懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

這裏開 Part 3 大家繼續chat!

之前 Part 2 的討論:
http://forum.baby-kingdom.com//viewthread.php?tid=2091603&extra=page%3D1
人人常歡笑 不要眼淚掉

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

勁呀 我地開 PART 3 啦

今日我同媽咪去左大半日香工, 買左6件衫, 3條褲, 都係用左$465乍, 平均一件都$51.6, 好鬼開心, 又抵又有新衫著, YEAH
9w1d  2.41cm / 10w2d  3.46cm (吳弓彈) / 13w 6.69cm (揮手2次) / 16w1d BPD 3.09cm(4oz) / 18w4d BPD 4.21cm 9oz

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

今日去左吉吉島買左好多野

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

話咁快開part 3喇

有facebook既mama快d join埋我地facebook既0908MaMaClub啦

http://www.facebook.com/topic.php?topic=7404&uid=69756249141#/group.php?gid=69756249141

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

★★★★

子爵府

有毛人會係淘寶訂鞋仔 (part 2 post出黎果d, 有bee, 有star, 有elephant....). IF yes, 可5可以搭單幫我訂埋?? 郵費我付一半再加HK 郵費....我入$去你個户口ar...我攪5掂個淘寶網, buy 5到野ar

OR 有毛人可以幫我代訂淘寶訂鞋仔 (part 2 post出黎果d, 有bee, 有star, 有elephant....). 我入$ (include China and HK 郵費)去你個户口ar... Thanks.

★★★★

男爵府

想請問之前有mami post 過個生產過程link 出黎,我當時唔敢睇, 而家想搵番,但搵極都搵唔到呀.....

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 alsan 於 09-4-11 11:12 發表

bobomami
我會買呀.... 但係呢几日日日做大掃除, 清緊d 垃圾放bb野, 所以冇咁快會買, 我唸我可能下個禮拜或者下下個禮拜會買一d, 都未sure, 因為我個fd俾左三隻鞋仔, 我之前都買左d socks, 要睇下會唔會買太多!! ...

alsan,
我都做緊大掃除, 清緊d衫&垃圾, 預備6月中度搬....
birth 5.3lbs
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

複式洋房

個人就覺得幾好,因為而家側訓就手痺,腳又唔ok,仰訓就腰痛, 但老公就不太喜歡. 我都後悔上次冇買毛巾同大竹席

我而家係度睇緊杜曼card, 都唔知self make 她,還是買....
大家有冇意見?

原帖由 alsan 於 09-4-11 11:18 發表
pamababy

我又學你買一個抱枕先!! 呵呵~~~ 好唔好用呀. 順手又買多條毛巾同竹席先!!!

上次我都買左尿墊, 好得又好靚!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 雨晴B 於 09-4-11 01:16 發表
今日去左吉吉島買左好多野

你好!
想問下你 , 你點整 下面有 幾多週 有幾多 cm , 即是 bb size 個行呀

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

原帖由 alsan 於 09-4-11 11:12 發表

bobomami
我會買呀.... 但係呢几日日日做大掃除, 清緊d 垃圾放bb野, 所以冇咁快會買, 我唸我可能下個禮拜或者下下個禮拜會買一d, 都未sure, 因為我個fd俾左三隻鞋仔, 我之前都買左d socks, 要睇下會唔會買太多!! ...

好ar...thanks ar....你係米會訂minimoto's product?? If yes, 可否代訂埋?

I live in Wanchai and is working mama ar...可以叫老公去Quarry bay到取. 真係thank you哂

我依家要出街,夜d再PM details 俾你ar ^^"

★★★★

子爵府

想問下大家知5知永安on sale ge 話,Avent ge 手泵, etc. 有毛得discount ga?

★★★★

大宅

好媽媽勳章

永安sales有媽媽去過了嗎? 多唔多o野睇? o的o野平唔平? 邊間分店多o野睇o的?

本來今日想去, 但忽然感到心跳好快, c6 用血壓機同我量, 血壓正常, 但係心跳去到 110, 唔知咩事, 而家o係屋企抖抖先.

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 alsan 於 09-4-11 13:23 發表

我睇左啦, 我去tst 個間順手睇bb車, 我覺得都几冷清喎, d野都係10% off, 冇乜人買野! 但係佢買夠1000送100coupon囉~~ 我乜都冇買, 唸住去護協買

Yesterday, I went to Yaumatei Wing On with my elder sister. She bought a 夾萬, a 浴盤 & a Peter Rabbit 睡袋 (it is a present for her colleague's bew born baby). Then both of us bought some towels. D 野唔算勁平, most have 10-20% off, and after buying $900 can get a $100 cash coupon, buying $1800 can get $200 cash coupon.... 而且又有送貨服務嘛.

我想仲買skin care 同粉底呀! 不過諗諗吓就快Mother's Day 到時應該有好多set 裝做promotion, 都係等多兩個星期先!

首頁

尾頁

跳至