親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我地第1次自駕遊九洲
請問:
1. 由博多揸車去阿蘇火山車程幾耐AR?
2. 其實豪斯登堡值唔值得去GA?
3. 別府8地獄係咪有好多鱷魚GA?
4. 地獄池有冇攔杆GA, 小朋友去危險嗎?
5. Afraca Safari 係咪好啱 kids 去呀?
6. 有咩手信必買, 去邊度買最多最平ar?
7. 門司港個 seafood market 正唔正ar?

Thank you!

伯爵府

岩岩我同老公2個人上個星期去左八日九洲, 不過我地唔係自駕遊囉

1.,聽講好值得去, 因為我有左BB所以驚D流磺味影響到BB, 所以無去到

2. 豪斯登堡值係九州景點之一, 你可以花半日時間去行下影下相咁啦, 我地前一日係family mart買定飛, 成日入場費係yen3200可以碌card, 如果係family mart 買就3000 yen不過要比現金, 我地果朝係博多坐8點幾車去, 10點幾去到園, 行個圈影下相都要坐2點幾果班車走, 如果你地要係園內食lunch12點好去搵食喇, 遲左就勁多人, 搵唔到位架, 所以我同我老公無食到lunch就走左.

回程果陣架JR係經過烏栖既, 你可以去埋個OUTLET食埋飯至番CITY都未遲, 不過我個PALN5點幾至走, 所以無留意呢點, 當架火車埋左烏栖站就覺得自己好苯喇…..

3. 別府8地獄都係九州景點之一, 都要去下既架, 我地之前果晚係別府住, 所以第二朝我地去左別府海濱砂湯玩先, 之後番去別府車站JOIN TOUR8地獄, 至於咪有好多鱷魚, 我估都有十幾條既, 佢地都係瞓係度, 無表演架

4. 地獄池有攔杆GA, 小朋友去唔會有危險, 不過有D地獄有D味囉, 都接受到既

5. 我無去到

6. 講真九洲真係無咩好買架

7. 你係唔係講唐戶市場, 我都有去, 其實係一個SEAFOOD MARKET, 如果你地勁鍾意食魚生就要去囉, 100YEN一舊好長好厚既三文魚壽司, 另一款好貴架, 我唔識日文(卜大口), 700YEN一舊, 好味…..

你去幾多日同埋會住邊呀 ?
原帖由 JJA 於 09-3-30 14:24 發表
我地第1次自駕遊九洲
請問:
1. 由博多揸車去阿蘇火山車程幾耐AR?
2. 其實豪斯登堡值唔值得去GA?
3. 別府8地獄係咪有好多鱷魚GA?
4. 地獄池有冇攔杆GA, 小朋友去危險嗎?
5. Afraca Safari 係咪好啱 kids 去呀?
6. 有 ...

子爵府

thank you ar kennis 逐個 point 答我咁詳細! 我地好like 食魚生ga, 咁我一定要去果個 seafood market lu!

我地去6日呀, 有4晚住博多ge Sun Life Hotel
1晚住大分第一 Hotel 响大分果日主要係去別府8地獄 and Africa Safari, 第2朝落埋熊本去阿蘇火山和木の內農園, 玩到夜晚會由熊本市中心揸車返博多還車, 就係喱程車程我唔 sure 幾耐lor
有無响九洲揸過車ge朋友話我知ar?

原帖由 kennis_t 於 09-4-1 09:55 發表
岩岩我同老公2個人上個星期去左八日九洲, 不過我地唔係自駕遊囉

1.,聽講好值得去, 因為我有左BB所以驚D流磺味影響到BB, 所以無去到

2. 豪斯登堡值係九州景點之一, 你可以花半日時間去行下影下相咁啦, 我地前一日 ...

子爵府

kennis,

你覺得九洲天氣凍嗎?
要不要穿羽絨褸呀?

原帖由 kennis_t 於 09-4-1 09:55 發表

2. 豪斯登堡值係九州景點之一, 你可以花半日時間去行下影下相咁啦, 我地前一日 ...

子爵府

唐户市場

伯爵府

依家九洲都凍架, 不過就唔洗著羽絨
原帖由 JJA 於 09-4-1 15:07 發表
kennis,

你覺得九洲天氣凍嗎?
要不要穿羽絨褸呀?

子爵府

去唐户係咪要响門司港搭船去? 快唔快ga?

原帖由 kennis_t 於 09-4-1 20:36 發表
http://i160.photobucket.com/albums/t195/jactse_album/IMG_2821.jpg" border="0">?t=1238590321依家九洲都凍架, 不過就唔洗著羽絨

子爵府

kennis,

唔洗着羽絨就好la, 咁我穿件抓毛褸去

大宅

My blog

九州之旅 (9/08)

http://hk.myblog.yahoo.com/kawama88/article?mid=133

大宅

My blog

九州之旅 (9/08)

http://hk.myblog.yahoo.com/kawama88/article?mid=133

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我上年復活假都去九州豪斯登堡好靚, 唔洗著羽絨.

大宅

好媽媽勳章

你幾號去呀, 我十三日出發啦....

原帖由 JJA 於 09-4-1 14:45 發表
thank you ar kennis 逐個 point 答我咁詳細! 我地好like 食魚生ga, 咁我一定要去果個 seafood market lu!

我地去6日呀, 有4晚住博多ge Sun Life Hotel
1晚住大分第一 Hotel 响大分果日主 ...

子爵府

我8/4出發13/4晚返黎!
你行程點編排AR?

原帖由 DONUTBUBBLE 於 09-4-3 12:27 發表
你幾號去呀, 我十三日出發啦....

子爵府

OIC 係咪影左好多相?
你仲去左邊呀?

原帖由 kitkitlo 於 09-4-2 22:42 發表
我上年復活假都去九州豪斯登堡好靚, 唔洗著羽絨.

子爵府

Thank you Kawama88
你地影8地獄 and 阿so火山d 風景好靚

原帖由 kawama88 於 09-4-2 18:07 發表
My blog

九州之旅 (9/08)

大宅

好媽媽勳章

暫定如下, 哈哈係返來我先出發...

初步行程:-
住:-
D1
香港 > 福岡空港豪斯登堡
> 鳥栖 Outlets 森林小別墅
> 豪斯登堡 
D2
豪斯登堡豪斯登堡
 森林小別墅

D3
豪斯登堡 > 九重夢大吊橋湯布院
> 九重夢大橋帆山亭
> 久住花公園 
> ゴールデンFARM

> 竹田ぃちで農園 
> 黑川溫泉 
D4

黑川溫泉>由布院
別府
> 由布院杉乃井ホテル
> 九州自然動物園公園
> 別府地獄

D5 17/04/09別府 > HARMONY LAND 博多
> HarmonyLand (Hello Kitty)Sunroute 博多酒店
> 博多 
D6 18/04/09福岡博多
 - 東横INN 博多口駅前

D7 19/04/09福岡返屋企

原帖由 JJA 於 09-4-3 16:45 發表
我8/4出發13/4晚返黎!
你行程點編排AR?

子爵府

哦! 你個行程係悠閒温泉嘆世界之旅wor!嘻!

原帖由 DONUTBUBBLE 於 09-4-3 17:27 發表
暫定如下, 哈哈係返來我先出發...

初步行程:- 住:- D1
13/04/09 香港 > 福岡空港 豪斯登堡 > 鳥栖 Outlets 森林小別墅 > 豪斯登堡   D2
14/04/09 豪斯登堡 豪斯登堡   森林小別 ...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我上年有去埋柳川同太宰府, 柳川D鰻魚飯超正呀.

大宅

好媽媽勳章

哈哈, 但係我帶2個小魔怪去, 都幾難嘆

原帖由 JJA 於 09-4-3 17:30 發表
哦! 你個行程係悠閒温泉嘆世界之旅wor!嘻!

子爵府

Oh! 我老公勁like 鰻魚, 我見旅遊書有介紹, 好似1個定食要百零蚊左右, 可惜我地行程太緊密, 去唔倒果度

原帖由 小黑咪 於 09-4-3 17:41 發表
我上年有去埋柳川同太宰府, 柳川D鰻魚飯超正呀.

首頁

尾頁

跳至