論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我家bun bun樣樣都好, 湊十個月bb都好好, housing working都好好, but 成日話身體其肉痛, 之前有試過其肉痛睇了e生, e生話傷風, 但今次又話痛, 好煩, 都唔知係唔係心理作用, 今晚同佢去睇e生, 到時睇下e生點講, 我驚佢有無得e的病......, 到時就煩.......

複式洋房

尋晚去左睇e生, e生都話佢無事, 可能心理作用, 想問係唔係好多bun bun都會有思鄉病, 佢又無cry, only成日話自己身體差左, 成日話自己好似病, e生還叫我留意下佢的情緒, 驚佢情緒有d問題, 但我老公就話無野, 好多人都會掛住屋企人啦, 無事

珍珠宮

情緒問題.....醫生都係有根據先講得出.....

樓主你bb咁細, 你要返工嗎? 屋企有裝cam嗎? 睇緊d好, 工人有冇病唔洗care, 最緊要自己bb安全!!

大宅

同意, 而且聽妳講妳個工人應該黎左唔係好耐. 咁佢工作表現當然會係好好! 妳要留意佢遲啲會唔會變? 尤其還晒錢之後. 如果妳要反工, cam係一定要有.

原帖由 Siuchoi 於 09-3-11 09:17 發表
情緒問題.....醫生都係有根據先講得出.....

樓主你bb咁細, 你要返工嗎? 屋企有裝cam嗎? 睇緊d好, 工人有冇病唔洗care, 最緊要自己bb安全!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

樓主,
你可以試試帶佢去針灸或俾D藥膏佢貼吓,因為佢要抱住個10月大BB,都應該有20磅重,真係會肌肉酸痛架。
唔好話工人,我初初生B嘅時候,成日抱住個B,都搞到肌肉酸貼藥膏啦。
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

別墅

check pm

複式洋房

尋日佢又來crazy, 佢又迫bb飲奶, 我唔鍾意, 但無話佢, 不過唔覺意比左少少面色佢睇倒, 跟住佢change cloth係房, bb都係度, 不過bb sleep, 我唔知佢入去係change cloth, 當佢finish時我同佢講叫佢下次唔好bb係房你就change cloth, 佢話bb sleep, 我話就算bb sleep都唔好, 因為唔知bb幾時起身,跟住出街佢話要推bb車, 我話no, 跟住佢就crazy,勁講飲奶,change cloth,and 推bb車事件,佢話我唔比佢推bb車時say no態度唔好, 佢話我成日叫佢唔好係房change cloth,我話我係唔係can”t say no., 同我話我今次係第二次講叫佢唔好係bb 房change cloth, 這樣又叫always,係second time, 佢勁crazy,我完全唔可以叫佢做野,問題係佢真係做野和湊bb係好, but我同我老公一有野叫佢唔好這樣做, 佢就crazy,好多時佢做野係好, 但有時都會做錯, e.g.bb係房時就唔好係房change cloth....一講佢就crazy, so我都唔知點算, 比d意見我

男爵府

咁煩同埋講下都唔得的工人只有一個方法對付佢: 炒!

你要同佢講清楚, 你請佢係想搵人幫手湊bb, 係要用"我"的方法湊, 因為呢個係"我"個b!

複式洋房

原帖由 chowhui97 於 09-3-18 09:41 發表

你要同佢講清楚, 你請佢係想搵人幫手湊bb, 係要用"我"的方法湊, 因為呢個係"我"個b!

你講得對, 佢真係講下都唔得, 我又唔係鬧佢

伯爵府

嘩!大佬,而家邊個出糧比你呀?我地自己比老細鬧都冇得say no啦!仲要笑住口應添呀 (當然背後就 ,不過相信我地既工人都會)!

我建議你睇多一段時間,如果仲係咁,就 喇,始終你個BB咁細,有咩事唔識講架!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 chowhui97 於 09-3-18 09:41 發表

100% 同意!!!

伯爵府

你個工人好似有情緒問題!

複式洋房

原帖由 Melody_BB 於 09-3-18 12:15 發表
你個工人好似有情緒問題!

我而家都驚緊, 越講越驚

珍珠宮

有情緒問題 發起上來可大可小

睇佢好似有D out of control

你最好先下手為強!

複式洋房

我地香港人真係好可憐, 成日都要補錢炒工人, 明明係工人有問題, 都要我地去補錢炒佢地

伯爵府

原帖由 WingL 於 09-3-18 17:58 發表
我地香港人真係好可憐, 成日都要補錢炒工人, 明明係工人有問題, 都要我地去補錢炒佢地

嘩!有同感呀!

男爵府

因為政府痴咗... 成日幫住啲工人!

我依家有啲想換工人, 又要俾差唔多成萬送佢走 + 請過個....... :(

複式洋房

原帖由 chowhui97 於 09-3-19 10:33 發表
因為政府痴咗... 成日幫住啲工人!

我依家有啲想換工人, 又要俾差唔多成萬送佢走 + 請過個....... :(

你介唔介意講下你的工人問題

珍珠宮

樓主.....好明顯佢係精神有問題, 分分鍾佢發作起上黎既後過, 做一萬個[好]都保賞唔到....係我, 會炒! 炒都要帶上勞署炒 or 抱走BB先, 費事佢發din 對BB不利!!

別墅

搵AGENT 同佢傾下,睇下係咪HOME SICK.留意有無改善,醫生都叫留意佢情緒,小心為上.最好安排親人係屋企幫你睇住,如果真係唔得,早炒為妙.唔好拖.

首頁

尾頁

跳至