自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

請問除左 '喜療妥' ,仲有咩搽左可以有效去瘀呢?

咁搽 '喜療妥' 時,係咪唔好摔呢?

^^有緣能相聚,岩傾講兩句,岩笑揞住嘴,生活多樂趣^^

大宅

新出了 "特效喜療妥"

男爵府

烚隻蛋,去蛋殼,用乾毛巾包住,不太熱時碌,食木瓜亦可

別墅

原帖由 ma1860 於 09-4-8 12:51 發表
請問除左 '喜療妥' ,仲有咩搽左可以有效去瘀呢?

咁搽 '喜療妥' 時,係咪唔好摔呢?

做咩呀? 尋晚大戰到瘀晒
我好易撞瘀, 通常瘀得好大撻or好痛先用喜療妥, 不過好似唔可以摔, 我唔記得點解la, 不過我都唔摔!

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

如果有傷口就唔可以用喜療妥, 我會輕輕打圈搽, 但唔洗用力摔

子爵府

特效喜療妥出左有7年!
買Counterpain紅色個隻,大支120g都係$35!
Counterpain 另外一隻係COOL~
紅色個隻去瘀又可以止痛,平時肌肉痛搽又得~
喜療妥only for去瘀,冇止痛功效,
買細支都成$40,大支裝都$7x蚊!
同一side,一支$35有止痛,一支$7x冇止痛!

Counterpain 細支裝藥房買$15左右~

我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 tiffany_wong23 於 09-4-9 02:32 發表
特效喜療妥出左有7年!
買Counterpain紅色個隻,大支120g都係$35!
Counterpain 另外一隻係COOL~
紅色個隻去瘀又可以止痛,平時肌肉痛搽又得~
喜療妥only for去瘀,冇止痛功效,
買細支都成$40,大支裝都$7x蚊!
同一side,一支$ ...

就咁抄個名??
因為我唔識讀
唔知對我條腰既舊患得唔得呢,,?
我應該買cool定hot??

子爵府

原帖由 lovejy 於 09-4-9 02:35 發表

就咁抄個名??
因為我唔識讀
唔知對我條腰既舊患得唔得呢,,?
我應該買cool定hot??

cool定hot好?
各有各好!我搽小腿就用cool,搽頸膊頭就用hot!
你每樣都買支細試下先,鍾意先買支大~
Counterpain---Count("間"有k音) ter(他) pain (pink)
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

侯爵府

原帖由 迷你豬 於 09-4-8 17:02 發表

做咩呀? 尋晚大戰到瘀晒
我好易撞瘀, 通常瘀得好大撻or好痛先用喜療妥, 不過好似唔可以摔, 我唔記得點解la, 不過我都唔摔!

迷你豬:

好朋友!
有心喇!我無咩事,多謝妳關心呀!

侯爵府

多謝以上朋友的回覆。

首頁

尾頁

跳至