跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

阿B夜晚瞓瞓下會突然間叫, 一夜大約三次, 好似發惡夢甘, 要拍下佢, 或者抱下佢先無事, 我老爺話係缺鈣, 所以先瞓得唔'林', 同好易被嚇親, 唔知係唔係呢?
你地阿B有冇甘既情況呀?

子爵府

原帖由 chowmy 於 09-3-7 23:48 發表
阿B夜晚瞓瞓下會突然間叫, 一夜大約三次, 好似發惡夢甘, 要拍下佢, 或者抱下佢先無事, 我老爺話係缺鈣, 所以先瞓得唔'林', 同好易被嚇親, 唔知係唔係呢?
你地阿B有冇甘既情況呀? ...

佢訓得好好. 我幾乎可以一覺訓天光. 我晚上都冇望佢一眼. 除左食夜奶叫之外. 佢仲要食夜奶, 大約4:00-5:00要食奶. 期待佢快d介夜奶. 我就可以一覺訓到大天光.

複式洋房

我阿囝又係,半夜醒幾次,又唔係要食,一抱就收聲,過兩個鐘又黎過。又係好易嚇親,希望大個好d啦

大宅

我阿b就一般,要痴住先訓得好

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我個個就可以一覺訓天光,但夜晚呢幾晚唔知點解好夜訓LO,成11點幾12點先訓,激死,之前都好地地架,10幾11點就訓

男爵府

我個囡之前都會瞓瞓吓扎醒,但係都可以好快瞓番。不過兩個幾禮拜前,佢開始可以一覺瞓天光,仲要係好淋嗰隻,可能係我返工之後,日頭俾我奶奶湊,掛住玩唔瞓之故。

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

複式洋房

我囡食人奶,10:30左右食飽睡,到夜晚4-5點到噪食奶.咁我算满意架嘞~比起大仔,細妹算超乖架.事因哥哥晚黑係唔睡覺既,日頭先睡..

洋房

The latest meal at 11:00pm then she will wake up in the next day at 7:00am, so at least I have 8 hours for sleep..

複式洋房

My BB have meal at 10pm and sleep at 11pm. He usually wakes up at 6-7am.

Sometimes he cries between 3 to 5am, but I just let him cry. (of course I should make sure he is safe such as he is not covered by quilt, etc)

He usually stops crying and falls asleep again several minutes later.

男爵府

好媽媽勳章

我阿b之前都係咁, 我個中醫叫我比佢食余x生保嬰丹, 食左後真係好左好多, 唔會晚上忽然間哭.

大宅

原帖由 goldlion 於 09-3-18 22:01 發表
我阿b之前都係咁, 我個中醫叫我比佢食余x生保嬰丹, 食左後真係好左好多, 唔會晚上忽然間哭.

請問點食法一星期幾多次? 幾點鐘食?
請指教。

大宅

我個女都訓得好好呀,夜晚點零鐘食埋最尾枝奶,跟住就訓覺,一訓就訓到第二日既12點幾,所以依家湊佢都唔覺辛苦

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 popui 於 09-3-20 21:35 發表

請問點食法一星期幾多次? 幾點鐘食?
請指教。

盒上有註明, 一天一次, 我通常在上午加入奶奶比亞b食,因為有藥味, 佢唔行食, 之後我便加入奶奶佢就食晒, 我問過中醫, 這方法可行. 你可試試看.

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

瞓成12個鐘? 咁你囡囡一日食幾多餐?

原帖由 carrie720 於 09-3-20 23:25 發表
我個女都訓得好好呀,夜晚點零鐘食埋最尾枝奶,跟住就訓覺,一訓就訓到第二日既12點幾,所以依家湊佢都唔覺辛苦

大宅

原帖由 goldlion 於 09-3-21 08:06 發表

盒上有註明, 一天一次, 我通常在上午加入奶奶比亞b食,因為有藥味, 佢唔行食, 之後我便加入奶奶佢就食晒, 我問過中醫, 這方法可行. 你可試試看.

請問點解早上俾佢食。如果想佢好訓D,唔係夜晚俾佢食好D嗎?

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 popui 於 09-3-23 18:54 發表

請問點解早上俾佢食。如果想佢好訓D,唔係夜晚俾佢食好D嗎?

其實幾時都沒有所謂,只不過我呀b早上飲奶比較理想,所以我咪上午比佢食,佢晚上都訓得好.

男爵府

陪月勳章

我個bb訓得好好呀, 晚黑飲完last果餐奶, 唔使氹佢自己都會訓, 一訓就訓到第二朝7點幾先起身飲奶奶, 佢飲人奶的, 一樣可以訓到第二朝.

首頁

尾頁

跳至