跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇人join過kindermusik既班呀??到底邊間好呢

禁止訪問

大宅

其實間間個program應該一樣, 即係唱既歌同遊戲係大同小異, 所以視乎導師既表現, 我見就算同一學校不同老師都有不同效果, 有d好commit真係喜歡小朋友, 有d遊雲夠鐘走人.

禁止訪問

大宅

我仔仔參加左大半年,係kindermusik by catherine上,英語教授。會有本書同cd比你係屋企睇同聽,上堂主要係利用果個學期cd裏面既歌..首先同其他小朋友say hi, 然係做下按摩同運動(約三分鐘),跟住就係跟住歌黎跳舞..或者玩其他道具(樂器為主,但都有其他如杯呀、碟、海綿呀等等),一路聽歌唱歌同玩遊戲,會加入一d常識,例如遠近、高低、輕重、快慢咁。

唔同老師有唔同活動,真係好睇個導師經驗

別墅

原帖由 qqbabe 於 09-3-11 12:15 發表
其實間間個program應該一樣, 即係唱既歌同遊戲係大同小異, 所以視乎導師既表現, 我見就算同一學校不同老師都有不同效果, 有d好commit真係喜歡小朋友, 有d遊雲夠鐘走人. ...

我個仔咪係law, 依家上緊kindermusik village, 阿仔四圍行, 人地個個都好乖上堂聽指示做, 但我果個就...鐘意遊街多d, 哈哈

別墅

觀塘APM既OUR TIME COURSE FOR 1.5~3 YRS, 近近地, 又可以星期六, 5月尾試下堂先

複式洋房

I am joining the one at Languna Verde, Hunghom. Teacher is english-speaking but not native so I am kind of disappointed......
http://hk.myblog.yahoo.com/kikiyeung

大宅

我都係kindermusik by catherine喺kids's gallery上, 係中環既老師自己過去教, 佢都唔係net, 不過好投入有愛心, 而且勁多笑容, 所以我阿b好鐘意位老師亦上得好開心. 反而現在上my gym有3個net, 但阿b反應麻麻.

禁止訪問

大宅

原帖由 Pertra 於 09-3-18 23:30 發表
qqbabe,

Kids's gallery ? Is it located at Kowloon Tong ? How much is it per lesson ?

pertra, kids's gallery喺九龍塘金巴倫道28號, HK$168/堂另加5百幾書+CD費用. 喺中環village只係上8週, 但喺kg上就15週. 當時阿b個老師係patricia, 不過佢今年開始唔會再過黎教, 我諗住阿b 9月時(20個月大)再報our time新班. 可以試堂, 費用一樣.

別墅

原帖由 qqbabe 於 09-3-19 14:27 發表

pertra, kids's gallery喺九龍塘金巴倫道28號, HK$168/堂另加5百幾書+CD費用. 喺中環village只係上8週, 但喺kg上就15週. 當時阿b個老師係patricia, 不過佢今年開始唔會再過黎教, 我諗住阿b 9月時(20個月大)再報our ...

我本來都想JOIN - kindermusik by catherine~~但只知道中環有得上, 路程太遠啦!OUR TIME係咪都係九龍塘有得上, 有冇資料參考下~~TKS

大宅

our time kids's gallery都有得上, 係逢週一, 你睇吓下面網址最底位置.
http://www.kateskids.com.hk/class.html

大宅

我個仔兩個星期前參加試堂 kindermusik village (Central), 最初亞仔都聽聽話話, 但大約20分鐘後阿仔就四圍行, 人地個個都好乖上堂聽指示做, 但我果個就...鐘意遊街多d, 哈哈 ... 所以無即時join course.

禁止訪問

禁止訪問

別墅

我今日都 APPLY 左學之園既 kindermusik,今次個 staff 話......冇話排唔排隊喎,佢話會跟入學年齡黎排,所以我依家入 form 都唔算太遲,佢地真係個個人講野都唔一樣

另外我話我朋友BB都係一月出世,通知佢 4 月可以番,佢話冇可能喎,因為要 1.5 歲至番,4月時都係1歲3個月,應該唔會咁早安排俾位佢,PERTRA 你都係問清楚 D,佢地好似好混亂咁 ~

原帖由 Pertra 於 09-3-26 23:03 發表
Actually, I never took my son to take any "Kindermusik" class before. But, Finally I get the place of "Kindermuski" playgroup from 學之園 ? Any mami has jointed this before ? Is it good ?

大宅

亞芝媽,

which 學之園 are you applying for?

原帖由 亞芝媽 於 09-3-27 14:41 發表
我今日都 APPLY 左學之園既 kindermusik,今次個 staff 話......冇話排唔排隊喎,佢話會跟入學年齡黎排,所以我依家入 form 都唔算太遲,佢地真係個個人講野都唔一樣

另外我話我朋友BB都係一月出世,通知佢 4 月可 ...
做o左740天奶媽, 終於收工啦! 各位繼續努力哦!

禁止訪問

別墅

青衣果間呀 ~

原帖由 YYZ 於 09-3-29 12:19 發表
亞芝媽,

which 學之園 are you applying for?

首頁

尾頁

跳至