想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

今日返 qm 照 u/s, 聽吳醫生話啲旦旦有 10mm-17mm, 數量有幾多就知, 但之前 day 2 照時就右邊有 8 粒, 左邊有 9 粒 .......

吳醫生話星期五(black friday) 抽旦, 星期日放胚胎, 今日再打一支 225iu, 問陳姑娘有幾多粒 ok, 佢講得 4 粒, 聽到後真係心都實埋 ! 依家都唔知有乜方法可以谷大啲旦旦, 我已經由隔日一樽增加至每日一樽!噚日奶奶仲燉冬草蟲我食 ! 依家點算吖 ? 都無諗過啲旦旦大得咁慢 ! 好唔開心 ~ 唔通到最後 ...... 又無胚胎又無雪胎 ? 好驚呀 ! 已經第二次做 ivf ! 唔通又失販 !

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

HI...跳跳虎,

咪咁啦, 之前呢度有個日本做IVF o既 sister, 佢得兩粒咋, 最後咪成功左, 你比佢好呀, 多成倍喎! 就算最後得四粒, 只要係好 "卵", 一粒成功著床, 其餘果三粒都係多餘啦, 係咪! 反正個療程都開始左, 唔好再同自己做 "評估" 喇, 諗得多, 只會向壞果方面諗, 同埋會產生好多無形o既壓力架...放鬆 d 啦...我知做到係好難, 但係都要努力嘗試架!

lai88 同你打氣, 祝你馬到功成!

原帖由 我係跳跳虎 於 09-3-10 15:44 發表
今日返 qm 照 u/s, 聽吳醫生話啲旦旦有 10mm-17mm, 數量有幾多就知, 但之前 day 2 照時就右邊有 8 粒, 左邊有 9 粒 .......

吳醫生話星期五(black friday) 抽旦, 星期日放胚胎, 今日再打一支 225iu, 問陳姑娘有幾多 ...

子爵府

好媽媽勳章

回覆 #2 的文章

嘻嘻嘻....你講緊我呀?
跳跳虎, 你咪咁唔開心住先啦。 我最初照時都係得好少....但上到手術室用既u/s機照出黎又會唔同架, 因為手術室既u/s機會仲精密d架。
仲有呀, 放胎後3日好緊要....雖然我呢邊既姑娘話可以正常活動, 但盡可能都唔好周圍行休息多d。
我自已放胎後就日日飲熱牛奶加阿膠粉。
希望你今次一take過!! 祝早孕。
2009年6月3日這天....我失去肚裡的愛女。

マリン媽媽永遠愛妳!!

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

跳跳虎,

你要加油呀!唔好亂諗嘢影響心情,保持平常心會容易D成功架!(我都知唔容易做到)

大宅

咁都比你發現到講你添.....hoho...

係呀, 跳跳虎, bibifa 係成功例子黎架, 佢o既經驗真係我地o既強心針, 雖然我未開始 ivf , 但係我都好明白你心情!

係呢...bibifa, 我想問阿膠粉有咩作用, 同埋我響香港邊樹買到? 價錢係多少? 味道難唔難入口架? (唔好思意, 做左問題少婦 haha....) 跳跳虎不如你都試下阿膠粉丫....

原帖由 bibifa1225 於 09-3-10 20:17 發表
嘻嘻嘻....你講緊我呀?
跳跳虎, 你咪咁唔開心住先啦。 我最初照時都係得好少....但上到手術室用既u/s機照出黎又會唔同架, 因為手術室既u/s機會仲精密d架。
仲有呀, 放胎後3日好緊要....雖然我呢邊既姑娘 ...

子爵府

好媽媽勳章

回覆 #5 的文章

lai88

我係日本呢邊既中藥度見有阿膠, 上網 check 過...話補血氣有助卵子著床。所以; 上次返香港時去咗深圳既同仁堂見到有阿膠粉(山東東阿阿膠原粉), 用黎沖熱牛奶一齊飲。
我由放胎前飲到check到 bingo就無再飲。
一盒好似百幾蚊人仔.....沖咗出黎好似牛奶朱古力色咁既, 味道我自已個人可以接受, 甘甘地又未至於苦口。

問題少婦? 嘻嘻嘻嘻....唔緊要, 大家交流下。

マリン媽媽永遠愛妳!!

男爵府

回覆 # 的文章

燉d花膠食啦, 對卵子質素及子宮內膜都好好ga~

複式洋房

吳醫生話星期五(black friday) 抽旦, 星期日放胚胎, 今日再打一支 225iu, 問陳姑娘有幾多 ...

我係今日去QM 放胎, 唔好擔心, 之前我照 u/s 幾次都話我旦旦未夠大, 我都好擔心, 再 keep 住打針, 隔日黎睇, 最後有八粒旦旦, 七粒ok, 一粒唔得. Dr Ng 話D旦好大 tim, 所以你一定有好消息, don't worry ^^

大宅

要返深圳呀 >__<, 我一年都上唔到去一次...仲要朋友陪我先上去咋....咁, 如果上到去, 係深圳咩位置架, 我淨係識羅胡商業城咋....其他路都唔識架 >.<

原帖由 bibifa1225 於 09-3-11 13:22 發表
lai88

我係日本呢邊既中藥度見有阿膠, 上網 check 過...話補血氣有助卵子著床。所以; 上次返香港時去咗深圳既同仁堂見到有阿膠粉(山東東阿阿膠原粉), 用黎沖熱牛奶一齊飲。
我由放胎前飲到check到 bingo就無再飲。 ...

洋房

跳跳虎:係都唔 使唔開心呀....係都唔係最慘...我都係QMH度 做... 使唔開心呀....係都唔係最慘...我都係QMH度 做...28號放左胎,我傷心啲情度係你好多倍,我得一粒旦,而家等驗孕,我都係咁啦..都要接受,世界唔係得你一個,有人比你更慘,有啲人什至打打下針,個cycle要停,我都聽過啦...只不過多一粒多一個chance 啫.....俾啲信心啦

珍珠宮

香港都有同仁堂啊~~ 不如試下係香港搵先啦~ 而家都係唔好周居勞頓比較好~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

好媽媽勳章

回覆 #9 的文章

哎呀~~我上次都係親住老公未去過大陸先同佢上去玩, 咁橋老豆要去個度買野先見到,
其實個度都好近羅胡商業城....我記得行返去都唔洗25分鐘就去到啦。

我係網上搵到呢個地址:
深圳北京同仁堂星辰药店有限责任公司东门分店 深圳罗湖区东门南路2028号103铺殿 0755-82259017
0755-82259017传真

マリン媽媽永遠愛妳!!

大宅

溙蕎,
你好堅強呀, 比著係我, 我真係會傷心死架, 喊都有排喊呀.....你可以咁堅強面對, 相信上天會卷顧你架

原帖由 溱蕎 於 09-3-12 15:41 發表
跳跳虎:係都唔 使唔開心呀....係都唔係最慘...我都係QMH度 做... 使唔開心呀....係都唔係最慘...我都係QMH度 做...28號放左胎,我傷心啲情度係你好多倍,我得一粒旦,而家等驗孕,我都係咁啦..都要接受,世界唔係得你一個 ...

大宅

唔該晒呀...bibifa, 我keep起個地址先, 如果有朋友上開去, 睇下佢地幫唔幫到我買啦....

同埋我都按小寶貝兒意見, 睇下hk有無得賣先...

原帖由 bibifa1225 於 09-3-12 15:44 發表
哎呀~~我上次都係親住老公未去過大陸先同佢上去玩, 咁橋老豆要去個度買野先見到,
其實個度都好近羅胡商業城....我記得行返去都唔洗25分鐘就去到啦。

我係網上搵到呢個地址:
深圳北京同仁堂星辰药店有限责任公司东 ...

男爵府

放鬆d心情去做, 情緒對你卵子的質素都有影响ga, 乜都唔好理, 先向好方面諗, 過了呢關再算, 加油呀
原帖由 我係跳跳虎 於 10-3-2009 15:44 發表

大宅

我响香港的北京同仁堂同華潤堂都見過有得賣呀

原帖由 lai88 於 09-3-12 15:30 發表
要返深圳呀 >__.<

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 jwmae 於 09-3-13 21:03 發表

係咪阿膠啊 ? 我見到係小支狀, 飲得既 .

複式洋房

跳跳虎,

我當日第一階段直頭無一粒夠大,結果要打多一星期的針,才勉強有3粒,好唔開心呢!
眼見人地個個都有十幾二十粒,自己都好失望呀!

幸好最後三粒都良好,然後放兩粒,神很眷顧,兩粒都成功著床,現在已32周了!

我在放胚胎前,老公成日食蕃茄(加強精子的質素),而我就飲牛奶同埋食花膠!

放胎那一天,在qm又抽中可以做針灸,其實我都唔肯定係邊樣野有功效,不過保持心境開朗啦!成功在望呀!

大宅

嘩...係咪真架.....好開心呀, 我呢度附近有華潤堂呀, 不過細間 d, 我放工去睇下先...多謝你報料呀...jwmae

原帖由 jwmae 於 09-3-13 21:03 發表

別墅

好媽媽勳章

各位姊妹,

真唔好意思, 你哋留左咁多言比我都未能回覆!真對唔住 , 我 15 號已放胚胎, 抖左半日就返工喇 ~ 都想繼續抖架, 但唔方便請假!希望各位姊妹加油啊 ! 粒粒卵都係精英 ~ 加油 !

首頁

尾頁

跳至