懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想四月去北京去旅行(自由行),到時巳經四個月,
你地話可以去嗎?
你地試過有左之後去旅行嗎?

洋房

You need to ask yourself is the trip necessary... better not to take the risk.

大宅

我4個幾月時都去過台灣玩~~ 答飛機唔係問題,只係坐得耐會腰骨痛!! 你check in時可以要求佢比你揀位,最好坐近廁所~~
不過你去大陸就要注意唔好亂食野就真....
另外我就覺得有得去玩就玩左先喇,唔係生左都唔知幾時先有得出去玩....

禁止訪問

BK Milk勳章

別墅

有呀, 我28week 到由canada 番hk, 都ok呀.

如果你到時4個月應該都好舒服ge. 不過要知道你身體condition, 有朋友妹妹 試過去完thailand 個短trip 就無0左bb. 小心好緊要~

小心出入, 飲食, 萬事要老公要照顧你lor

別墅

I went to Japan when I was 20 weeks from Canada and it was fine !! I walked alot in Tokyo and I ate sushi and sashimi tim la !! No problems geh !!

男爵府

我都係咁諗,萬事小心,我諗ok的...
問過醫生,佢話無問題...
但家中長輩就好緊張...話唔好去...
所以我上來問下意見!!!
我諗我會去的...最多唔食涮羊肉!

別墅

After 4 months it's ok to take plane, but remember don't lift heavy stuff and eat extra care nor.....try to take a relax trip I think should be no problem!!

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

我4個月肚喇.下星期會去canada12日添呀..仲帶埋19個月仔仔添.唔使worry架.自己小心點就ok了。^^

原帖由 Happygirl33 於 09-3-7 08:33 發表
After 4 months it's ok to take plane, but remember don't lift heavy stuff and eat extra care nor.....try to take a relax trip I think should be no problem!!

別墅

原帖由 Fanfun 於 09-3-6 21:44 發表
想四月去北京去旅行(自由行),到時巳經四個月,
你地話可以去嗎?
你地試過有左之後去旅行嗎?

我剛剛去完北京旅行返黎,我都5個月喇,無麥問題,係果度天氣比較DRY,記住帶保X既野去,我就去無戴...><

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我4月頭都去旅行..到時5個月啦
醫生話懷孕中期去冇問题...
我係怕揾厕所麻烦d o者..依傢都成日急尿..
https://i.ksd-i.com/s/630x_86400_d73df9dd036307410a503045cbbfae07/static.koreastardaily.com/profile/23243/138969.jpg

男爵府

我都好想去呀,但屋企人點都唔贊成我去..
連朋友都叫我唔好去..真係羨慕你呀..
其實凡事小心應該無問題啦 .....

禁止訪問

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

原帖由 anpanman08 於 09-3-12 17:12 發表
我5個月嘅時候都去 Thailand, 總之食野小心d, 當 relax 吓 .... 應該無乜大問題嘅 .....

me2...我4個幾月都去左thailand....
生完到e+都冇機會再去旅行...所以有機會就好快d去

男爵府

我地6月尾想去旅行...難得有7日假....
可能去台灣或者韓國...

不過我計過到時個肚係25週....
d同事就叫我唔好去....
阿媽就話我唔洗諗...

唉.....

伯爵府

2024年龍年勳章

我8個月啦, 我都好想去旅行呀.....
屋企人個個都反對, 反對, 反對呀.....
我~好~幸~福~呀~

大宅

好媽媽勳章

其實點解大家唔忍一忍,等生完先去,雖然到時可能難就d,但我覺得,如果大住個肚要就住玩,萬一出左事,無人會同情你,自已仲要內疚一世,我有朋友親身試過,後悔莫及。
為左bb,我會盡可能保護佢 ,避免承受不必要的風險.....

別墅

原帖由 大大妹 於 09-3-21 13:25 發表
其實點解大家唔忍一忍,等生完先去,雖然到時可能難就d,但我覺得,如果大住個肚要就住玩,萬一出左事,無人會同情你,自已仲要內疚一世,我有朋友親身試過,後悔莫及。
為左bb,我會盡可能保護佢 ,避免承受不必要的風險..... ...
x 2

首頁

尾頁

跳至