母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

剛剛四歲啦, 開始介媽媽奶啦. 我使唔使飲D野停奶架? 還是讓佢自然收奶呢?

侯爵府

原帖由 moondream3003 於 09-3-17 10:06 發表
剛剛四歲啦, 開始介媽媽奶啦. 我使唔使飲D野停奶架? 還是讓佢自然收奶呢?

嘩, 你好叻呀! 餵到小朋友有4歲!!

平時你既奶量多唔多? 如果唔算多, 可以由佢自己停. 但如果多, 就飲 /食d 收奶野去幫助你收快d喇!!

叻!!

大宅

真係唔知道可以餵到四歲. 你好叻呀!!!

我現在才快到10個月, 真係邊有條好長的路.

男爵府

醒目開學勳章

餵到四歲好叻呀

民房

嘩!好犀利!餵到4歲!!!!

複式洋房

超勁...............

大宅

我有個問題:
仔餵到禁大,得唔得架,我個仔宜家歲半,開始會揭我件衫想食奶,我驚餵到禁大會影響佢摸其他人,會唔會呢?

大宅

真係超........勁勁勁...4歲喎...
我8個幾月都諗緊想停喇....

大宅

嘩,可以餵到四歲架!好勁呀!
我想問下駛唔駛食D咩野先可以keep到生完四年都仲有人奶?同埋,係咪唔埋身餵?我試過被人地的女小朋友係公眾場合成對手咁摸過我個胸,好尶介,我怕我的小朋友食到咁大都會拍/摸其他auntie個胸。

男爵府

謝謝你呀!

原帖由 jjwmkk 於 09-3-17 10:15 發表

嘩, 你好叻呀! 餵到小朋友有4歲!!

平時你既奶量多唔多? 如果唔算多, 可以由佢自己停. 但如果多, 就飲 /食d 收奶野去幫助你收快d喇!!

叻!! ...

男爵府

我囝囝無摸人的問題呀! 不過佢好細我就教佢唔係食奶時唔可以摸, 又教佢身體邊D地方唔可以比人摸, 都唔可以摸人. 可能有幫助啦.

原帖由 zoechan2005 於 09-3-17 17:05 發表
我有個問題:
仔餵到禁大,得唔得架,我個仔宜家歲半,開始會揭我件衫想食奶,我驚餵到禁大會影響佢摸其他人,會唔會呢?

男爵府

各位都加油呀! 努力呀!

男爵府

都係要飲湯, 特別係M來前及後. 係埋身餵架, 我一生左立刻resign, 做全職媽媽.

我囝囝無摸人的問題呀! 不過佢好細我就教佢唔係食奶時唔可以摸, 又教佢身體邊D地方唔可以比人摸, 都唔可以摸人. 你都試下啦.

原帖由 CatEgg 於 09-3-17 17:55 發表
嘩,可以餵到四歲架!好勁呀!
我想問下駛唔駛食D咩野先可以keep到生完四年都仲有人奶?同埋,係咪唔埋身餵?我試過被人地的女小朋友係公眾場合成對手咁摸過我個胸,好尶介,我怕我的小朋友食到咁大都會拍/摸其他auntie個胸 ...

大宅

嘩! 好叻呀, 我宜家先餵到 兩歲兩個月咋.

我的朋友也有這樣的說法, 話兒子咁大個仲埋身食唔好, 攪到我都有點不知所措, 好彩見到你都埋身餵到四歲, 對我來說簡直 fully support, thanks a lot.
老公 + 仔仔 = 我一生的成就

複式洋房

好叻呀! 我都餵左快10個月喇~唔知可以餵到仔仔幾大呢?!
想請教m前後飲d咩會好d?

男爵府

因為我M來時會少左奶, 我發覺M前飲左先會好D. M完更加要補補啦

原帖由 raymondlau1234 於 09-3-18 01:26 發表
好叻呀! 我都餵左快10個月喇~唔知可以餵到仔仔幾大呢?!
想請教m前後飲d咩會好d?

男爵府

所以餵母乳最重要係"我聽唔倒"神功.

原帖由 cat.siu 於 09-3-17 23:22 發表
嘩! 好叻呀, 我宜家先餵到 兩歲兩個月咋.

我的朋友也有這樣的說法, 話兒子咁大個仲埋身食唔好, 攪到我都有點不知所措, 好彩見到你都埋身餵到四歲, 對我來說簡直 fully support, thanks a lot. ...

複式洋房

你好叻呀!我個囡宜家兩歲三個月,我只係俾佢睡前埋身,我d朋友成日話我做乜咁大個仲餵佢,又講d好難聽既說話,有時真係好唔開心,最近我直頭同佢哋講阿囡介咗lu

大宅

moondream,
你個仔飲幾多餐?我個仔只係飲下午同晚上嗰餐,因為我要返工!
你好叻!我之前都有留意你,你係christian,又行杜曼,你個仔真係好叻!你將最好嘅俾個仔,你嘅付出無白費!

原帖由 moondream3003 於 09-3-17 22:55 發表
我囝囝無摸人的問題呀! 不過佢好細我就教佢唔係食奶時唔可以摸, 又教佢身體邊D地方唔可以比人摸, 都唔可以摸人. 可能有幫助啦.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

好勁呀,我係窮媽媽,但一見到你呢個topic,個心就諗,我都可以餵到就好啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊