自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

今朝去飲茶, 隔離枱有對男女, 大約30歲左右, 男的話好憎母親節, 女的話"我都係"........

我聽咗好想回應佢哋: 我都係!
但係當然我冇咁做啦.
講真, 我真係唔中意母親節, 因為我真係未聞過母愛的味道...
唉....
個人意見 不喜請插 任插唔嬲  ...

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

咁你係咪好憎聽 "世上只有媽媽好, 沒媽的孩子像棵草"? 唔好想太多, 日子都過去了.

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

你無聞過母愛既味道,
但你既仔女有機會聞到啩?
所以唔便咁負面既,
或者將來你會鐘意呢?

侯爵府

原帖由 OLDCAKE_MOM 於 09-4-13 21:08 發表
今朝去飲茶, 隔離枱有對男女, 大約30歲左右, 男的話好憎母親節, 女的話"我都係"........

但係當然我冇咁做啦.
講真, 我真係唔中意母親節, 因為我真係未聞過母愛的味道...
唉.... ...

等你做左母親....感受下....好窩心架....

子爵府

原帖由 QUINCY121HK 於 09-4-13 21:16 發表

等你做左母親....感受下....好窩心架....

我做咗母親N年了,我有對好好的仔女,而家都好好窩心!
只不過今朝一時感觸啫

子爵府

原帖由 w_y 於 09-4-13 21:15 發表
咁你係咪好憎聽 "世上只有媽媽好, 沒媽的孩子像棵草"? 唔好想太多, 日子都過去了.

嘩。。。呢隻歌千萬不要俾我妹聽倒,佢會即時毛骨悚然架,佢仲慘過我。

侯爵府

原帖由 OLDCAKE_MOM 於 09-4-13 21:18 發表

我做咗母親N年了,我有對好好的仔女,而家都好好窩心!
只不過今朝一時感觸啫

傻豬黎架....唔洗感觸啦....你有對窩心GE仔女...應該好滿足...唔同我....有3個激心GE女.....

子爵府

原帖由 QUINCY121HK 於 09-4-13 21:23 發表

傻豬黎架....唔洗感觸啦....你有對窩心GE仔女...應該好滿足...唔同我....有3個激心GE女.....

可能你3個女仲細所以先激心啫, 當佢哋大咗(好似我對仔女咁大時), 你就會好幸福, 可能仲窩心過我呢...
俾心機啦.

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

俾 d 仔女聞多 d 母愛的味道
個天無俾某 d 野你, 一定係第二方面補返數.

子爵府

原帖由 w_y 於 09-4-13 21:48 發表
俾 d 仔女聞多 d 母愛的味道
個天無俾某 d 野你, 一定係第二方面補返數.

唔知係咪我俾得太多母愛我仔, 佢仲未肯拍拖, 成日都係同班男性的同學&男性朋友來往, 有少少怕佢變穴居人, (應該唔會搞基)

男爵府

母親節已變成商人賣商品的節日

有孝心,365日任何一天都是母親節

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Ros 於 09-4-13 22:01 發表
母親節已變成商人賣商品的節日

有孝心,365日任何一天都是母親節

認同 宜定d節日真係太商業化喇 ~~

我返而唔鍾意情人節 :;pppp:

子爵府

原帖由 pigpigpat 於 09-4-13 22:14 發表

認同 宜定d節日真係太商業化喇 ~~

我返而唔鍾意情人節 :;pppp:

我覺得情人節好似有少少搵男性笨

男爵府

情人節也商業化,變成OFFICE女同事鬥花的日子,今年最好2月14在星期六

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

對你黎講...可能好唔開心...因為沒有享受過母愛。
但相對黎講...我相信你亦會因為你既經歷, 會令你更愛你的小朋友~ 俾好多母愛佢地呢~

原帖由 OLDCAKE_MOM 於 09-4-13 21:08 發表

但係當然我冇咁做啦.
唉.... ...
Childhood is journey, not a race.

男爵府

結婚之後已經冇咗 ''母親節''啦,得返個 ''人地亞媽節'',食咩去邊食由姑奶話晒事,但$就要俾足........仲要全日一早侍候在側,陪皇太后飲茶打牌食飯玩足一日,我呢就連陪自己亞媽飲茶都要改第日.......

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

我覺得呢d節可有可無,又唔會話好唔鍾意,不過我覺得真係好揾笨囉!

因為好多地方會坐地起價!去年母親節我地去食brunch,唔係諗住慶祝,只係想食,點知去到俾平時貴咗成US$10,都算啦,諗住可能會多d嘢食,點知係少咗嘢食,平時有貴價d嘅嘢果日冇,得d cheap嘢!

我會記住每年母親節唔好出去食嘢,費事俾人揾笨啦!

等待驗證會員

最怕呢d商品節
吾去飲茶/買禮物就係你無孝心。搞到d人一窩風甘去做埋同一樣野

禁止訪問

子爵府

今年老公呀媽節可以唔駛出席, 萬歲, 因為已反左面, 無須應酬班怪獸, 自己呀媽上左天國, 惟有同自己兒女慶祝重開心, 對我來講直頭開心節..

首頁
12345...9

尾頁

跳至