婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位媽咪, 我諗大家都有睇過我以往既post, 我個99由我同c6拍拖到結婚, 生仔, 一路都好滿意我, 我同c6也因為佢嘈過好多次, 唔多唔少都影响我地既感情, 什至講過要離婚...

最近, 我又要睇返醫生(主要係情緒方面), 因我99係個什麼都要管的人, 我覺得佢完全干擾我一家人的生活, c6都開始察覺到, 所以我都同佢坐低好心平氣和傾左一次, 大家都有左共識...

我地同意左我以後都唔會見佢屋企人, 但我容許佢帶兩個仔返去佢呀媽度坐(但只限大時大節, 同埋只可逗留約一小時), 因為我不算是一個大方的人, 我唔可以將發生過的事當冇發生過, 再加上我自己都嘗試放低心中一些對佢呀媽的怨恨, 所以而家生活叫做開心返..

我係呢度講出我自己的感受, 係希望大家有咩事都要同c6傾, 千奇唔好比d無謂人(99)影响到你地, 咁樣係好唔抵的...

大宅

SORRY, 更正第二行,

"係好唔滿意我"

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

以前睇過你post, 大概知道你狀況.
自己健康(身心靈)才是最寶貴的, 凡事唔好太執著(雖然我都未做到咁豁達), 唔想見而又可以唔見, 咪唔好見, 唔好諗, 唔好理!
搞返好自己情緒, 既然老公明白你, 你更加要努力活得更好更開心.
好好照顧你小朋友!

珍珠宮

好彩你老公明白, 一路都唔理你99d無聊野, 無同你離婚. 既然傾好咗點做, 唔駛見d衰人, 亦唔好逼自己原諒d曾經對自己過份既人, 咁樣應該會好d.

開心番咪好囉.

子爵府

我就做唔到以怨報德, 個肚邊有大海咁闊去原諒人, 我就真係做唔到佛家既野, 做唔到耶穌咁大諒, 今世唔好比我再見到呢D衰99, 重要求個天快D收拾佢, 唔見個人真係開心D, 起碼無左好憎既人係你面前督眼督鼻..

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

TOKWAWAN
好耐無見你POST嘢!!!你心情好D未?我知你99係難頂99之最.
比著我係你,連見都唔會比我99見,你已經做得好好.加油!BK媽咪支持你,你嗰個重男輕女99真係收.....皮啦
爆愛車縫作

大宅

原帖由 tokwawan 於 09-3-6 14:43 發表
各位媽咪, 我諗大家都有睇過我以往既post, 我個99由我同c6拍拖到結婚, 生仔, 一路都好滿意我, 我同c6也因為佢嘈過好多次, 唔多唔少都影响我地既感情, 什至講過要離婚...

最近, 我又要睇返醫生(主要係情緒方面), 因 ...

大宅

原帖由 tokwawan 於 09-3-6 14:43 發表

最近, 我又要睇返醫生(主要係情緒方面), 因 ...
我都好想可以做到好似你咁,,
只可惜我同C6傾過結果都係一樣..
而且我係同99住,,我亦有睇精神科..
其實我近期發覺自己既病都嚴重左少少
但C6每次都陪我去,,令到我有好多野唔敢同醫生講
我唔想係佢面前講佢屋企人壞話比醫生聽..好似好唔尊重佢咁
希望我都可以快D搬出黎住,,咁就可以好似你咁

珍珠宮

不如你搵次睇醫生唔好要老公陪住, 然後盡訴心中情, 等下次醫生話下佢啦!

或者更好的, 先入去同醫生傾一輪, 再叫返老公入黎, 等醫生同佢講下!!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

原帖由 小寶貝兒 於 09-3-13 01:13 發表
不如你搵次睇醫生唔好要老公陪住, 然後盡訴心中情, 等下次醫生話下佢啦!

或者更好的, 先入去同醫生傾一輪, 再叫返老公入黎, 等醫生同佢講下!!
佢話一定要陪我去,,我都唔知點講佢先唔去

複式洋房

原帖由 emma_lws 於 09-3-16 23:59 發表
佢話一定要陪我去,,我都唔知點講佢先唔去

可否做booking時同e生講定, 夾左計先, 去到同e生打眼色, 等e生出聲要單獨同你傾?

民房

支持你!!

我係個準mama,之前99都對我好好,不過自從我有o左bb,佢好似覺得個仔比我搶o左咁,即使我o地會見面食飯都無咩用...o甲醋o甲到我c6都feel到...help~~

好彩c6係個明事理的人,知道現階段陪我要緊,話:"其他o野我o地一齊唔好理咁多,只要安心待產就好!"

如果唔係,真係比99煩到人都顛....

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

add oil
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

男爵府

畀面勳章

放開心情, 唔好諗唔開心o既野, 既然唔見咪仲好!!俾自己多d放鬆o既空間, 休息多d, 儲好精神將時間同心機放響小朋友同自己o既家度!唔好理d唔想見o既人!

大宅

tokwawan,
加油! 不要給別人影響自己心情緒. 這樣就仲了她的計.

我都有一個 pk99 及一個儒教的c6, 但為了兩位小朋友, 我只好"忍"

大宅

支持你

首頁

尾頁

跳至