單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我去年和個c6離咗婚, 兩個仔嘅撫養權歸我, 今年打算在復活節假期帶佢兩個去泰國玩, 請問有冇人知需唔需要通知法庭要同佢地外遊, 因為係法庭判令話要雙方父母同意, 但個c6在法庭判決後兩個月開始冇比生活費兩個仔, 又失了縱, 我而家搵咗法援幫我追討, 但已經聯絡唔到個c6, 請問有冇人知呢?

子爵府

2018復活節勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

Sorry, I don't know.

子爵府

原帖由 蕃薯仔 於 09-3-10 14:35 發表
我去年和個c6離咗婚, 兩個仔嘅撫養權歸我, 今年打算在復活節假期帶佢兩個去泰國玩, 請問有冇人知需唔需要通知法庭要同佢地外遊, 因為係法庭判令話要雙方父母同意, 但個c6在法庭判決後兩個月開始冇比生活費兩個仔, 又 ...
同我兩個仔仔去玩我都唔駛話通知法庭呢樣野....所以..唔駛話咁擔心呢樣...但冇俾生活費呢...法緩個時話...如果再搵唔到...就會發通緝令...如果個c佬去旅行就會拉佢返警局....警察查身份証都會拉...所以呢d人真係等天收,,,

複式洋房

原帖由 四眼雞丁 於 09-3-14 18:15 發表
同我兩個仔仔去玩我都唔駛話通知法庭呢樣野....所以..唔駛話咁擔心呢樣...但冇俾生活費呢...法緩個時話...如果再搵唔到...就會發通緝令...如果個c佬去旅行就會拉佢返警局....警察查身份証都會拉...所以呢d人真係等天 ...

四眼雞丁, 多謝你的回應, 我都相信呢d人會有天收佢.

子爵府

原帖由 蕃薯仔 於 09-3-16 11:35 發表

四眼雞丁, 多謝你的回應, 我都相信呢d人會有天收佢.
蕃薯仔....如果有時間咪帶小朋友去玩啦..
輕鬆下.....唔好想太多...順其自然啦...

首頁

尾頁

跳至