烹飪搵食

跳至
[搵食推介] 沙田友推介

首頁
12345...13

尾頁

子爵府

各位沙田友, 平時去開邊度食, 有冇正嘢, 講出黎分享下LA
我最近鐘意去河畔果頭食嘢, 上次去過幫襯义燒大王(晚市), D义燒真係幾正WOR! 熱辣辣!!

子爵府

至於甜品, 我就鐘意去大圍甜藝館, 食佢個幻彩涼粉

子爵府

仲有呀! 食蒸排骨飯, 我就鐘意去馬鞍山新港城街市裡面間唐記, 又平又多又好味!

子爵府

聽日想去河畔果間雍雅山房飲茶, 唔知好唔好食呢?

侯爵府

好媽媽勳章

開左啦? 我早2晚去都好似裝修緊既款?

原帖由 JJA 於 09-1-3 15:04 發表
聽日想去河畔果間雍雅山房飲茶, 唔知好唔好食呢?

侯爵府

好媽媽勳章

我會同朋友去麗豪G/F間吧飲野傾計, 有人唱歌, 幾舒服.

隔離有間食越南既, 幾好味, join regal club 仲有discoun添! 雖然regal hotel 既buffet唔夠人地好味, 但近近地去shatin o個間飲下食下 都唔錯, 入會費又平, 仲即時全數比返你 (by cash voucher), 生日有無條件的cash voucher, 十分慷慨, 真係好過海逸個會多多聲呀!

oh.. 我好似賣緊廣告甘...

子爵府

係呀! 樓上開左做緊生意lu, 樓下大堂個魚池隔離仲裝修緊呀!
我 Sunday 去試左la, d點心 OK la, 不過不失咁la, 但都幾好坐wor, d枱唔係擺得好密, 唔會痴住人地背脊ga, 可能新開章, 唔係咁多人, 感覺幾清幽 , 又有好多落地玻璃窗口位, 坐得幾舒服, 又有d人仲特登揀出面户外露台位坐tim wor, 可能貪佢靜d tim 卦!

原帖由 叉燒媽咪 於 09-1-5 14:19 發表
開左啦? 我早2晚去都好似裝修緊既款?

子爵府

入會費幾$$呀? 咁每年or每月要交 member fee 幾$$??

原帖由 叉燒媽咪 於 09-1-5 14:23 發表
我會同朋友去麗豪G/F間吧飲野傾計, 有人唱歌, 幾舒服.

隔離有間食越南既, 幾好味, join regal club 仲有discoun添! 雖然regal hotel 既buffet唔夠人地好味, 但近近地去shatin o個間飲下食下 都唔錯, 入會費又平, 仲 ...

子爵府

另外, 我覺得娛樂城 G/f 間德記d白切貴妃雞幾好食ga, 不過好貴lor, 要成$98 半隻mouth: mouth:
但佢d宵夜套餐幾抵食, 有招牌豉油皇炒麵, 有一大窩雞粥, 又有小食, 好似係炸雲吞......等幾多嘢食ga, 個套餐夠3-4人食gala, around $100多d 左右!

子爵府

有冇人食過大圍火車站果頭新開章果間"海景"粥麵店呀?好唔好食ga?????

侯爵府

好媽媽勳章

$488/年, 入會即送返一張$488既cash voucher for 5間hotels內既餐廳用. 另有一本coupons, 都幾吸引嫁, 有d係4人用膳送一碟菜, 又d係食滿$200已經有d送.

用memeber card 平時餐廳食野有75折, 間唔時有promotion 個別餐廳折多d.

生日有禮物, 初時我以為係coupon啦, 點知係佢地旗下一間中菜館$388 cash voucher, 無條件嫁~

原帖由 JJA 於 09-1-5 17:01 發表
入會費幾$$呀? 咁每年or每月要交 member fee 幾$$??

侯爵府

好媽媽勳章

我去過頂樓間BBQ~

初時見到門口已經想掉頭走, 點知比個亞姐截住.

我覺得出到去BBQ o個度都幾ok, 食物幾好, d魚柳質素好好, 乾淨, 舒服~

原帖由 JJA 於 09-1-5 17:26 發表
另外, 我覺得娛樂城 G/f 間德記d白切貴妃雞幾好食ga, 不過好貴lor, 要成$98 半隻mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" />
但佢d宵夜套餐幾抵食, 有招牌豉油皇炒麵, 有一大窩雞粥, 又有小食, 好似係炸雲吞......等幾多嘢食ga, 個套餐夠3-4 ...

男爵府

大圍油站附近有一間夜茶D點心同排骨飯好好味架?

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 JJA 於 09-1-5 17:42 發表
有冇人食過大圍火車站果頭新開章果間"海景"粥麵店呀?好唔好食ga?????

o的炒麵 / 炒米 / 炸兩o個o的味道就 OK...
但唔夠熱 lor (凍o既)...妳 order 完即到...全部預先整定...
另外佢無生滾粥買...
上次我 order 碗牛肉粥 (碎牛o個隻)...佢o的牛肉仲係一舊舊 (一蚊咁大舊...入面全部唔熟...要整好耐先散...可能擺得太耐...o的牛肉好難整開...整得o黎o的粥都凍哂...

男爵府

原帖由 smypig 於 09-1-6 16:11 發表

但唔夠熱 lor (凍o既)...妳 order 完即到...全部預先整定...
另外佢無生滾粥買...
上次我 order 碗牛肉粥 (碎牛o個隻)...佢o的牛肉仲係一舊舊 (一蚊咁大舊...入面全部唔 ...

你講果間應該唔係我講果間,因為我講果間佢有晚市小菜係夜晚十點先開始有夜茶,同埋我講果間係冇炒麵、炒米、炸兩果d,全部都係賣點心或者盅頭飯。

子爵府

佢講緊新開章果間海景AR!
你講果間係咪向住油站果邊GA, 果邊有幾間xx海鮮飯店, XX火煱店 AND 强記, 唔知邊間呢?

原帖由 芝士腸 於 09-1-6 17:04 發表

你講果間應該唔係我講果間,因為我講果間佢有晚市小菜係夜晚十點先開始有夜茶,同埋我講果間係冇炒麵、炒米、炸兩果d,全部都係賣點心或者盅頭飯。 ...

子爵府

咁即係食唔食都無所謂LA
多謝報料

原帖由 smypig 於 09-1-6 16:11 發表

另外佢無生滾粥買...
上次我 order 碗牛肉粥 (碎牛o個隻)...佢o的牛肉仲係一舊舊 (一蚊咁大舊...入面全部唔 ...

子爵府

大圍果間新天地江南小廚係咪唔好食GA?
行過2次見佢都係得小貓3,4隻嘅???

子爵府

顯徑村冬菇亭果間"金城飯店"D小菜幾好食, 一到大時大節就爆晒棚mouth:mouth:" /> , 唔知係咪連碗都洗唔切咁! 有次去食D碗筷好 dirty!!果次開始無去好耐lu!!!!

侯爵府

好媽媽勳章

我估芝士腸講緊既係比xx海鮮飯店, XX火煱店 AND 强記 更"兜"既一間店, 佢一早一夜好多人嫁, 我10年前已經同現在既老公去拍拖食宵夜

原帖由 JJA 於 09-1-7 00:01 發表
佢講緊新開章果間海景AR!
你講果間係咪向住油站果邊GA, 果邊有幾間xx海鮮飯店, XX火煱店 AND 强記, 唔知邊間呢?

首頁
12345...13

尾頁

跳至