:39 發表
你係咪睇胡廣森呢?

公爵府

唔掂!睇過一次又貴,態度又唔好!

別墅

原帖由 emily22 於 09-3-16 07:39 發表
你係咪睇胡廣森呢?

別墅

我都係揾胡醫生接生,但係縫針走左位.要拆線再縫.

你係咪睇胡廣森呢?

複式洋房

非常同意呀...張怡雲..又貴態度又唔好....我果時作小產..擔心問多幾句都話我太緊張咁樣無用的..仲話「係你就係你,唔係你就唔係你」...什麼幫助都沒有...結果不幸的事發生左...返去覆診問佢有什麼要注意,佢答「當一般經期完左就可以啦....唔使咁緊張」...後來我同朋友講起,佢地都叫我唔好介意比男醫院睇...結果介紹左我去荃灣鄧鍚英,超好人...對病人有同理心....

首頁

尾頁

跳至