跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我諗我都會5歲左右先畀個女學琴(如果佢想嘅話)
3歲學都唔會學到d咩...

上個月開始亞女開始上芭蕾舞班
我都係第一次放低個女走咗去
佢初初都唔係好sure,有d驚,老師話畀我聽佢其實係咪唔想上堂...因為佢成堂企咗喺角落頭,到佢想join時先join,之後又會企返角落頭。我都呆咗...因為佢知自己有得上堂時好興奮㗎!估唔到第一堂會係咁...
但到咗第二堂,老師同我講返佢乜都做足晒~第三堂後我個女仲話畀我聽佢係the best in ballet!(我估個個小朋友都係)佢跳得好開心^.^

男仔學台拳都好㗎,唔好話粗魯嘅
畀小朋友有地方發洩下d精力都好㗎
而且學台拳又會學到紀律嘅~

*貓仔愈大愈靚仔呀~

禁止訪問

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我就想比佢學唱歌,因為佢成日好似開籠雀咁

大宅

我囡囡學畫畫, 不過唔知佢畫緊乜, 本來諗住學唱歌因為有幾個小朋友都學緊, 一齊玩開心d, 但又覺得太遠(tst)
依家可能係屋企附近學畫畫、平日學英文同跳舞

大宅

好媽媽勳章

我個女都鍾意彈琴,係舊年暑假已經開始學, 到而家差唔多9個月啦. 我覺得因為環境問題+佢有興趣, 所以會坐定定.

p.s. 我不是迫她學, 是她自己要求要學.ha~~

原帖由 貓姐 於 09-3-25 18:00 發表
貓仔鍾意彈琴, 會比佢學, 但又擔心佢得個3歲幾, 唔可以坐定30-45mins跟老師學.
貓爸就想比貓仔學台拳道, 因為有朋友係教頭, 但又驚粗魯人學左就仲粗魯.
點算? ...

禁止訪問

複式洋房

我個女學緊普通話(差不多學左4個月),同埋啱啱開始學畫畫(學了1個月)。
兩樣都係同佢學校幾個同學仔一齊學,佢好鍾意,有伴嘛!
畫畫個老師都教得幾好、幾細心,佢每次幅作品都令我很驚喜。(我想...係唔係我個女畫架!因在家未曾見過,以往只識塗鴉畫圈。)
我個女仲會成日問我幾時到星期五,因佢好想快d上畫班,我見到佢學得咁投入、咁開心,連我都很開心。
Barney's song
"I love you,you love me! We're a  happy family. With a great big hug and a kiss from me to you. Won't you say you love me, too."

大宅

我個囡好似好多喎....
mon 普通話(真係好普通因為上堂成日講白話)
tue,thu 英文
thu 溜冰<----學左5堂,遲d又會join返
計劃中 thu 劃畫
sat 唱歌

daddy仲想佢學琴,我又想佢bellet..........

係咪多過頭呢......

大宅

原帖由 pocket 於 09-4-1 21:31 發表
我個囡好似好多喎....
mon 普通話(真係好普通因為上堂成日講白話)
tue,thu 英文
thu 溜冰

洋房

hi,

我個女學畫畫同唱歌,仲有機會係畢業禮表演

下個月會比佢學彈琴

大宅

阿囡學緊英文拼音同小莫, 佢好鍾意上家, 佢話好開心喎~~
Cherry豬終於

大宅

我囡囡只係學緊跳芭蕾舞一樣,諗住嚟緊Summer比佢學埋英文拼音同游水。

大宅

I let my daughter to attend the ballet class and drawing class.

洋房

Tue: Phonics
Sat: English, Music
Sun: Ballet

Quiet Busy!

大宅

依家Tue學Drawing and Sat學Ballet,嚟緊應該將會Fri or Sat(PM)學phonics,游水就會join summer course。

男爵府

我阿仔, 佢好似咩都唔想學, 佢最鍾意係屋企搞電器, 拆嘢同埋煮飯.

唔知邊度可以學幼兒電器維修, 我想報名.

子爵府

我家湯丸學畫畫和 ballet !!! 無錯, 是男仔學ballet, 學左後湯丸行路定左好多, 無禁容易 pk.....佢班有14個小朋友, 有兩個男仔!!

首頁

尾頁

跳至